Rád bych se všemi podělil o nemilý zážitek u nové Kia Sportage, kterou mi navštívila kuna. Jestli si myslíte, že je to banalita, tak si připravte cca 140 000 Kč! Nespletl jsem se v nulách,jedná se skutečně o částku stočtyřicet tisíc Kč. Jsem z toho auta už vážně na mrtvici. Nejen že to řeším závadu za závadou, ale tahle dementní konstrukce kabeláže mě vážně dorazila. Představte si, že kuna nakouše nějaké kabely v motoru a co udělá servis? Musí vyměnit celý svazek, neboť by prý vznikaly přechodové jevy na kabeláži a mohlo by to poškodit řídící jednotku atd. Když si to opravíte sám, zapomeňte na sedm let záruky. Takže? Podívejte se, jak moje auto nyní vypadá.
kiakabel.png
Protože elektroinstalace je opravdu nesmyslně řešená a není možné odpojit motorovou část a vnitřní část kabeláže pod přístrojovou deskou, musí všechno ven. Musí vypustit klimatizaci, brzdy..vymontovat středové příčky, pedály..a to jen proto, že si někde v motoru ohlodá kuna kus kabelu. Čekal jsem na kabely 2 měsíce a museli je vyrobit přímo v Koree. Nechápu,jak se to udělá, když někdo přetrhne nějaké kabely i při menší bouračce.
kiakabel2.png
Přitom by stačil konektor,který by to oddělil. Na přiloženým obrázku je vidět, že kabeláž je v celku. Je mi jasné, že už nemají ani při dobré snaze šanci dát vše do původního stavu. Nové už to nebude a tak čekám na vrzání a skřípání. U auta za 3/4 miliónu super. Nezlobím se na servis, tam opravdu dělají, co mohou. Snaží se a i jim věřím, že jsou z toho sami nešťastní. Zdá se mi, že je to další konstrukční chyba, nebo je to snaha vytáhnout z lidí peníze na opravu. Takže kolegové, pozor na kuny. Moc by se mi hodilo,kdybyste někdo věděl, jak auto ochránit. Návštěva kuny bude dost drahá a nemám jistotu, že někde na parkovišti (bydlím v Plzni) tam zase nevleze, hned jak se vrátím ze servisu. Mám v autě pískadlo, chlupy ze psa v silonové ponožce, dráty nastříkané a nic nepomáhá. Škodu zaplatí pojišťovna (alespoň doufám), jenže do původního stavu už to nebude a i tak na spoluúčasti zaplatím 10% tedy cca 14 000 Kč. Jestli to někdo nemá na kuny pojištěné, tak přeji hodně štestí, já klidně nespím ani s pojistkou.
Edit blackdeath.p: téma sloučeno s existujícím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.