od TakmerStarec » 02.07.2013 20:44
Ako dlho fuka horuci vzduch? Nie je to len vzduch, ktory je vyhriaty v potrubiach? Tiez regulacia zrejme funguje s urcitym oneskorenim. Takze fukanie sa spusti okamzite, ale dokial sa ochladi vzduch chvilu to trva. Odbornici radia (niekde som si to minule precital), nespustat klimatizaciu ihned po nastartovani slnkom vyhriateho auta, doporucuju najprv otvorit okna a az po prirodzenom ochladeni interieru zapnut klimatizaciu.
Mal som nedavno iny problem. Po kratkej jazde (asi 1 km) som zacitil silny zapach. Nenapadlo ma to spajat s nicim inym iba so zapachom spalenej spojky (hoci zapach bol znatelne iny). Po asi stvrthodinovom stani nasledovala dalsia jazda cca 40 km. Po ystupeni z auta uz bolo citit tento zapach opat. To bolo dopoludnia, predvecerom opat jazda 40 km a smrad. Pozrel som pod kapotu a tam som zbadal na hlinikovom odparovaci klimatizacie zoskvareny igelit. Vyzeralo to, ze na tento odparovac sa dostala igelitova taska. Odkial? Nuz priestor pod motorom v nasej drahej KIAi je odkryty, mohol sa tam dostat zavanmi vetra pri parkovani (auto nie je garazovane, parkuje na sidliskovej ulici). Uvazujem, ze ak by sme neboli po jednom km zastavili, vypary zo spalovaneho igelitu sa mohli vznietit a cele auto mohlo uhoriet. Nebola toto aj pricina nejakych uhorenych aut KIA ceed, o ktorych sa pisalo na celosvetovom fore. Vtedy sa uvadzalo, ze pricina je neznama. KIA by mala uvazovat o zakryti motora plechmi zdola a tuto vadu opravit na vsetkych autach vyrobenych v minulosti. Zapach je stale citit igelit sa priskvaril a je ho velmi tazke ocistit.