Carensáci,
 Carensáci, před nedávnem (říjen 2012) jsem se stal také majitelem tohoto skvostu a tudíž i pravidelným návštěvníkem tohoto fóra. A chtěl jsem se zeptat, jak moc účinná je vaše ruční brzda. Já abych se přiznal, tak když jí dám do max. polohy, tak se jí moc brzdit nechce. Z mírného kopce (vím, široký pojem) se auto horko těžko udrží. Jelikož i u nás začal padat sníh
 (Steyr, Austria), tak jsem dnes zkusil, jestli se kola "utrhnou". Bohužel, auto prázdné, rychlost cca. 10km/h možná míň, vrstva uježděného sněhu a kola se točila smělě dál. Jináč brzdy na brzdový pedál reagují. Obložení se na zadku sjíždí na vnitřních stranách jen z poloviny, vnejší strany mají o něco větší záběr, ale né celý, vše je rozhýbané a fungující. Může to být tím, že obložení funguje jen na "poloviční" ploše? A nebo mohou být "špatné" lanovody a natahují se? Našel jsem mezi sedačkama pod táhlem ruční brzdy dotahovací šroub, ale i tento je dotažen na max. Jelikož je zima, tak nebylo moc možností se na tomu podívat více na zoubek, ale hned jak se trochu oteplí, jdu na to. Přeci jen je to ruční brzda a mám rád, když se na tuto brzdu mohu spolehnout
 (Steyr, Austria), tak jsem dnes zkusil, jestli se kola "utrhnou". Bohužel, auto prázdné, rychlost cca. 10km/h možná míň, vrstva uježděného sněhu a kola se točila smělě dál. Jináč brzdy na brzdový pedál reagují. Obložení se na zadku sjíždí na vnitřních stranách jen z poloviny, vnejší strany mají o něco větší záběr, ale né celý, vše je rozhýbané a fungující. Může to být tím, že obložení funguje jen na "poloviční" ploše? A nebo mohou být "špatné" lanovody a natahují se? Našel jsem mezi sedačkama pod táhlem ruční brzdy dotahovací šroub, ale i tento je dotažen na max. Jelikož je zima, tak nebylo moc možností se na tomu podívat více na zoubek, ale hned jak se trochu oteplí, jdu na to. Přeci jen je to ruční brzda a mám rád, když se na tuto brzdu mohu spolehnout  . Sice vím, že to je trochu těžší auto, ale oproti mému předchozímu ( Citroen Xantia "97), to zase není o moc a tam byl účinek mnohem znatelnější. Každopadně děkuji za jakoukoliv radu a pomoc. Jelikož je zima, tak jsem nemohl celé autí prozkoumat více a stát se i větším přispěvovatelem do
 . Sice vím, že to je trochu těžší auto, ale oproti mému předchozímu ( Citroen Xantia "97), to zase není o moc a tam byl účinek mnohem znatelnější. Každopadně děkuji za jakoukoliv radu a pomoc. Jelikož je zima, tak jsem nemohl celé autí prozkoumat více a stát se i větším přispěvovatelem do   fóra.
 fóra. Mnoho štastných km bez nehody a pěkný víkend přeje Richie
P.S.: Omlouvám se adminům, pokud je již někde toto řešeno, ať zařadí příspěvek do příslušného vlákna.

Myslím že Carens , má zadní brzdy řešen jak Cee´d, to znamená, že ručka je bubnová, a nemá nic společné z provozní brzdov, nepůsobí na destičky , ale na pakny uvnitř bubnu....viz kotouč s bubnem, tvojí zadní brzdy
 Myslím že Carens , má zadní brzdy řešen jak Cee´d, to znamená, že ručka je bubnová, a nemá nic společné z provozní brzdov, nepůsobí na destičky , ale na pakny uvnitř bubnu....viz kotouč s bubnem, tvojí zadní brzdy   

Předchozí Xantie měla zase ručku na přední nápravu.
  Předchozí Xantie měla zase ručku na přední nápravu.   
  .Mám tu samou Carensku jako ty. Jelikož se mi zdálo to brždění ručky taky naprd (při parkování to jde ale zkusit za jízdy i pomalé zastavit na ručku katastrofa). Tak jsem si řek jdu do toho.Dal jsem nové kotouče,nové destičky,rozebral a promazal lanovody a mechaniku u brzdy tu páčku,vyndal písty z brzdičů dal nové gumičky a prachovky a výsledek prakticky stejný . Nastavil pod ručkou krátký chod ale stejně nanic.Asi ruční kotoučová brzda všeobecně brzdí naprd.Tak to je moje zkušenost.Zdravim
 .Mám tu samou Carensku jako ty. Jelikož se mi zdálo to brždění ručky taky naprd (při parkování to jde ale zkusit za jízdy i pomalé zastavit na ručku katastrofa). Tak jsem si řek jdu do toho.Dal jsem nové kotouče,nové destičky,rozebral a promazal lanovody a mechaniku u brzdy tu páčku,vyndal písty z brzdičů dal nové gumičky a prachovky a výsledek prakticky stejný . Nastavil pod ručkou krátký chod ale stejně nanic.Asi ruční kotoučová brzda všeobecně brzdí naprd.Tak to je moje zkušenost.Zdravim   čerťák.
 čerťák. 
			 . Auto jsem kupoval navíc s dodrženými garan. prohlídkami, proto mi to také bylo divné, že se jí nějak nechce
 . Auto jsem kupoval navíc s dodrženými garan. prohlídkami, proto mi to také bylo divné, že se jí nějak nechce  . Takže to asi budou mít Carensky obecně menší účinek. Jestli jsou někde uvedeny hodnoty brzdného účinku zadní brzdy, tak to vzít na brzdu a porovnat. Zkusím pročíst příručky a pohledat.
 . Takže to asi budou mít Carensky obecně menší účinek. Jestli jsou někde uvedeny hodnoty brzdného účinku zadní brzdy, tak to vzít na brzdu a porovnat. Zkusím pročíst příručky a pohledat.  , ale nato aby byly ostřejší, se musí nejprve "chytnou" a když není čeho
 , ale nato aby byly ostřejší, se musí nejprve "chytnou" a když není čeho  .
 . 
 takže výměna a na technické minimální brzdný účinek. Když jsem teda řekl že jsem udělal co bylo potřeba a ujištění že jsou nové lanovody jsem si sedl za volant a dle instrukcí toto udělal. Po druhém našlapání jsem byl
 takže výměna a na technické minimální brzdný účinek. Když jsem teda řekl že jsem udělal co bylo potřeba a ujištění že jsou nové lanovody jsem si sedl za volant a dle instrukcí toto udělal. Po druhém našlapání jsem byl  

to znamená, že neprejde na prvú šupu ani Bugatti zídené práve z linky a nepomôže vám ani boh. Dal som nové kotúče aj platničky, tak keď som mal všetko dole, tak som pochopil prečo je v Stefiho príspevku pri čelustiach práve tento smail
  to znamená, že neprejde na prvú šupu ani Bugatti zídené práve z linky a nepomôže vám ani boh. Dal som nové kotúče aj platničky, tak keď som mal všetko dole, tak som pochopil prečo je v Stefiho príspevku pri čelustiach práve tento smail   Na You Tube som našiel výmenu na SORENTe, ale tam je to iné. Vyhodiť ich von sa podarí, len mám obavu, že tie strunky do čelustí nenatiahnem, lebo pod "unášačom kolesa" nieje priestor a ani tam nieje vidno.
  Na You Tube som našiel výmenu na SORENTe, ale tam je to iné. Vyhodiť ich von sa podarí, len mám obavu, že tie strunky do čelustí nenatiahnem, lebo pod "unášačom kolesa" nieje priestor a ani tam nieje vidno.