Ahoj, jsem zakladatel tohoto vlákna, v mezidobí už jsem to taky vyřešil

Vozím čtyři kola na střeše ceedu I. generace s faceliftem tak, že s nimi nemusím nic dělat (vyndávat sedlovku, točit řidítka apod.) a že nenarážejí navzájem ani nikam do 5. dveří. Používám cenově přijatelné řešení:
- příčníky se čtyřhrannými ocelovými tyčemi Thule 761 (na ceeda patří 120 cm, delší - 127 cm - tam bohužel nejdou, patky už by nešly srazit tak blízko k sobě)
- patky příčníků Thule 757 (zamykatelné a na ližiny ceeda pasují dobře)
- 2x nosič Thule Freeride 532 (asi by stejně fungovaly v mé konfiguraci i dražší Thule Proride 591)
- 2x levný nosič kol z nějakého "hyper-super marketu"
Zde jsou základní skutečnosti, které jsem vykoumal:
1) Aby se využila celá šířka střechy ceeda (a zvětšil se tak odstup kol), je vhodné namontovat nosiče Freeride šířkově na kraje vozidla, a to přes patky příčníků. Vyjde to tak-tak, ale na ceeda v uvedené konfiguraci se bezpečně dají přes patky namontovat !
2) První příčník (po směru jízdy vozidla) je potřeba na ližinách namontovat co nejvíce dopředu.
3) Druhý příčník (po směru jízdy vozidla) nelze namontovat co nejvíce dozadu (pak by kola brala o 5. dveře), ale je potřeba ho posunout o něco dopředu (viz dále).
4) Doprostřed vozidla (šířkově) je potřeba dát dvě kola proti směru jízdy vozidla, tj. obě kola vůči sobě jsou otočeny stejně (směřují obráceně než vozidlo). Může být trošku pech najít ze čtyř kol dvě taková, která se nebudou potkávat navzájem řidítkama. (Já mám kliku, že jedno kolo mám dospělácké a druhé je desetileté dcery.) Pro tento účel stačí staré levné nosiče z "hyper-super". Zadní příčník je potřeba posunout na střeše vozidla trochu dopředu tak, aby přední kolo těchto dvou jízdních kol těsně přestalo narážet do plně otevřených pátých dveří (typicky do jejich přídavného brzdového světla ...), ale aby se zase zbytečně nezkracovala vzdálenost mezi příčníky.
5) Na kraje vozidla (šířkově) se namontují přes patku nosiče Freeride - jejich kola jsou umístěny po směru jízdy auta. Vzhledem k tomu, že použitelná "pracovní délka" je šířkově na krajích vozu delší než uprostřed, vyjdou (tak-tak, ale vyjdou) tyto nosiče namontované na krajích střechy tak, že plně otevřeným 5. dveřím chybí do nárazu na nosič cca 1 cm
Bude-li zájem, můžu posloužit i nějakým fotem.
KIA cee'd SW I. generace, 1.6 CVVT 92 kW, 2013 (jeden z posledních vyrobených kusů 2012), barva blue clyde (AA2)