Ceed SW a pokles podvozku s tažným zařízením

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Ceed SW a pokles podvozku s tažným zařízením

Příspěvekod sirius1983 » 20.08.2013 10:00

Dobrý den, mám dotaz ohledně Ceedu SW z roku 2010. Mám namontované tažné zařízení a občas se mi stane, že při jízdě po neupravené lesní cestě lehce narazím břichem auta o zem. Chtěl bych se zeptat zda hmotnost vlastního tažného zařízení mohla způsobit pokles celého podvozku auta (tak jak k tomu dochází například při plném naložení vozu těžkým náhladem) nebo je hmotnost tažného zařízení natolik malá, že pokles podvozku nemůže způsobit?
Děkuji za radu.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ceed SW a pokles podvozku s tažným zařízením

Příspěvekod ohen10 » 20.08.2013 10:23

ako pokles tam nejaky maly moze byt, ale podla mna < mm...nemyslim si, ze by to malo nejako vyrazne poklesnut. kolko kg ma to tazne? mne ked sadne 50 kg do auta, nevidim rozdiel, ze by auto pokleslo...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 21.08.2013 20:45

Vlečný má cca 20 kg. Původně jsem napsal blbost, opravuji: CEED SW má nízko podvozek, daleko níž než třeba Favorit nebo Fabia, ale - já teda neškrtám břichem, ale plechem na kterým je zásuvka pro vlek, to je nejnižší bod. CEED není na lesní cesty stavěn.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod sirius1983 » 22.08.2013 12:02

Opravdu je celá konstrukce tažného zařízení tak lehká? Takže myslítě, že by to pokles podvozku zpusobit nemělo? Škoda že nemám žádnou fotku svého auta z profilu z doby kdy jsem ještě tažné neměl, abych to mohl porovnat.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 22.08.2013 16:47

;) Kdyby pouze tažné zařízení způsobilo pokles, že by se dřelo o zem, tak co by potom udělalo když dozadu posadíš dva 100 kiláky. Nicméně je pravda, že SWčko je dost nízké. Ale tažné mám také a takový problém nemám.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 22.08.2013 22:15

Co by mohlo pokles způsobit, je únava pružin na zadní nápravě. Pokud si vozil těžký náklad (z lesa asi dřevo :yes: ) tak zkus zadní pružiny vyreklamovat. Ale samozřejmě o nadměrném zatížení vlečného zařízení bych se nějak nezmiňoval. (V manuáluk vlečnému je výslovně zakázáno přetěžovat ho silou jdoucí směrem dolů nad asi 50 kg), přesně to teď nevím, ale něco takového tam k tomu píšou)
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pražák » 23.08.2013 07:48

sirius1983 píše:Opravdu je celá konstrukce tažného zařízení tak lehká? Takže myslítě, že by to pokles podvozku zpusobit nemělo? Škoda že nemám žádnou fotku svého auta z profilu z doby kdy jsem ještě tažné neměl, abych to mohl porovnat.

Vyndej tu tchýni z kufru :D .Tažné zařízení je lehké , dej to na zvedák a koukni na pružiny.
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Celda » 24.08.2013 23:45

-Petr- píše:(V manuáluk vlečnému je výslovně zakázáno přetěžovat ho silou jdoucí směrem dolů nad asi 50 kg), přesně to teď nevím, ale něco takového tam k tomu píšou)

To se nemusíš dívat do nějakýho manuálu, to máš jasně napsáno ve velkým techničáku. Pro můj vůz (viz podpis) je maximální svislé zatížení tažného 55 kg ! A je to tak zřejmě pro všechny ceedy I. generace - při koupi vozu jsem si toto ověřoval u prodejce a bohužel mi to potvrdil :-( Kdybych totiž uvažoval o zadním nosiči na 4 kola na tažné, obávám se, že by tato hmotnost byla překročená.
KIA cee'd SW I. generace, 1.6 CVVT 92 kW, 2013 (jeden z posledních vyrobených kusů 2012), barva blue clyde (AA2)
Celda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod sirius1983 » 27.08.2013 13:02

Tím, že jezdím občas po neupravené cestě jsem nemyslel tahání dřeva z lesa na vozíku, to rozhodně ne, tažné zařízení je využíváno naopak naprosto minimálně a když už tak jde o nepříliš velkou hmotnost nákladu. Šlo mi jen o to, jestli hmotnost samotného tažného zařízení může způsobit pokles podvozku, ale asi se mi to jenom zdá. Nemáte někdo fotku ceedu SW na 15" kolech s pohledu z profilu? Děkuji.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 27.08.2013 16:25

20851007

Na obou fotkách ja auto s tažným,snad z toho něco poznáš. Nevím jaký pokles máš na mysli. :? Podle mne tažné pokles nezpůsobí. Tak těžké není, to bys nesměl v kufru a třeba ani na zadních sedadlech nic vozit. Já když jedu na dovolenou a naložím auto , kola na střechu a připojím obyťák, tak uháním a nikde nedřu. :scooter:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na ceed SW