Přeskočený rozvodový řetěz 1,4 CVVT

Trápí Vás něco na voze?

Re: Přeskočený rozvodový řetěz 1,4 CVVT

Příspěvekod Blackdeath.p » 10.10.2012 13:25

Tak auto už mám opravené měnilo se: rozvodový řetěz, vodítka řetězu, napínák, gufero a těsnění. Snad už se to nebude opakovat a bude vše již v pořádku. Musím vyšvyhnout pochvalu firmě autoschwab za rychlost a spolehlivost při opravě.
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 10.10.2012 18:44

A neříkali, zda byla během těch let provedena nějaká úprava některého z dílů? Třeba že se teď montuje lepší napínák nebo řetěz? A co bylo příčinou té závady? Vytahaný řetěz nebo vadná funkce napínáku? Já vim, to je otázek... :)
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod murarikm » 10.10.2012 18:52

Ještě častější je to u motorů VW 1,2 TSI a 1,4 TSI.
KIA CEED SW 1,4 SPORT, srpen 2011, tmavě modrá
murarikm Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 10.10.2012 19:08

Příčinou závady byla nějaká vada na napínáku víc o tom moc nemluvili
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Beda » 10.10.2012 19:39

Tak jsem schvalne koukl a napinak je stejny i pro FL verzi, cislo dilu Google hledej… : 2441025001
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 14.10.2012 17:21

Ahojte... :)

v pripade ak budem mat namontovany LPg splynovac a stalo by sa mi to - ta zavada neviete mi povedat ci by mi uznali reklamaciu?
V :kia: som sa na to nepytal ,ale ta oprava urcite nebude lacna v pripade poruchy urcite sa budu vyhovarat na lpg splynovac... :( :?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Beda » 15.10.2012 07:37

Nestartuje se u LPG vzdy na benzin? Jestli ano, tak by to proti tobe nemeli pouzit, ale vse zavisi na pristupu servisu a pak vyjadreni importera. V nejhorsim bys musel shanet soudniho znalce, ale to uz pak asi nebude levna zalezitost :roll:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Stefi » 12.11.2012 20:13

Offtopic :
V světě motorů 46/2012 jsem objevil tento názor servisáka dealera Citroenů v Hodoníně u 1,6T a prej to může být i u 1,6 cvvt, dříve to řešili výměnou napínáků :roll:

:? No není to jen u :kia: , možná ještě má, anebo jen měl tyto problémy i koncern PSA u motorů 1,6 T, u obyčejných jsem to nepostřehl, použity nedostatečně silné napínáky řetěze, nesvolávali, jen kdo se přihlásil, postiženy byly i Fordy, zaujímavé u Mini jsem o tom neslyšel, možná subdodavatel pro PSA a Ford chtěl inovovat, přesně toto co popisuje Pavel se stávalo i tam za studena, při startu, nedošlo k dostatečnému napnutí řetěze a neštěstí bylo tady :x(jinak to je motor vyvinutý v spolupráci s BMW) :roll:
Objevil jsem ten článek, příčinou je hydravlický napínák řetězu, jehož příliš malé předpětí vede k tomu, že rozvodový řetěz při studeném startu rachotí. Tím se opotřebovává a protahuje, což negativně ovlivňuje časování ventilů a v lepším případě končí rozsvícením varovné kontrolky motoru...... automobilky přiznávají sporadicky a prováděly výměnu i po záruce, žádná z nich neuvedla, co je to stálo u Mini se kulance týkala i aut tři roky po záruce, napínak byl nahrazen již novou řadou a nejde stlačit prsty jako vadný, je již jeho třetí modifikace soudí to v článku, nakolik od září 2011 se změnilo jeho zákazkové číslo , zdroj AutoTip č.20, říjen 2012 str.63 :roll:
IMAG0242.jpg
IMAG0243.jpg
Možná se nám to hodí :?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Rozvodový řetěz

Příspěvekod Hanes38 » 23.12.2012 11:46

Zdravím všechny majitele ceedu sw,když jsem si před 4 roky koupil ceeda a přihlásil jsem se do tohoto kia clubu nemyslel jsem si,že někdy budu přispívat do diskuze,ale po tom, co se mi stalo ve čtvrtek 20.12.2012 musím. Mám auto kia ceed sw 1,4 z roku 2009-benzín, najeto 71 000 km. V uvedený den jsem chtěl auto nastartovat u obchodu,auto hned zhaslo,otáčky spadly a při opakovaném pokusu o start se z prostoru motoru ozval příšerný zvuk, bouchání apod. Ihned jsem kontaktoval servis, kde mi řekli,ať tedy auto dopravím do servisu (40 km),to jsem udělal a vůz na vleku dopravil.Druhý den mi při telefonickém dotazu v servisu sdělili,že je poškozený nebo přeskočený rozvodový řetěz, že mi auto v záruce opraví,ale až první týden v lednu (7.nebo 8. ledna),náhradní vůz mi zdarma neposkytli (jen za denní poplatek) a tak jsem vinou výrobce letos přes celé vánoce a nový rok bez auta. Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost se stejnou závadou a jak servis postupoval a hlavně,jestli bude motor po opravě takovéto závady v naprostém pořádku. Případně,jak mám v servisu při předání opraveného auta postupovat, mám strach, že se na auto už nebudu moci nikdy spolehnout,příští rok jsem chtě jet do Chorvatska,ale to si asi ještě rozmyslím.
Díky za Vaše názory a postřehy. P.F. 2013. Honza.
Hanes38 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Rozvodový řetěz

Příspěvekod Marek_Km » 23.12.2012 12:45

Pokud mne paměť neklame, tak tady na fóru jsi 2. případ. Taky mám 1.4 benzín, tak to nepotěší, že tohle hrozí. Na jakou záruku se to vztahuje, na pěti, nebo sedmiletou?
Téma je tu viewtopic.php?f=22&t=4030&hilit=rozvodov%C3%BD

EDIT snike: sloučeno s již existujícím tématem
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 23.12.2012 13:29

@hanes38

Ahoj Honzo jak si můžeš přečíst z mých příspěvků taky mě a mé auto tato nešťastná událost potkala. (bohužel si tento rok vybírá mé auto samé neštastné události) Nejdřív ten řetěz a ted nehoda doufám že už nic dalšího se neobjeví. Co se týká projevu závady tak u mě se to projevovalo trošku mírnějším způsobem rozhodně jsem neslyšel žádnej rachot z motoru. Auto nedrželo otáčky a chcípalo. Volal jsem servis a pak kia asistance, auto si zadarmo odtáhli do nejbližšího servisu kde mi druhý den byla sdělena závada: Přeskočený řetěz. Chtěli abych jim odsouhlasil zda to mají opravovat oni nebo si auto převezu do svého mateřského servisu. nechtěl jsem nic riskovat a tak jsem dal svolení k opravě. Ze zákona na opravu mají 30dní a kia nemá záruku mobility proto ti nikdo náhradní auto nepujčí. Záleží to pouze a jen na vstřícnosti servisu a na jejich možnostech. Naštěstí u me pouze přeskočil řetěz a nic se nepotkalo takže výměna byla celkem rychlá do týdne jsem měl auto opravené. V současné době je možné pokud to máš v pojistce si zapujčit auto a náklady hradí pak tvoje pojištovna. Po této zkušenosti mám v plánu si upravit pojistnou smlouvu a platit o párset více ale mít klid. Jinak jsem měl také strach že se na auto nebudu moci spolehnout ostatně stát se muže cokoli a kdykoli i když by se to nemělo. Přeji at se ti to rychle vyřeší a ty můžeš se svým vozem dále brázdit silnice. A třeba se někdy potkáme na nějakým sraze.
Blackdeath.p Muž
Moderátor

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Hanes38 » 25.12.2012 19:47

Krásný den,
děkuji za Tvé postřehy,názory a zkušenosti. Také doufám, že se vše zdárně vyřeší a auto bude v pohodě, je to velká zkušenost do budoucna, že člověk ani v případě,že má nové auto se na všechno nemůže spolehnout a měl jsem si tu pojistku lépe sepsat, abych měl nárok na náhradní auto pro každý případ. Až to bude opravené, tak ještě napíšu sem na fórum.
Honza.
Hanes38 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Faja » 26.12.2012 23:30

Ahoj,
no nechcí sýčkovat, ale mám podezření na stejnou závadu.
Auto je každý den v provozu. Po dvou dnech odstávky během svátků jsem prostě nenastartoval. Baterka točí, vše se jeví jako OK, ale motor nechytne.
Chytlo jen po té co jsem to šoupnul z kopce :-)...
Bohužel jsem to tak musel udělat 2x.
V servise mi řekli, že tomu nic není, ale údajně prventivně přehrái FW řídicí jednotky. Je fakt, že od té doby je to OK.
K samotnému přeskočení řemene podle mne došlo na jaře, ale nějak se mi nezdá, že by se to do teď neprojevilo??? Nevím, uvidím.... zdí se mi to divné.

Krom toho jsem dnes zjistil, že mi z nepohopitelného důvodu nejsou brzdová světla. Když několikrát podupu na pedál, tak občas probliknou...
KIA mne začíná....srát a servis také a to jsem je tak vychvaloval. Ani k samotné opravě mne nechtěli pustit.
KIA Ceed Cool
Faja Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
82600 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 27.12.2012 12:19

Ten motor nema remen ale retez. Na jare ti preskocil retez a doted jsi s tim jezdil? Muzu te ujistit, ze o preskoceny retez urcite neslo.

Pokud jsi nespokojeny se servisem, jdi do jineho.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod mbiron » 27.12.2012 13:25

Faja píše:Ahoj,
no nechcí sýčkovat, ale mám podezření na stejnou závadu.
Auto je každý den v provozu. Po dvou dnech odstávky během svátků jsem prostě nenastartoval. Baterka točí, vše se jeví jako OK, ale motor nechytne.
Chytlo jen po té co jsem to šoupnul z kopce :-)...
Bohužel jsem to tak musel udělat 2x.
V servise mi řekli, že tomu nic není, ale údajně prventivně přehrái FW řídicí jednotky. Je fakt, že od té doby je to OK.
K samotnému přeskočení řemene podle mne došlo na jaře, ale nějak se mi nezdá, že by se to do teď neprojevilo??? Nevím, uvidím.... zdí se mi to divné.

Krom toho jsem dnes zjistil, že mi z nepohopitelného důvodu nejsou brzdová světla. Když několikrát podupu na pedál, tak občas probliknou...
KIA mne začíná....srát a servis také a to jsem je tak vychvaloval. Ani k samotné opravě mne nechtěli pustit.

Startovat motor z kopce nebo roztazenim neni u techto motoru rozumne. Pokud by ti remen preskocil tak ver, ze by si moc dlouho nejezdil a rozhodne by si slysel veci ktere by ti daly jasne najevo co se v motoru deje. Pokud motor nechyta muze byt zavada v imobilizeru coz se me osobne stalo uz nekolikrat, prehrani soft nepomuze a starty jsou vice mene nahodne. Pokud jde o brzdova svetla je tam cidlo a to spina brzdova svetla, takze spatny kontakt.
Servis te nemusi poustet do dilny, z bezpecnostnich duvodu, ne ze by ti chteli neco zatajit.
Jak psal kolega, pokud ti nevyhovuje servis, jdi do jineho.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady