Mne este pred mesiacom a pol dosla letna zmes, tak som nalial neriedenu zimnu z Tesca do -20. Tolko hadam v BA nebude a v garazi mame aj tak stale nad nulou.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
zima ještě neskončila, ale už se chystám na tu příští , už mě nezaskočí jako tato, protože taková zima určitě nebude a navíc je přeci globální oteplování
dnes som plnil nadrzku do ostrekovacov s nemrznucou zmesou do -19 stupnov kupenu z TESCA a vsimol som si ,ze pri ostrekovani celneho skla mam mensi tlak az o polovicu ako pri letnej kvapaline . Pri letnej mi pomaly az na strechu strieka letnu zmes-kvapalinu ale pekne aj na celu sirku skla ,ale pri zimnej maximalne iba cca 30 cm od spodnej urovne stieracov...Uz som si to vsimol aj pred rokom a aj pred tym,ale nedalo mi to ked som dolieval aj ocovi do auta kvapalinu a jemu pekne ostrekovalo celne sklo ako pri letnej tak aj pri zimnej kvapaline... Vsimol si to aj niekto z vas? ( ak som zalozil taku istu temu tak sa ospravedlnujem ) edit blackdeath: sloučeno s existujícím tématem. Sice se nejedná v tvém případě o zamrzlé odstřikovače...
MYslim si, ze je to normalne. Zimna nemrnuca zmes do ostrekovacov ma vyssiu hustotu ako letna. Obsahuje glycerol, ktory je nemrznuci ale ma vyssiu viskozitu a preto asi cez trysky ostrekovacov tazsie prechadza.
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024 Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
Při -10 ti to zamrzne. Já jsem koupil do -30 a ostřik o 20% slabší než letní směs, ale i tak vpoho. Ono se těm udávaným hodnotám ve stupních nedá věřit. Neředím a při -25 by to určitě zamrzlo. Snad nebude tak mrznout .
Já nemrznoucí směs naředil jednou a už bych to nikdy neudělal. Obal hlásal do - 30 st. a v -8 st. jsem už měl totální želatinu. Takže když jsem zapnul ostřikovač nestačil jsem se divit. Po těch našich cestách když jedu ráno na šichtu, které jsou od kalů to byla paráda.