Nové auto

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Nové auto

Příspěvekod Mareman » 01.11.2013 11:37

Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti z obecného provozu prvních dní/týdnů/měsíců nového auta. Co vidím kolem tak mimo toho, že člověk na to auto ještě není zvyklý a nějak si ho oťuká sám, budí navíc i závist okolí a znám pár takových co měli po týdnu rýhu od klíčů přes celý bok auta, díru ve dveřích od vedle stojícího favorita kdy jeho majitel se 120ti kilama musí zaparkovat 30 cm vedle a pak se potřebuje dostat z auta za každou cenu, případně kouli ve značce nebo nárazníku. Za sebe můžu říct, že ten první týden kdy jsem neměl značky a bál, že budu provokovat nablýskaným autem s prázdnými terčíky a zelenou přepravní značkou za sklem.............najel jsem takto za týden asi 900 kilometrů po okrskách, parkoval po různu......a nic. Jen jsem připnul značky, hned první odpoledne mi do auta blbec bouchnul dveřma, ale bez něčeho viditelného. Druhý den jsem si na parkovišti v práci sám najel do trčícího vyvaleného kamenu, sice jen zespodu nárazníku, ale i tam mě to ssss.... No a další den jsem kolem spadl mimo krycí plech přes silnici po kopání nového plynovodu, na půl moje blbost. To co jsem si na novým autě udělal za dva dny, se mi se starým nestane za dva roky. Jaké máte zkušenosti vy? Fakt to nový auto přitahuje problémy? :-)
Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
Mareman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens IV (2013)
20000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nové auto

Příspěvekod achiles » 01.11.2013 11:59

auto jsem měl cca týden nové a už do mě stihnul nějakej blbec s SUV nacouvat koulí. Když jsem viděl zmuchlanou přední SPZ na zemi, tak jsem fakt myslel, že vybouchnu. Naštěstí byly v nárazníku jen malé vrypy, které nejsou zase tak vidět. Značku jsem srovnal v ruce, nasadil do rámečku a zase se uklidnil. Je jasné, že když člověk koupí věc za skoro půl milionu, tak se o ní bojí a chce ji mít co nejdéle jako novou. Necpu se do nejmenších míst na parkovišti a radši zaparkuji dál, ale už tahle fóbie pomalu mizí a nestrachuji se auto pravidelně půjčovat přitelkyni :)

co se týče pocitů z jízdy, tak stále (po 6500km) tak trochu trpím nad nezajetým motorem, kdy cítím, že to ještě není ono.

závist sousedů nějak nepociťuji, vždyť je to kia :)
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Beda » 01.11.2013 21:00

Nemel jsem sveho cee'da ani mesic a uz mi nekdo promackl a odrel zadni dvere az na plech slic to byl tak 20cm x 5cm, nastesti to schovala nalepovaci bocni lista, no a sotva jsem nalepil tu listu tak mi za par mesicu na jednom srazu do tech samych dveri nacouvala zenska => dvere na vymenu. Pak mi nekdo pri podelnem stani napalil parkovaci senzory a odrel naraznik. V praci mi udelali zasek do blatniku (prohnuly plech, barva to vydrzela), omlatili barvu na klikach , pak jsem si odrel jeden blatnik diky nezajistenym vratum od garaze a v neposledni rade jsem se nesikovne protahl kolem otevrenych dveri a odrel si je lehce sponou pasku. No cim vic si davas bacha, tim vic to snad to auto odnasi a tim vic te to mrzi :oops: Cee'da jsem prodal a koupil ojete a odrene Santa Fe, velke odreniny jsem nechal opravit a stejnak i kdyz uz to tak nehlidam, tak parkuji na druhem konci od vchodu do supermarketu.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod pražák » 01.11.2013 22:10

Taky se přidám a hned si popláču :x . První týden provozu a hned na parkare mě někdo odřel přední nárazník,ještě že mám tu černou barvu. Prodřel to až na plast který je pod lakem černý. A pak si kupte něco nového :(
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod HarvyM » 02.11.2013 08:33

Já z důvodu obavy aby mi to někdo neodřel raději parkuji na hlídaném parkovišti. Když parkuji jinde tak vždy před odjezdem obchazím auto a kontroluji jestli je v pořádku. Na štěstí po roce bez oděrkek, bez škrábanců. Kdyby se něco stalo během prvních dní tak by mě asi kleplo.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod bluem » 19.11.2013 14:06

Já mám auto dva a půl měsíce a zatím žádný problém, jen mě trochu štve, podzimní počasí a bordel v autě. Jinak parkuji doma v garáži a v práci na parkovišti kde se nic stát nemůže. Pouze sem si všiml že u obchodních center parkuji dále od vchodu kde stojí jen málo aut :D
Hrdý majitel Kia cee´d 1,4 SW
bluem Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2013)
60000 km @ 6.9 l/100km

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion