Dálkové ovládání - má takto fungovat?

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Dálkové ovládání - má takto fungovat?

Příspěvekod Ari » 19.06.2013 13:08

Minulý rok jsem si nechal do Ceedu (r.v.2011) domontovat dálkové ovládání centrálního zamykání (dále jen DO) přímo v KIA autorizovaném servise. DO by mělo fungovat klasickým způsobem, jedno tlačítko na odemknutí a druhé tlačítko na zamknutí vozu. Ovšem to moje funguje jakýmsi zajímavým způsobem. Někdy sice funguje tak, jak má, ale nějakým způsobem se mi to prostě "přepíná" a DO funguje tak, že např. chci odemknout a místo toho musím zmáčknout odemknutí vozu a vzápětí zamknutí, poté se vůz otevře. Přičemž pokud bych zmáčkl jen odemknutí, tak pouze zablikají světla a vůz se neotevře. To samé se zamknutním vozu, musím promačkat tlačítka, abych to zamkl. Ne vždy to funguje tak jak popisuji a postup zamčení vozu nebo odemknutí může být i jiný. Prostě nikdy nevím, čím vůz odemknu nebo zamknu. V praxi to pak vypadá tak, že stojím u auta (jako blbec), mačkám tlačítka DO a čekám, jestli se mi to povede odemknout/zamknout.
Pravděpodobně toto chování nějak souvisí s tím jak se otevírají dveře auta. Např. jedu autem se spolujezdcem, zastavím a spolujezdec vystoupí aniž bych vytáhl klíčky ze zapalování, tak se odemknou dveře spolujezdce, ostatní zůstavají zamčené. V tenhle moment, pokud auto zase zavřu, např. tlačítkem zamykání uvnitř, se ovládání DO nějakým způsobem změní a už zase nevím, čím odemknu/zamknu auto.
Byl jsem s tím 2x v KIA servise, kde mi to montovali a tvrdili mi, že se to může stát pokud bych např. odemkl/zamkl auto klíčkem. Klíček na odemykání/zamykání ale vůbec nepoužívám. Dále mi řekli, že se DO nedá namontovat tak, jako kdysi na starších autech, kde byl jeden signál na odemknutí a druhý na zamknutí. Že je tam teď jen signál jeden a auto si tak "nepamatuje" v jakém je stavu. No prostě nedaří se mi je donutit k tomu, aby s tím něco udělali a tohle vysvětlení mi moc s DO nepomohlo.
Zajímalo by mě, jestli to opravdu takhle (ne)funguje. Já myslím, že to takhle fungovat nemá a určitě se dá DO namontovat tak, aby fungovalo správným způsobem.
Pokud mi můžete nějak poradit co s tím, tak budu opravdu rád.
Díky.
Cee'd 1.6 CVVT
Ari Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
42000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Dálkové ovládání - má takto fungovat?

Příspěvekod Skrew » 19.06.2013 13:55

Ja mam sice DO z fabriky, ale funguje presne jak ma a jakekoliv otevreni dveri ho nikdy nerozhodi.
Maximalne se mi obcas stane ze musim tlacitko zmacknout 2x, ale to bud funguje presne jak ma, nebo vubec. Nikdy pouhe zablikani, nebo opacna funkce.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Beda » 19.06.2013 20:21

Na cee'du i Santa FE mam pridavny alarm s vlastnim dalkovym, obe auta meli i vlastni DO. Pokazde jsem odemykal jsen dalkacem od alarmu a makalo to uplne v pohode. V pripade, ze jsem zamkl jednim DO (tovarnim) a druhym DO (alarmu) odemkl, tak pak se mi vetsinou spustil tovarni alarm.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Ari » 24.05.2014 10:09

Dívám se, že jsem nedopsal, jak jsem nakonec dopadl. Závada byla naštěstí odstraněna. Dle technika to bylo zaviněno studeným spojem - takže oprava studeného spoje. Po opravě už dálkové ovládání bez problému funguje. KIA servis jsem ale musel navštívit několikrát než si dali říct a podívali se mi na to. Pořád mi opakovali, že to tak někdy dělá, což byl ale nesmysl.
Cee'd 1.6 CVVT
Ari Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
42000 km @ 7 l/100km

Zpět na Elektronika