Minulý rok jsem si nechal do Ceedu (r.v.2011) domontovat dálkové ovládání centrálního zamykání (dále jen DO) přímo v KIA autorizovaném servise. DO by mělo fungovat klasickým způsobem, jedno tlačítko na odemknutí a druhé tlačítko na zamknutí vozu. Ovšem to moje funguje jakýmsi zajímavým způsobem. Někdy sice funguje tak, jak má, ale nějakým způsobem se mi to prostě "přepíná" a DO funguje tak, že např. chci odemknout a místo toho musím zmáčknout odemknutí vozu a vzápětí zamknutí, poté se vůz otevře. Přičemž pokud bych zmáčkl jen odemknutí, tak pouze zablikají světla a vůz se neotevře. To samé se zamknutním vozu, musím promačkat tlačítka, abych to zamkl. Ne vždy to funguje tak jak popisuji a postup zamčení vozu nebo odemknutí může být i jiný. Prostě nikdy nevím, čím vůz odemknu nebo zamknu. V praxi to pak vypadá tak, že stojím u auta (jako blbec), mačkám tlačítka DO a čekám, jestli se mi to povede odemknout/zamknout.
Pravděpodobně toto chování nějak souvisí s tím jak se otevírají dveře auta. Např. jedu autem se spolujezdcem, zastavím a spolujezdec vystoupí aniž bych vytáhl klíčky ze zapalování, tak se odemknou dveře spolujezdce, ostatní zůstavají zamčené. V tenhle moment, pokud auto zase zavřu, např. tlačítkem zamykání uvnitř, se ovládání DO nějakým způsobem změní a už zase nevím, čím odemknu/zamknu auto.
Byl jsem s tím 2x v KIA servise, kde mi to montovali a tvrdili mi, že se to může stát pokud bych např. odemkl/zamkl auto klíčkem. Klíček na odemykání/zamykání ale vůbec nepoužívám. Dále mi řekli, že se DO nedá namontovat tak, jako kdysi na starších autech, kde byl jeden signál na odemknutí a druhý na zamknutí. Že je tam teď jen signál jeden a auto si tak "nepamatuje" v jakém je stavu. No prostě nedaří se mi je donutit k tomu, aby s tím něco udělali a tohle vysvětlení mi moc s DO nepomohlo.
Zajímalo by mě, jestli to opravdu takhle (ne)funguje. Já myslím, že to takhle fungovat nemá a určitě se dá DO namontovat tak, aby fungovalo správným způsobem.
Pokud mi můžete nějak poradit co s tím, tak budu opravdu rád.
Díky.