od ramon302010 » 04.06.2015 23:09
Takže problém vyriešený. Podľa všetkého som zbytočne vymenil ľavý zadný snímač ABS,ktorý na diagnostike vykazoval "nedostatočnú vzduchovú medzeru", skoro vymenil spínač brzdových svetiel.Ten som našťastie len opravil.Prečistil kontakty a napružil ich.Rozobral polku auta, strávil pri hľadaní chyby vypinajúceho sa ESP pri štarte kopec času.A to všetko len kvôli tomu, že v KIA Slovensko nepoznajú vejárové podložky. Normálne sa hanbím za to, že sa toto auto vyrába na Slovensku.Takýto amaterizmus by som nečakal ani vo sne.Skoro všetky ukostrovacie miesta v motorovom priestore boli hrdzavé s takmer nulovým kontaktom.Káblové očká hladké,bez možnosti sa prekusnúť cez farbu na karosérii, skrutky ktorými boli očká priskrutkované boli lakované čiernou farbou a jediný kontakt bol "za čerstva" .Skrutka je samorezka s metrickým závitom.Po našrubovani do matice sa do nej zareže a vytvorí kontakt.Áno, zo začiatku keď je všetko čisté a čerstvé.Lenže skrutky sú našrubované vo vnútornom blatníku a z vonkajšej strany na ne z kolesa špliecha voda, v zime so soľou.Takže takáto idilka netrvá dlho.Úloha bola jasná,rozobrať všetky kostriace body, prečistiť na nich závity,prečistiť šmirgľom samotné očká,prípadne vymeniť najviac hrdzavé a poškodené skrutky (jedna skrutka sa mi odlomila,bolo treba ju odvrŕať a narezať nový závit,ostatné ako tak vyšli von). Niektoré som musel vymeniť.Použiť vejárové podložky a kontaktné miesta ošetriť medenou pastou aby tak skoro nezaoxidovali a nezhrdzaveli.
Všetko sa však podarilo,autu po naštartovaní neostáva svietiť žiadna kontrolka, dokonca pri samotnom štartovaní kontrolky ABS,ESP a ESP OFF ani neprebliknú. Doteraz sa mi pri štartovaní rozsvietili a niekedy ostala svietiť ESP OFF.Aj posilovač štrajkoval.Zapína sa až par sekúnd po štarte.Teraz jeho účinok nabieha hneď po štarte.
Veľké vďaka Bedovi za myšlienku,ktorou ma "naštartoval".Takže hor sa prečisťovať kostriace body, podľa tohto vlákna nie som jediný čo s tým má problém.
KIA CEED 1,6 CVVT, 93kW, modrá metalíza