Jsem přesvědčený, že asistent funguje precizně a stoprocentně. Poslední měsíc ho testuji a kontroluji. Alespoň v mém autíčku.. Já bych spíše viděl problém ve zvyku a zvyklostech řidiče. Když jsem to půjčil zeťákovi, tak mu nefungoval. Takže otázka pro všechny
:::: PROČ ::::
Já to vím. Jezdím s asistentem nekolik let a v kopci na něj spoléhám. Prostě 1. brzda, 2. vyšlápnou spojku nadoraz s brzdou 3 povolit brzdu 4 přidat plyn 5 povolovat spojku.
Od bodu 2 každý řidič stejně jako můj zeť dělá chybu. Ve strachu, aby to nesjelo dozadu, začnou kmitat nohy zbrkle na pedálech. Rychle na plyn a rychle pouštět spojku. Není to jen u Kie. Na VW v práci se střídám s kolegou a on má stejný problém. Prostě tomu nevěří a potom mu 5 tun VW Crafter couvá při rozjezdu. Je to spíše zlozvyk ze škody 120L než špatná funkce. Vyzkoušejte si to někde v klidu. Určite ne v provozu v Praze. Vyzkoušejte, jestli bude fungovat s nedošláplou spojkou. To si myslím bude nejvetší chyba. Prostě způsob rozjezdu s asistentem má jiné postupy. Dokud staré zvyky nepřehodnotíte, tak nebude fungovat jak má. Je pravda, že s asistentem jezdím mnoho let a zpočátku jsem měl podobné problémy. U některých bude asi platit " Holt sterého vola orat nenaučíš. "
Malá vychytávka, kterou jsem za poslední měsíc vypozoroval. Když vyjíždím z parkovacího místa na zpátečku, ještě nestojím a zařadím 1, tak mi auto samo zabrzdí!! a to i na rovině. Naposledy včera večer při odjezdu z večeře.