Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod dong » 16.12.2012 12:17

Ja myslel ze stary ceed mel jen 4 diry pro srouby a novy ma 5...
A to nepocitam, ze pro oficialni pouziti 15" kol je nutne je zapsat do TP, coz pri spadlem systemu (minuly ctvrtek) jde velice dobre. Timto bych chtel podekovat pracovnicim odboru dopravy za heroicky vykon - nakonec sem odesel se zapisem i s RZ :-) (pry zadani trvalo 2 hodiny - at zije novy system :-( )
Jinak po 280km si to zatim bere podle me docela dost, 6,2l/100km. Doufam, ze to jeste padne (spokojeny budu tak u 5,6-5,7 na 100 jako to bylo u Fikuse).
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod William » 16.12.2012 13:10

Mě ze stárého ceeda originál disky pasují,měl taky 5děr,takže uvádějte konkrétně motorizaci kam nepasují,at někdo není uveden v omyl-1,4 sw ze starého ceeda sw pasují...
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Vity » 16.12.2012 23:26

Doplňuji k diskům: Na model Ceed JD 1.6 CRDi 94 kW A/T nepasují disky o rozměrech 5,5J / 15 ET 47 z důvodu velkého ET - tedy po dotažení doléhá disk na brzdové třmeny. Pasují originál 6J / 15 ET 46.
Vity Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrS » 19.12.2012 10:46

Ahoj,

funguje někomu, kdo má čipový klíč, automatické zamykání auta, když se od něj vzdálí? Nebo je ten systém opravdu tak hloupý, že musím vždycky zmáčknout to tlačítko na dveřích nebo na klíči?
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 19.12.2012 12:55

Co mám odzkoušeno, tak vždy musíš auto zamknout, samo se mi nezamyká :no: Dle mne automatické zamykání nemá žádná automobilka, brácha na BMW taky musí "manuálně" zamykat :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrS » 19.12.2012 13:12

Hmm, tak to mě tedy zklamalo. Nechápu, proč to nemůže být udělané, jako u kufru. Tam stačí zavřít a auto se samo zamkne.

Blbé je, že než jsem šel do Kii, tak jsem měl v plánu koupit novou Lagunu a ta to "bohužel" uměla, což se mi mooc líbilo. Prostě jsi zabouchnul a šel si pryč. To samé při nastupování. Pod klikou je optický snímač a ten otevřel auto sám, takže člověk nemusí nic mačkat. Ještě horší je, že toto uměla už i Laguna II v roce 2002 : ))
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 19.12.2012 13:38

A jak to měla Laguna řešené, když po vypnutí motoru vystoupil jen řidič a uvnitř někdo zůstal sedět? To se taky zamklo i s osobami uvnitř? Myslím, že je lepší, když člověk musí "manuálně" auto zamknout :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrS » 19.12.2012 14:12

J, určitě, ale na tom přece nic není, když někdo chce vystoupit, tak vezme za kliku a auto se odemkne, stejně jako u jiných aut.

Mně by se taková feature mooc líbila : )
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod zdenek.r » 19.12.2012 14:26

no, mně to teda zase jako moc velká mordovina nepřipadá, ten čudlík na DO zmáčknout, aspon se můžu sám rozhodnout a mít o tom kontrolu. navíc se tím trochu eliminuje možnost samovolného zamknutí někoho, kdo si třeba neumí otevřít- třebas batole a tak. když budu odcházet od auta a nebudu ho zamykat, dřív nebo později se na něj ani nepodívám, jak si na to zvyknu a dřív nebo pozdějc se mi to vymstí, si myslím. Bud klekne baterie v DO, nebo to sensor nenačte, nebo cokoliv jiného.
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod snike » 19.12.2012 14:30

A co alarm :?: Ten se po vystoupení a odejití řidiče s klíčema a následném zamčení auta zapnul :?: Když pak někdo sedící zamčený uvnitř otevřel dveře, tak se spustil poplach? Dle mne i u Laguny musel být nějký manuální podnět, aby auto se zamklo a zapnul alarm. Oveřím dnes u kamaráda, který Lagunu taky měl i s bezklíčovým vstupem :yes: Které auto nižší střední třídy z bezklíčovým vstupem má pohybový senzor na vnitřní straně kliky a ne tlačítko :?: Holt dneska všechny automobilky počítají každé ušetřené Euro :yes:
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrS » 19.12.2012 15:32

zdenek.r píše:no, mně to teda zase jako moc velká mordovina nepřipadá, ten čudlík na DO zmáčknout, aspon se můžu sám rozhodnout a mít o tom kontrolu. navíc se tím trochu eliminuje možnost samovolného zamknutí někoho, kdo si třeba neumí otevřít- třebas batole a tak. když budu odcházet od auta a nebudu ho zamykat, dřív nebo později se na něj ani nepodívám, jak si na to zvyknu a dřív nebo pozdějc se mi to vymstí, si myslím. Bud klekne baterie v DO, nebo to sensor nenačte, nebo cokoliv jiného.

To můžeš u Laguny také, ale je tu prostě možnost nechat to na auto a o nic se nestarat. Sorry, ale to s tím batoletem nechápu. To snad nemůžu v autě nikdy zapomenout, ne? :))

Když jsem odcházel od Laguny, tak auto vždycky houknulo, takže jsem měl potvrzení, že je zajištěné.
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod PetrS » 19.12.2012 15:35

snike píše:A co alarm :?: Ten se po vystoupení a odejití řidiče s klíčema a následném zamčení auta zapnul :?: Když pak někdo sedící zamčený uvnitř otevřel dveře, tak se spustil poplach? Dle mne i u Laguny musel být nějký manuální podnět, aby auto se zamklo a zapnul alarm. Oveřím dnes u kamaráda, který Lagunu taky měl i s bezklíčovým vstupem :yes: Které auto nižší střední třídy z bezklíčovým vstupem má pohybový senzor na vnitřní straně kliky a ne tlačítko :?: Holt dneska všechny automobilky počítají každé ušetřené Euro :yes:

Hele to netuším, já jsem s tím jel jen dvakrát u prodejce. Ale co si tak pamatuji, tak to žádný alarm nemělo, u Laguny to není potřeba : ))

Nevím jak dřív, ale u té nové to fungovalo tak, že mi dal prodejce kartu, já přišel k autu, vzal jsem za kliku a rovnou se otevřelo. Nastartoval jsem, projel jsem se a když jsem odcházel, tak jsem akorát zabouchnul dveře a asi po dvou metrech, co jsem odešel od auta, se samo zamknulo, což se mi velice líbilo. Prostě žádná starost, tak jsem si to představoval i u Kii, což mě trochu zklamalo.
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod zdenek.r » 20.12.2012 09:18

Sorry, ale to s tím batoletem nechápu. To snad nemůžu v autě nikdy zapomenout, ne? :))

No, už jsme byli asi dvakrát se záchrankou u miminka, co ho rodiče zapomněli v autě, resp. nechali ho tam a šli nakupovat, ve vedru v přehřátým autě. Do nezamčenýho auta se leze líp a uděláš menší škodu hlavně, voni hasiči rádi používaj sekyrky, páčidla a jiný montovadla, když lezou do auta " hlavně, že to je akční" :D
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod PetrS » 20.12.2012 09:28

No ale přece když zapomeneš na to, že máš v autě dítě, tak to auto stejně zamkneš, ne? Nebo jako že bys zapomněl v autě dítě a ještě jsi ho zapomněl zamknout? : ))

Ale jinak je mi jasný, že se kluci od hasičů asi rádi vyřádí : )) On si to dotyčný pak lépe zapamatuje : )
PetrS Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod rudolf.tomka » 30.12.2012 21:30

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW