Přední odtahové oko

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Přední odtahové oko

Příspěvekod Hakeru » 20.10.2012 17:10

Ahoj. Blíží se zima(a technická), proto jsem se rozhodl trochu přibrzdit s úpravami na autě. Prozatím si plánuji, co se na autě udělá na jaře. V plánu je výměna předního nárazníku, ale narazil jsem trochu na problém s odtahovým okem. To je trochu nedomyšleně vespod navařené napevno na karoserii. Mám trochu obavy z toho, že když by mě někdo nedejbože vytahoval ze závěje, tak urvu přední nárazník. Rozhodně nemám v plánu namontovat na jaře nový a vzápětí ho někde urvat. Nepředělával někdo přední odtahové oko? Líbilo by se mi něco podobného jako http://www.highperformanceparts.cz/pred ... veny.23989 , ale ne napevno, nemám v plánu provokovat místní ani jiné bezpečnostní složky :roll:
Hakeru Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Přední odtahové oko

Příspěvekod Beda » 20.10.2012 18:08

2tis. za kus nabarveneho plochace :thd: Muzu potvrdit, ze originalni tazne oko se dalo pouzit i kdyz jsem mel pridavny predni spoiler. Predni naraznik docela pruzi, tak snese i nejake to nahnuti. Sam jsem to videl v servisu, kde mi borec pri vyjizdeni od zvedaku vytrhl prave predni spoiler :oops: Povolily nastesti jen ty plastove spojovaci prvky, ktere se pak nacvakaly zpet.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Hakeru » 20.10.2012 20:27

No právě že se mi nic nechce nacvakávat, přijde mi to trochu nedomyšlený :( ...než sem pořídil ceeda, jezdil jsem s focusem a jeho tažné oko na předku jsem si jednoho krásného dne vyzkoušel v praxi :D ...nevím jak bych tahal ceeda(i když focus byl matky = zimní pneu protektory za nejnižší cenu, já si s alpine A4 jezdil po horách bez problému :D ) ze sněhu když sem ho položil až na přední nápravu :D ...btw - díky kluci z horská služby, snad flaška chutnala :D
Hakeru Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Berka » 21.10.2012 15:19

Souhlasím že přední oko je umístěné trochu (dost) nešťastně. Nevím proč není v předním nárazníku ve spodní mřížce závit aby se dalo použít zadní oko. Bylo by pak vystrčené ven a nehrozilo by poškození nárazníku. Nárazník je sice pružný (jak píše Beda), ale proč zjišťovat kde leží mez jeho ohybu.
Tažné oko v odkazu je sice hezké, ale 2tis bych za něj opravdu nedal, navíc má celkem ostrou vnitřní hranu, takže lano by se mohlo časem přeříznout a pokud použiješ lano s kovovým hákem na konci tak hádej jak asi po jízdě bude vypadat to krásné, eloxované, super heavy duralové tažné oko.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Hakeru » 21.10.2012 16:37

To oko má hodně nevýhod (včetně ceny) to je pravda ...mě spíš zajímalo jestli někdo z fóra kompletně nepředělával odtahové oko ...o nějaký bastl typu "snad to něco vydrží" nemám zájem a rád bych o tom pokecal s člověkem který už něco podobného dělal (klidně i na jiném autě).
Hakeru Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2016)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na Exteriér