Nastavení výšky světlometů

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Nastavení výšky světlometů

Příspěvekod rakosnicek79 » 10.10.2012 11:58

Ahoj,
pátral jsem, ale toto téma jsem zde nenašel (nejvíc podobné bylo Nastavení podsvícení palubovky), ale......

Stala se mi jedna věc, nebo spíš stává a to za tmy, když jedeme při zapnutých potkávacích světlech a nastavené výšce na hodnotě "0", že na nás protijedoucí vozy blikají, abych si vypnul dálkové světla. Ty samozřejmě zapnuté nejsou, ale je to zapříčiněno právě sklonem světlometů s ohledem na zatížení vozu. Hledal jsem v manuálu a tam hodnota "3" odpovídá obsazení vozu "Řidič a maximální povolené zatížení".

Zatížení vozidla:
0 = pouze řidič
0 = řidič a spolujezdec na předním sedadle
1 = plně obsazeno cestujícími (včetně řidiče)
2 = plně obsazeno cestujícími (včetně řidiče) a maximální povolené zatížení
3 = řidič a maximální povolené zatížení

Pokud je to tak, mám to prohozené? je to především nelogické, abych měl defaultně nastavené na "3" pokud jezdím zatím sám nebo ve dvou! :(

Máte někdo stejnou zkušenost, jaké máte nastavení vy? Mám Kia Cee'd SW (FL), r.v. 2011, výbava EX, díky ;)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT
rakosnicek79 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
30000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nastavení výšky světlometů

Příspěvekod Stefi » 10.10.2012 16:39

Toto jse mi rovněž nezdálo, tak jsem si najel večer k stěně cca 5m od ní a manipuloval z potenciometrem u mne polohy OK, ale byl blbě nastaven levý svetlomet, jako seklej, tak zůstal moc nahoru,nastavil/opravil to známý na STK
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod souk69 » 10.10.2012 17:22

Jak píše ,,Stefi " večer zajeď ke stěně a zkus to. Při 0 by měly svítit výše a při manipulaci potenciometrem na nastavování světel směrem ke 3 by měly světla klesat.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slava » 16.10.2012 04:19

Mně můj mechanik radil asi takto: Přidávat číselka podle toho kolik lidí vezu na zadních sedadlech.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod rakosnicek79 » 13.11.2012 15:29

ahoj,
tak po delším mozkovém hloubání a dloubání, se nápad zrodil ;) ta rada tu už padla, ideální je večer zajet před nějakou stěnu, zeď, vrata atp. a rozsvítit světlomety. Pokud ti jako mě svítí světla na stupeň "0" moc vysoko a např. již na "1" (nebo třeba i "2") stupeň to svítí jak má (protijedoucí auta na tebe už neblikaj, abys vypnul dálkovky, které v tu chvíli nemáš zapnuté), zajed k té zdi, nastav na potenciometru hodnotu "1" (nebu tu, která je OK) a udělej si na zdi pomyslnou rysku, kam ti to svítí (výšku). Potom dej na kolečku pod volantem a nastav hodnotu "0" a uvidíš o kolik se to pohlo nahoru. Potom už máš skoro vyhráno, neboť pak už jen stačí vzít klíč (myslim oříšek s Golou, 12 nebo 13"), otevřít kapotu a u světlometů najdeš štělovací šroub, který pohybuje a nastavuje výšku světlometů. Šroubováním pak toč tak dlouho, až při nastavené hodnotě "0" bude výška osvitu stejně vysoko jako původně "1", resp. tam, kde sis udělal tu rysku.

A je to :-)

Je to spíš nouzovka a operativně vyřešeno, ideálně pak zajet do nějakého servisu, STK, kde to nastaví již profesionálně a přesně :-)
Kia Cee'd SW 1.6 CVVT
rakosnicek79 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
30000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod TomB » 29.01.2013 18:30

Dnes ráno jsem zjistil, že mám světla úplně sklopená dolů, i když mám kolečko otočené na 0. Byl jsem v servisu, prý zkusí vyměnit potenciometr - čekání cca 14 dní. Nemáte někdo zkušenost, jestli není někde rychlejší řešení? Zkusím je trochu zvednout tím šroubem, abych mohl jezdit i večer. Nemá někdo fotku toho šroubu? Za měsíc jdu na technickou, tak kdyžtak mi to doštelují tam, snad už to budu mít opravené.
TomB Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
140000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 30.01.2013 09:20

@rakosnicek79: preco nejdes do servisu :? ? mas auto v zaruke, podla mna ti to spravia na pockanie a budes to mat nastavene presne...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Tony » 30.01.2013 11:41

STK tě pošle někam (pokud tam nemáš známého). už to není jejich povinnost a dokonce tě za to můžou i pěkně zjebat...

já jezdím na 0 ať je auto naložené sebevíce. nikdo na mě nebliká bo to prd svítí :lol:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 30.01.2013 13:17

Ale FL uz svietil lepsie ako prva ceedka ;) takze aj n uz moze niekoho oslnit, co ty nemozes :P
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod dano_deluXe » 21.03.2013 23:09

Caute, mam velmi podobny problem. Akurat ze mne moja ceed 2011 svietila perfektne az kym sa mi nevypalili halogeny a nevymenil som ich za nove. Teraz mi jeden svieti dost odveci do strany. V navode som sa nedocital kde je ta skrutka ktorou si to vycentrujem. Neviete mi prosim najst nejaky obrazok kde je poloha zakreslena? Mam svetlomety faceliftu prvej generacie. Chodit kvoli tomu do servisu sa mi zda byt zbytocne.

Dakujem.
dano_deluXe Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ramon302010 » 17.08.2014 19:49

Chlapi neviete ako sa vyberá zo svetla motorček naklápania?
Dík.
KIA CEED 1,6 CVVT, 93kW, modrá metalíza
ramon302010 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod HonzaV » 26.11.2014 21:18

Zdravím,mám otázku o seřízení potkávacích světel.
Když stojím před vratami u garáže a svítím , tak obě tlumené světla jsou stejné- seřízeno v servisu.Když se postavím před auto asi do vzdálenosti 15 m, obě tlumená světla svítí a podívám se do světla u řidiče tak mě oslňuje, ale když se podívám do druhého světla tak neoslňuje.Musím se trochu sehnout a potom už oslňuje.Je to normální?Děkuji za odpověď. Ceed SW 2010 FL 1,4 Honza
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod crui5er » 27.11.2014 21:51

To co popisuješ je naprosto normální. Pro vysvětlení jsem udělal následující ilustraci :) Pokud si dobře pamatuji, světla u Ceedu 2010 FL by měla svítit nějak podobně jako na obrázku. Pokud se zadíváš na zelený bod, díváš se do bodu, kam dopadá světlo ze světlometu na straně řidiče (světlo pod červenou čarou), ale nedopadá světlo ze strany spolujezdce (světlo pod modrou čarou). To vyvolává efekt, že tě světlo ze strany řidiče oslňuje. Snad je to srozumitelné :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod HonzaV » 28.11.2014 10:56

Děkuji za informaci.Popíšu to ještě jinak.Pokud zastavím za nějakým autem(asi 2m) tak v laku toho auta vidím odraz tlumených světel.Levé světlo je jasnější než pravé, až jsem si myslel , že je prasklá žárovka- není.To pravé světlo je jakoby sklopené, je to proto aby bylo víc vidět na pravou krajnici? Zkuste se podívat do tlumených světel ze vdálenosti asi 15m a zda budou obě světla stejné.Taky je více osvětlena pravá polovina vozovky než levá.Stalo se mi ,že na levé straně nejsou tolik vidět srnky které chtějí přeběhnou silnici než na straně pravé.Tak proto ta starost, zda je vše v pořádku.Honza
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Žuky » 28.11.2014 15:19

Uz Beda kdesi prispieval do podobneho prispevku, tak to tu vycapim... :) http://www.tuning-centrum.cz/upl/images ... kuzel2.gif. Mozno je to tym.
Kia Cee´d SW II 1.4 CVVT Amber
Žuky Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2014)
50000 km @ 7.5 l/100km

Další

Zpět na Elektronika