Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod William » 14.11.2012 21:05

Snike-gratuluji a jsem zvědav na první dojmy :drink:
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Stefi » 14.11.2012 22:16

:thu: Radku gratuluji, v Mostě to proberem hloubějí :roll:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Rechercheur » 14.11.2012 22:39

Gratuluji k novým přírůstkům z poslední doby pánové. Jen co se na auta zvyknete, budu zvědav na vaše poznatky ;)
Rechercheur Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 15.11.2012 08:07

snike píše:Dneska jsem si po 10-ti týdnech od objednání převzal v Dolnisu svého nového Cee´da SW :yes: Jelikož je brzy tma, denní fotky budou až zítra :lol: ... zatím jedna večerní :photo:

4953

Gratuluju k autíčku :) a už se moc těšíme na fotky :kia:
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 15.11.2012 08:29

Taky sem hodím nějaký poznatky po ujetí 2.500 km. Už jsem něco psal na moje.auto.cz, ale sem hodím čerstvější info.
Jak píše @William tak auto je úplně někde jinde, auto je parádní. Z počátku mi dělaly problémy rozjezdy, ale to bylo tím, že jsem měl v předchozím autě spojku, která brala jinak. V Kie jsem občas na křižovtce poskakoval. Včera jsem byl překvapen, když jsem zjistil, že má rádio vlastní paměť. Sice 1,2 GB, ale i tam se tam vejde dost MP3. Jo Bluetooth je paráda, telefon je v momentě správován a lze jednoduše volat. Co se mi líbí je i to, že do autorádia vložím flash USB paměť a v momentě přehrává písničky. Žádné načítání nic. Vypnu rádio a opět zapnu a opět v momentě hraje. Jen mě mrzí, že nejde na volatnu procházet adresáře a jen písničky.

Motor má najeto zatím 2.500 km, ale už je znát, že má chuť jet. Jakmile se dostane nad 3.500 otáček tak je to "bestie". Jen je tam zatím ještě taková mezera ve výkonu. Mám tam např. 5 tku a chci to rozjet z 2.000, přidávám plyn ale někde mezi 3.000 a 3.500 je taková mezírka jakoby povolí a pak to hodně zabere. Snad se to urovná a zátah bude plynulejší. Jinak když je motor studený, např. ráno při současných teplotách tak je celkem hlučný, ale bude to nejspíše tím, že tam budou zvýšené otáčky. Jakmile se zahřeje (což je poměrně rychle) tak je tichý.

Topení - Auto topí téměř okamžitě. Vyjedu z Roudnice a u dálnice už tlumím topení (po ujetí cca. 3 km). Mám tam prakticky neustále zamlé automatické topení. Vyjedu dám ho na max. po 3 km ho tlumím na 25 stupňu, po cca. 10 minutách dávám na 22 a nechávám až do práce. Nikde nejsem spocený jako v předchozím autě.

Řazení je přesné a rychlé. Občas se mi stane, že je trochu tuhé, hlavně ze stupně 1 na stupeň 2. Stupěň 1 je hrozně krátký, takže prakticky ihned po rozjezdu se musí řadit 2ka.

Podvozek - s tím jsem spokojen, žádný nedostatek nic.

Kufr - je super, je velký, rozměrný, ale přeci jen jsem měl ze začátku trochu problém s kočárkem. Teďka většinou vozíme golfky. Když je tam klasický sportovní kočátek tak mám problém zatáhnout plato.

Volant - mám nastaven posilovač na komfort, ovládání je super, tempomat používám po celou dobu na dálnici, ovládání rádia je v pohodě.

Palubní počítač - hrozně se mi líbí, že si můžu nastavit jestli se bude resetovat sám po natankování a nebo ručně. Super je dojezd, ale jakmile budete mít dojezd pod 50 km tak už to neukazuje. Pokud je aktuální spotřeba velmi malá, např. stojíte na křižovatce tak to ukazuje 0. Asi ale nemá smysl tam to minimum zobrazovat. Líbilo by se mi kdyby tam ale byly 2 průměrné spotřeby, jedna celková a jedna co si právě resetuji sám, není, ale nevadí.

Taková maličkost co potěší:
Pokud stojíte a máte vypnutý motor a předtím jste nechali kola natočená do nějaké strany, tak Vás počítač upozorní na to, že máte stočená kola :D

Co mě fascinuje:
Automatická klimatizace.
Automatická světla, je šero, mlha a světla se zapnou sami.
Automatické odmlžování předního skla.
Motor.
Volant.
Sedadla.
Kuft.
Prostě vše :)

Co mě štve:
Vrže mi sedačka!!! Resp. při průjezdu levotočivé zatáčky, kdy se mé tělo lehce posune doprava k madlu ruční brzdy dochází k efektu, kdy se sedadlo otírá o madlo a dochází ke skřípání. Problém budu řešit s prodejcem, už to mám vyjednané.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod snike » 15.11.2012 22:26

Díky všem ... první dojmy jsou vynikající :thu: Zatím se učím ovládat všechny ty technické vymoženosti, které tam mám ... a stále mi auto dokazuje, že je mnohem chytřejší než já :lol: Kdo dorazí v sobotu do Mostu, autíčko si samozřejmě prohlédne :yes:

Dneska jsem stihl nafotit pár fotek, tak můžete kouknout do mé garáže garage_vehicle.php?mode=view_vehicle&VID=1174
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jenda27 » 16.11.2012 07:18

Paráda je to krasavec :thu: :thu:
KIA Cee´d 1.4 CVVT (2012)
Jenda27 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2012)
73000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod KarelK » 16.11.2012 07:40

Ahoj
Koukám, že jsou tu obrázky paketu ULTRA 1. K tomu bych se chtěl zeptat co je to za meteriál ten světlý ve výplni dveří látka, kůže, nebo umělá kůže, nebo něco jiného? Také je to v sedačkách takový světlý pruh. Může to být i hnědé podle toho co si vybere zákazník.
Dík za odpověď.
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod dong » 16.11.2012 08:50

Koukam, ze jak to tu ctu, tak zacinam byt cim dal tim vic nastvany, ze nase :kia: dorazi az v lednu...protoze nevim, jak tu dlouhou dobu vydrzim :-)

Zatim si jen kratim cas sledovanim recenzi a videi na netu a vybiranim prislusenstvi (i kdyz to uz je taky z 99% vybrano).
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod snike » 16.11.2012 09:46

KarelK píše:Ahoj
Koukám, že jsou tu obrázky paketu ULTRA 1. K tomu bych se chtěl zeptat co je to za meteriál ten světlý ve výplni dveří látka, kůže, nebo umělá kůže, nebo něco jiného? Také je to v sedačkách takový světlý pruh. Může to být i hnědé podle toho co si vybere zákazník.
Dík za odpověď.

Pravá kůže to dle mne neni ... bude to umělá :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KarelK » 16.11.2012 13:13

Díky. Jinak to máš moc pěkný. Taky o tom uvažuju.
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Venda » 17.11.2012 08:50

Také se přidávám ke gratulaci všem co se už dočkali :D .Snike -moc pěkné fotky- to auto se jim povedlo :thu: .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod ladlen » 17.11.2012 18:53

@snike: prípájam sa k blahoželaniu k novému autu. A mám jednu otázku, koľko otáčak točí motor pri 130 km/hod? Lebo som v rôznych testoch videl dva údaje 3000 a 3500 otáčok, Ty už určite vieš, ako to naozaje je.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod LOP0 » 17.11.2012 19:54

Zdravim vas.
Taky jsem napisu chaoticky par postrehu z nekolika dnu pouzivani auta. Jde o Cee´d SW 1.6 GDI, Exclusive + Ultra 4.

Moje predchozi auto bylo BMw 535i a tak se mi prirozene zda auto celkove liny. Zatím zajizdim (ma najeto cca 900 km) takze jeste nevim, jak vysoko budu muset chodit, aby trosku jelo. Na bezny jezdeni po okrskach nebo mestech to pochopitelne bohate staci ale mam obavy z dylky predjizdecich manevru. Predpokladam, ze nebude dlouho trvat a zvyknu si. Co me potesilo je prozatimni spotreba, ktera se podle pocitace pohybuje od 6.8 do 7.2. Realny mereni jsem nedelal a pochybuju ze nekdy udelam :-) Razeni je presny a hlavice padne dokonale do ruky. Spojka mi zabira pomerne nahore ale na to si zvyknu (kdyz uz jsem volil rucni razeni).

V interieru nic nevrze a porad me dostava jeho temer dokonala ergonomie v zakladnich vecech. Co tenhle dojem bohuzel kazi je umisteni hlidani jizdy v pruhu a vyhrivani volantu, kam za normalnich okolnosti clovek nevidi. V nastaveni auta jsem prozatim vypnul pouze usnadneni nasedani, prehodil 12hod system na 24hod a zvazuju prenastaveni celyho systemu do anglictiny, aby fungovalo ovladani hlasem.

Auto je pomerne hlucny od kol a jemne odskakuje na pricnejch nerovnostech. Jinak sedi velmi dobre a myslim, ze podvozek je povedenej. Chybi mi moznost nastavit si sklopeni pravyho zrdcatka pri couvani tak, abych videl obrubnik ale opet predpokladam, ze si zvyknu vyuzivat vic kameru a az to "nakoukam", budu vedet kde presne v prostoru jsem.

Nastup topeni je rychlej a ocenuji vyhrivani predniho skla a moznost ovlivnit rychlost nastupu.
Vyhrivani sedadel funguje vyrazne pomaleji a nerovnomerne oproti tomu, na co jsem byl zvyklej. Volant pouze nerovnomerne. Mate to taky tak?

Panoramaticka strecha je opravdu paradni. Uz se tesim na jaro. Ta mi dela fakt radost a kupodivu nedela prozatim zadny hluk. Toho jsem se trosku obaval ale zda se, ze zbytecne.

Vsechny dvere az na kufr jsou zavrit presne tak, jak by clovek predpokladal. S kufrem musim bohuzel docela trisknout (oproti dverim). Udajne je to bezny a po case se to ma ochodit. Mno nevim, uvital bych aby to chodilo jak ma od zacatku a vasi zkusenost.

TFT diplej je dalsi paradicka jen je skoda, ze nemuzu mit zdvojenou spotrebu. Mozna jsem to jenom neobjevil protoze jsem nemel moc casu to zkoumat. Libi se mi graficky znazorneni limiteru rychlosti. U tempomatu mi chybi moznost vratit se po brzdeni k puvodne nastaveny rychlosti. Ale opet .. mozna jsem neco prehlidnul.

Hodne se mi libi streamovani audia z telefonu a handsfree. Navigace se relativne svizna a zna i pomerne novy dopravni stavby. To je skvely.
Uvidime, jestli si pockam na ceskej support hlasovyho ovladani (pokud vubec bude) nebo driv prepnu na anglictinu.

S autem jsem zatim, az na zavirani dveri kufru, velmi spokojenej. Uvidime, jak si to cely sedne.
LOP0 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod HarvyM » 17.11.2012 22:37

@LOPO já to mám s tím kufrem stejný. Taky trochu více z výšky a je klidek. Podle mě to ale nevadí. Jinak ten tempomat se dá vrátit. Pokud se nemýlím tak stačí dat jako když na něm přidáváš. Vím že to na tuty jde když ho vypnes tím tlačítkem uplne nahoře vpravo a pak daš přidat což je to pod ním :-)
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW