Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod PetrS » 19.02.2013 14:20

Už jste někdo řešil aktualizaci mapových podkladů?
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod grafix » 20.02.2013 17:34

To by mě taky zajímalo vzhledem k tomu, že o navigaci rovněž uvažuji. Mám v plánu se v servisu na to zeptat, ale možná už to někdo řešil a ví víc.
Kia Cee'd SW II 1.6CRDi A/T
grafix Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
6000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod snike » 20.02.2013 22:02

@grafix: ... nazdáááár chlape, jsem rád, že jsi nám zachoval přízeň :drink: ... taky u tebe proběhne přechod na nového Cee´da :?: Já aktualizaci map budu řešit až tak po roce či dvou, s autem jsem dostal aktuální mapy :yes: a ty mi nějakou dobu bez problémů postačí.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod grafix » 21.02.2013 00:21

@snike: ... nazdaaaaar :) jsem rád, že jsi nezapomněl. To víš že jsem zachoval přízeň, čas od času sem juknu, co se tu děje, škoda že jsem propás při přechodu na nové fórum převod svých příspěvků, takže aktuálně tu mám jen dva :) Ale zpět k autům.

Blahopřeji k nákupu nového SWčka :thu: Moooooc hezký ! A samozřejmě blahopřeji i ostatním novým majitelům, je to povedené auto. A co stará kára? Ještě ji máš, nebo změnila majitele? Já si zatím stále užívám starýho dobrýho ceeda, ale uvažuji o výměně. Zatím ještě nejsem rozhodnut o motorizaci, převodovce a stupni příplatkové výbavy, vím jen že to bude Exclusive 8-)

Mám za sebou nějaký testovací jízdy a docela mě to přesvědčilo, každopádně budu mít pár otázek na novopečené majitele a samo i na tebe :help: Jak jsi spokojený s 1.6 GDI? Vidím že už máš docela dost zajeto, zkoušel jsi jej už prohnat? A nevíš náhodou o kolik naroste hmotnost s paketem Ultra. U toho benzínu je pak každý kilo navíc znát. Někde jsem čet, že Ultra 4 přidá 125kg, což je docela dost.

Zkušební jízdu jsem jel s autem co mělo necelých 1000 km a motor byl hodně líný. Manželka má služebního Aurise 1.6, necelých 20tis.km a když se otáčky přehoupnou přes 4tis, je to rozhodně živější, než nafta. Zkrátka o výkon je třeba si říct a tím pádem točit a točit.

Má tu někdo z kluků DCT?
grafix Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
6000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 21.02.2013 08:46

@grafix - Ahoj, já mám také 1,6 GDi, manuál, výbava čistá Exclusive, najeto přes 10.000 km a krom vrzání sedačky si nemůžu na nic stěžovat. Motor je super, pokud ho necháš točit tak ta jízda je požitek. Jen nevím jaké to bude pro tebe když teďka jezdíš s turbo dieslem. Asi ti to příjde línější, protože se ten motor musí točit aby byl živej, pod 3.000 to není nic moc. Nad 3.000 je to paráda a nad 4.000 je to bomba :D Chce si to odzkoušet a sám uznat jestli ano nebo ne. Každý má jiný názor. Jinak dlouhodobý průměr mám už od začátku 6,7 l / 100 km, od začátku jezdím na zimáčích, 70% dálnice, 10% okresní silnice a 20% město (Praha). Na okresních silnicích se dá jet i za 6 ale musíš dodržovat rychlost 90 km / hod. Ahoj
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod grafix » 21.02.2013 19:50

Jezdim jak s naftou tak s benzinem, oboje objem 1.6. nafta 85kW, 260Nm, benzin 94kW, 160Nm. Pred naftakem jsme mel jen benzinovy auta. Jak jsem psal, kdyz se ta benzinova 1.6ka prehoupne pres 4tis. ot. tak to jede opravdu krasne, ale neni to primovstrik. Proto predpokladam, ze GDI bude o neco lepsi, tezko rict, zda to pujde poznat. S tim, se kterym jsem jel, mel najeto jen 1000Km, coz bylo hodne znat a prave mi to prislo hodne line a bez zivota oproti tomu Aurisu, se kterym obcas jezdim. Rad bych se svez s nejakym zajetym GDI, abych to mohl porovnat :yes: Myslim, ze by me to mohlo presvedcit v jeho prospech.

Jinak co muzu posoudit, tak 1.6 CRDi 94kW je velice dobra, ma ji kolega z prace (cca 20tis.km) a je to pokrok oproti prvnimu ceedu, razeni presnejsi a hladsi, motor kultivovanejsi, sametovejsi, proste se s tim podstatne lip jezdi. No a s tim novym sestistupnovym automatem kerej tady ma tusim jen Vity, to musi byt naprosto klidna a pohodova jizda :thu: To bych si take rad vyzkousel ;) Tuhle motorizaci s automatem si dokazu predstavit s paketem Ultra, v tmave sede... supr vozitko :yes:
grafix Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
6000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Vity » 22.02.2013 17:06

Tak já mám automat ale v naftě, tedy klasický s hydrodynamickým měničem (nechtěl jsem dvojspojku). S pár automaty jsem už v životě jezdil a tenhle patří k velmi dobrým, velmi rychle se přizpůsobuje stylu jízdy, pohotově podřazuje. Pro někoho kdo je však zvyklý na manuál bude šok spotřeba ve městě která nejde pod 7,5 litru. Mimo město již funguje zámek měniče a žere to stejně. Za tu pohodu těch pár litrů určitě stojí.
Vity Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod grafix » 25.02.2013 10:06

Ahoj, auto moc hezký :) Já čím dál víc uvažuji o AT převodovce. Měl jsem projížďku s tím DCT a je to moc příjemný svezení. Ale v CRDi s automatem jsem ještě nejel. A jak píšeš, že je ten automat velice dobrej, tak mě to dost láká. Zkusím jej někde sehnat na projížďku... Podařilo se ti vypozorovat, kdy a za jakých podmínek se aktivuje zámek měniče (zda se to dá vůbec poznat). Jakou máš průměrnou spotřebu, pokud nejezdíš ovšem jen po Praze :) S nynějším SWčkem jezdím za 5,5l a poměr cest mám docela jasnej - 50% dálnice, 25% okresky, 25% město...
grafix Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
6000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod snike » 25.02.2013 10:45

@grafix: S autíčkem jsem plně spokojen a ani přechodu z nafty na benzín nelituji. Je to jiný styl jízdy, ale motor GDI i v nižších otáčkách vcelku táhne, na klidnou jízdu to bohatě stačí a pokud chceš zrychlit ... stačí ho vytočit nad 4 tis. otáček :scooter: Motor už jsem samozřejmě prohnal a nad těch 4 tis.otáček, to jede opravdu pěkně :thu: Už se těším na jaro, až nasadím letní a na silnicích nebude sníh :lol: 1,6 CRDI v automatu mají v Dolnisu, jsou tam velmi vstřícní, tak tě jistě s autem nechají projet ;) Otec zřejmě letos bude taky obměňovat auto a jelikož potřebuje automata, tak to vypadá taky na 1,6 GDI s převodovkou DCT. Já o ni taky tak trochu uvažoval, ale nakonec jsem zvolil manuální. Dle technických informací zřejmě maximální výbava v paketu Ultra 4 skutečně navýší hmotnost auta o 125 kg. Já volil Ultra 1, jelikož jsem panoramatickou střechu ani 17" kola nechtěl :no: Čas od času jezdím do Ferony, kde při vjezdu a výjezdu váží auta, tak zjistím kolik, že to moje auto vlastně váží :D Průměrnou spotřebu dle propočtu mám 7,8 l/100 km a to převážně jezdím po Praze a jejím okolí.

Doufám, že se opět někdy někde uvidíme ... že bychom zase zajeli na koštování nafty :drink: :lol: :lol: :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod plasta » 25.02.2013 15:15

V pátek jsem poslal do světa svého Fiata a převzal si novou Kia Ceed SW, 1,6 GDI, červená metalíza, Comfort a Pactek Plus + parkovací senzory. Auto má najeto 1300 km (jezdíl s ním prodejce). Doufám, že bude sloužit.
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod Vity » 25.02.2013 15:43

to grafix: Zámek měniče se aktivuje opravdu velmi různě, někdy od 3. většinou od 4. zdá se mi, že reaguje i na teplotu motoru (nižší teplota delší prokluz).
Spotřeba: dálnice-130-tempomat-dvě osoby a plnej kufr krámů = 6.3; poskakování v koloně prahou klidně i 8.5 (to je ale hodně případ od případu, manuál odhaduji tak o 1,5l méně) okreska normálně kolem 100 km/h = pod 5.5L/100km.... Uvidím jestli se v létě dostanu níž.
Vity Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod remy10 » 26.02.2013 10:17

ahoj, zdravim vsechny majitele :kia: :)

na toto forum jsme narazil nedavno, jinak bych se sem pridal uz drive. Uz od rijna jezdime s novym mazlikem. Je to moje prvni auto teto znacky a musim vyjadrit moji naprostou spokojenost. Mam najeto cca 4000km po meste a sem tam nejaka ta okreska..spotreba se pohybuje okolo 7-8 litru, nic jinyho jsem ani necekal, protoze mesto je mesto. Na Ceeda jsem presedlal z auta Renault Scenic 1.9 DCI...takze to pro me byl docela sok, kdyz jsem sedl do benzinu a jeste s nizsim obsahem. ale rychle jsem si zvykl a nedostatek vykonu mi vynahrazuje svym komfortem a tim jak vypada (v Brne jich uz par jezdi, ale stale se za nim lidi otaci :D ). Mame to primarne jako rodinne auto, takze zadne zavody s nim nedelame :thu:

Mel bych dotaz ohledne litych kol. Mam na aute klasicke plechace z vyroby a premyslim o koupi litych disku...mate nekdo zkusenosti s neorigo diskama? nebo je lepci si priplatit a dokoupit tam od prodejde origo? v technicaku mam jenom jeden rozmer pneu. v katalogu jsem nasel, ze se lite disky daji prikoupit ale 15ti palcovy maji v nabidce jenom pro kratkou verzi a ne pro SW - tzn ze bych musel koupit min 16ti palcovy a tim padem nove pneu, nemluve o tom, ze ten rozmer pneu nemam v technicaku. Takze jsem se chtel zeptat jestil uz to nekdo nekdy resil :? :)

mejte se hezky :)
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 26.02.2013 13:49

@remy10: Ahoj vítej mezi námi :) Já mám neoriginály 15" ALU disky a na tom zimáče, originál mám 16" přímo od KIA a na tom letní pneu (to jsem dostal s autem). Značku přesně nevím, ale jsou to nějaký levný šunky, na zimu to stačí :yes: a nevypadají nijak špatně. Přímo v techničáku jsem ty 15" neměl a museli mi je tam nechávat dodělat při koupi auta. Ještě doplním že mám výbavu Exclusive
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod remy10 » 26.02.2013 14:57

ahoj HarvyM,

diky za reakci :thu: nebylo by nejaky foto jak to vypada na tech 15tkach ALU? jestli by se nevyplatilo pockat az dojedu stavajici letni gumy a pak si rovnou koupit 16tky i s pneu a nechat si to zapsat do technicku... :)
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod havci » 28.02.2013 00:08

remy10: Tenhle problém jsme nedávno taky řešili. Kola 15 se na to klidně koupit dají, akorát je potřeba u prodejce kol zajistit jakýsi certifikát k těm kolům, že jsou pro Kia Ceed SW vhodné. Víceméně by to každý obchodník měl nabízet. Pak stačí jen s tím certikátem zajít na úřad, aby ti to zapsali do techničáku. Jak kola na autě vypadají ti ale nedokážu říct, protože je máme na letních gumách :D
Kia Cee´d SW 2012 1.6 GDI Comfort Plus
havci Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW