od ladlen » 14.09.2012 23:34
Moja dovolenka bola tentoraz vo Francúzsku, samozrejme autom, mojím ceedom 1,6 CRDI. Trasu Trstená - Bratislava - Salzburg, Insbruck, - Bolzano - Verona - Brescia - Piacenza - Janov - Nice - Fréjus sme si rozdelili na 2 dni, s nocľahom v moteli Wipptalhof na Brennerskom priesmyku. Navštívili sme Monaco, Cannes, Saint Tropez a Canyon du Verdon. Auto šľapalo spoľahlivo, pri diaĺničnej rýchlosti 130 - 135 na GPS, pri zapnutej klíme bola konečná spotreba po prejdení cca 3900 km 5,4 l nafty na 100 km. Varujem však každého po jazdení na okresných cestách okolo mora, 40 km som 2x išiel 1,5 hodiny a jazdenie v mestách ako Nice a Cannes je tiež na zaplakanie, na diaľnici okolo mora vyberajú mýto každých 20 km takým smiešnym spôsobom, hádžu sa mince eurá do koša, je to zábava. Celkový dojem z Azúroveho pobrežia Francúzskej Riviéry, je tam krásne, ale stačilo raz. Je to len jeden biznis a človek tam nenájde kĺud a oddych, ani ten Funes by už nemal kde naháňať nudistov, voľné pláže tam proste už neexistujú, všade okolo mora sú len rezorty, apartmány, hotely a verejné pláže pod správou niekoho.