Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod mir.jar » 09.04.2013 15:20

neviem ci sa nieco zmenilo,ale v case ked sme kupovali sportage bola Ex len na Slovensku, v Cechach to bolo uplne inak pomenovane a aj rozdelene do viacerych vybav.

skilla píše:Parkovací kamera byla u výbavy Ex ve standardu. Objednával jsem v lednu. Teď jsem koukl do ceníku na stránkách Kia.cz a "parkovací kamera, elektrochromatické zpětné zrcátko se zobrazením obrazu z parkovací kamery" je ve standardu u této výbavy. Za příplatek 20 tis je možno ji přidat u Comfort plus. U jiných verzí to pak zřejmě možné není. Nevylučuji ale, že může být rozdíl ve standardní a příplatkové výbavě třeba v :CZ: a na :SK:
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod cmoudina » 14.04.2013 20:12

Tak prvních 1000 km.Jsem velmi spokojen.Prostor, výkon, elegantní vzhled - co víc si přát.
Vivat :kia:
Kia Sportage 2.0 CRDi 4x4 Comfort Plus Orange Techno I/13
Auto Souček Jindřichův Hradec
prodejce snů pan Dvořák
cmoudina Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lubos761 » 15.04.2013 02:00

To : cmoudina

Tak vítej v klubu a ať ti dělá auto jen radost..
lubos761 :thu:
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 01.05.2013 09:38

Caute chalani,chcem sa vas opytat ci viete nieco o foliach znacky Global. Neviem kde to zaradit,tak pripadne nech to moderator presunie,dakujem. Dal som ich na okna a sice to vyzera skvele,zvonka,dodatocne sa pytam.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Pajan » 01.05.2013 18:37

Ahoj všem. 3 dny jsem hrdým majitelem KIA Sportage 1.6GDi Comfort plus, bílá. Musím říct, že jsem spokojený. Všechno funguje jak má, jen tempomat jsem ještě nezkoušel. Měl jsem strach, když jsem četl některé recenze o spotřeně, že se pod 8,5l nemůžou dostat atd. Asi mám štěstí. Mám najeto jen přes 200km, takže surový motor, a spotřeba: při jízdě město, mimo město, vše okresky, rychlost 60-100km/h,klima zapnutá,pohodová jízda, prudší akcelerace jen vyjímečně...........7,0l mi ukázal PP. Tak to jsem nečekal. Na tak velké auto je to super. Myslím že i při ostřejší jízdě se do 8l vlezu vpohodě. Jsem zvědav na dálniční režim. Ale zatím jsem opravdu nadšený. Myslím že kdybych si jízdu fakt hlídal, tak se dostanu i pod 7l.ale to není zážitek z jízdy pořád něco hlídat. Takže mám velké překrásné auto s nadstandartí výbavou a vzhledem k rozměrům a váze i výbornou spotřebou :thu: :thu: :thu: :thu: :thu:
KIA Sportage 1,6GDi comfort plus sněhobílá
Pajan Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod LUKY-007 » 01.05.2013 19:49

V krátkosti pár dojmov zo SPORTAGE 2,0 CVVT AT AWD EX :
- auto je príjemné, komfortné, robustné a ako celok kvalitne spracované a po dizajnovej stránke .. asi najkrajšie v danej kategórii :lol:
- priestorovo je výborné aj čo sa týka batožinového priestoru ( v porovaní so Skoda Yeti má Sportage podstatne väčší a interér najmä vzadu a batožinový priestor tiež )
- odhlučnenie je na slušnej úrovni avšak silnejšie rázy pri prejazde nerovností je počuť dobre
- pri parkovaní predkom je problém odhadnúť predok a boky predku vozidla, (možno len vec zvyku)
jednoduchšie a komfortnejšie je parkovanie cúvaním , vďaka cúvacej kamere (aj keď zadné okno je v zásade nepoužiteľné) a veľkým vonkajším spätným zrkadlám
- čo sa týka automatickej prevodovky - (môžem porovnávať len s Titronicom u staršieho Audi A6) príde mi v KIA lepšia …
radí pri pohodovej jazde plynule, pri rýchlej cítiť pred preradením jemné pribrzdenie
pri 50 km/h nemá problém a má stabilne zaradenú rýchlosť ak však idem 60 KMH má problém zaradenia vhodného stupňa zvyčajne síce zaradí 6ty avšak pri snahe trosšku pridať na rýchlosti prv podradí na 5 a hneď zase preradí na 6 a tak dokola (
- dotyková obrazovka navi rádia má veľmi zlú odozvu (rezistívny display s dákym mäkkým polykrbonátom navrchu
- navi rádio ako celok je relatívne dobré, zvukový prejav je však viac basový a stredový
- funkcia telefónu má svoje muchy ale inak funguje spoľahlivo vrátanie párovania s iPhonom 4S cez BT

- ako človeka, ktorý doteraz používal najmä koncernové vozy (VAG) ma však rozčulujú chýbajúce drobnosti typu:
1. automatické doťahovanie okien je len u vodiča a inde chýba
2. nemožnosť cez diaľkové ovládania - otvorenia/ zatvorenia okien a strechy pri odomykaní a zamykaní auta
3. nemožnosť nakódovať pri odomknutí diaľkovým ovládačom na prvé zatlačenie iba vodičove dvere
4. neprepojenosť navi a rádia s palubným PC a celkovo horšia logika palubneho pc voči MaxiDotu (vrátane ovládania)

Celkové hodnotenie : veľmi slušné auto za dobrú cenu v danej kategóri ina trhu (k dokonalosti mu však chýba pár drobností . ktoré možno odstráni FL)

- hlavným problémom je však zatiaľ spotreba pri jazde v meste, ktorá sa podľa palubáku drží na 11l !
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 02.05.2013 08:27

este mi povedz, aku spotrebu by si chcel mat, ked mas 2,0 benzin, automat k tomu a este si aj v meste? za kolko by si chcel jazdit? za 7? :D
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod LUKY-007 » 02.05.2013 08:47

čo najmenšiu no nie ? :D :D :D
no tak 9 - 10 v tomto rocnom obdobi by bolo fajn ... (ono s vysokou spotrebou sa ratalo samozrejme .. ide o to zvyknut si ... doteraz som robil priemer v mneste podla palubaku 7,4 - 8,2 na 1,4 16 V ....)
ale zas auto jazdi po trase kde je 9! semaforov .. tak sa ani neni co divit neustale rozbiehanie ...
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mdrimal » 02.05.2013 20:13

Moje první negativní zkušenost.
Horní sloupky dveří kryje černá fólie. Je tvořena dvěma díly, a spoj je vpravo nahoře.
Po mytí na myčce (vždy jen vapka a ruční mytí) jsem si všiml, že překrývající část se odlepuje.
Protože odchlipující část ztvrdla, podařilo se mi část fólie odloupnou a tím odkrýt podklad.
Dost mě to štve, rok staré auto.
Prosím o info zda se někomu také nestalo něco podobného a případně jak tento problém řeší servis a záruka.
Díky za reakce.
KIA Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Stříbrná Sirius

Obrázek
mdrimal Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 02.05.2013 21:02

tak stou folií já problém nemám,,,,,
spíš se vás optám jestli máte ještě všechny ty nalepené oválky na potahu sedaček já už jsem o jeden nenávratně přišel...

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod mdrimal » 03.05.2013 19:13

Ozdoby na sedačce zatím drží.
KIA Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Stříbrná Sirius

Obrázek
mdrimal Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ifoxhound » 03.05.2013 21:36

Ahojte,, co sa tyka dekoracie na sedackach - na vodicovom mieste mi uz vacsina poodpadala. Tiez som rozmyslal ako to prilepit spat, resp. ci mi to servis vie v ramci zaruky opravit. Skor myslim, ze nie.
Co ma ale trapi trosku viac je, ze mi zacali obcas svietit kontrolky ESP a rozjazdu z kopca. Niekedy to uz po nastartovani ostane svietit cely den, niekedy sa to objavi pocas jazdy a neskor zas zmizne.
Planujem ist coskoro na diagnostiku. Nestretol sa uz niekto s niecim podobnym?
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod M@jkl » 04.05.2013 08:03

tak na nic nečekej a jed do servisu, podle zákona musíš vadu v záruce hlásit okamžitě po zjištění... navíc já bych se s tím bál jezdit nikdy nevíš co to muže udělat a nebo právě neudělat.
M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 04.05.2013 08:38

Ifoxhound... co viem z pocutia tak by mohlo ist o brzdovy snimac,ako bolo spomenute urcite netreba odkladat navstevu servisu. Daj vediet.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Rrado » 04.05.2013 09:16

ifoxhound píše:Co ma ale trapi trosku viac je, ze mi zacali obcas svietit kontrolky ESP a rozjazdu z kopca. Niekedy to uz po nastartovani ostane svietit cely den, niekedy sa to objavi pocas jazdy a neskor zas zmizne.
Planujem ist coskoro na diagnostiku. Nestretol sa uz niekto s niecim podobnym?

Mal som to isté, riešilo sa to výmenou brzdového snímača pri jednom kolese vrámci záruky. Po diagnostike ho objednali, o dva dni vymenili, odvtedy je to v poriadku.

EDIT: Píšem o tom v tomto príspevku, na druhej strane vlákna je potom ešte príspevok, ktorý som napísal po výmene. Tiež mi to svietilo striedavo: viewtopic.php?f=158&t=2299#p86979
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Sportage