ukazatel stavu paliva

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: ukazatel stavu paliva

Příspěvekod Ice_B » 03.08.2009 18:58

Pri natankovaní plnej nádrže až po uzáver je to naozaj tak, že palubný počítač nedokáže zistiť, že v nádrži je viac paliva a tak počíta s údajom snímača v nádrži, takže kým neklesne ručička na "jednotku", tak údaj o dojazde auta určite nebude správny. Ja tiež keď natankujem full, tak musím prejsť cca 300km a až potom ručička klesne na jednotku. Stalo sa mi aj to, že mi PP ukazoval pri full nádrži dojazd menej kilometrov, ako keď klesla hladina paliva na "1". Pravdepodobne pal. počítač pracuje s údajom priemernej spotreby v čase tankovania, takže reálny dojazd je správny možno po najazdení reálnych 100 km od natankovania a potom ukazuje údaj o dojazde správne. Čo sa týka kontrolky rezervy, tá sa mi rozsvieti pri dojazde okolo 120km, takže v tom čase môže byť v nádrži 5-6 l paliva. Škoda len,že údaj o dojazde pod 50km zmizne, mohli to konštruktéri dotiahnuť do konca.

! "Beda" píše:
Tema presunuto, nejedna se o zavadu.
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Marek_Km » 03.08.2009 20:00

mbiron píše:Dojezd je cca 50 km dle pocitadla ale urcite je vic. pokud by bylo v nadrzi 6 litru tak tak bych mel doject 100km asi si kluci korejsky dali rezervu ;)

Obrázek
Já myslel, že se bavíme o případu, kdy PP přestane ukazovat dojezd. V tom případě bych pochyboval o nějakých 6 a víc litrech ;)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Rexrothak » 03.08.2009 20:26

Ano toto mě taky rozhodilo do 50km a pak dost.Já jsem si ještě třeba na 30km věřil,no moje spolujezdkyně mě svou velkou nervozitou z dojítí paliva přinutila natankovat prakticky vzápětí. :yes:
Rexrothak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rtan » 04.08.2009 08:27

To je pravda.
Po natankovani "uplne plne" mi PP ukaze tak 720-740 km.
Ujedu sice nejakych 100 km, ale PP si porad trva na svem (tj.720...).
Posledni dobou najedu na plnou tak cca 800-850 km.
S ukazatelem rezervy zkusenost nemam, jsem zbabelec, jakmile se rozsviti tak max do 30 km tankuji.
Nevim ani kolik by mela rezerva vydrzet. Dle papiru tak cca 5 litru, tj. cca 70-90 km.
Nezkousel jsem to.
rtan Muž
Uživatel fóra

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1)

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Dobesch » 04.08.2009 09:52

Nevim jak to mate u benzinaku --s modernimi zkusennosti tolik nemam a u S120 a Trabanta to bylo jedno, ale u CRDi beru naftu vzdy co nejvidriv po rozsviceni hladoveho oka. Ne ze bych se bal vycucnuti nafty do mrte, spis se bojim pripadneho nacucnuti bordelu ze dna nadrze do systemu.
Dobesch Muž
Uživatel fóra

Kia Cerato (2005)
41000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 04.08.2009 10:49

Dobesch píše:Nevim jak to mate u benzinaku --s modernimi zkusennosti tolik nemam a u S120 a Trabanta to bylo jedno, ale u CRDi beru naftu vzdy co nejvidriv po rozsviceni hladoveho oka. Ne ze bych se bal vycucnuti nafty do mrte, spis se bojim pripadneho nacucnuti bordelu ze dna nadrze do systemu.

To bych se nebál toho bordelu, jako spíš zavzdušnění čerpadla, i když abych pravdu řekl tak nevím, jestli to těm novým autům tolik vadí.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod jlname » 07.08.2009 23:34

Ano, to že pod 50KM PP prestane ukazovat dojezd je nepochopitelne. I ta nejhloupejsi FOBIE ukazuje do 0 (nuly). :x :?
Moc, moc mi to vadí. Z Chorvatska mi domu zbyvalo presne tech 50KM - no musel jsem - protoze byla jedna hodina ranni, vzit na prvni otevrene benzince benal. Pokazit si dovolenou na krajnici silnice par km od domova, jsem proste nechtel riskovat. ;)
Skoro bych to povazoval u takoveho auta za "schvalenou vadu vyrobcem". Ale treba nekdo zna reseni na prehrani FW v RJ ktera by tuto funkci odemknula. :thu:
Kia cee'd SW 1.6 (2009)
jlname Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 08.08.2009 07:12

Ja myslim, ze to az takovy problem neni. To ze mereni u dojezdu 50 km presnate merit neni nic nenormalniho, standardni stav je kdyz nesviti hladove oko a v navodu je jasne psano, ze kdyz se kontrola rosviti se ma co nejdrive natankovat. Navic neni nic jednoduzsiho nez si na stavu ujetych km napocitat onech 50 km a je po starostech. Ja teda nevim jak kdo z vas ale ja se snazim na rezervu nejezdit vubec, nemam rad onen pocit nejistoty.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Berka » 08.08.2009 15:36

Dobesch píše:Nevim jak to mate u benzinaku --s modernimi zkusennosti tolik nemam a u S120 a Trabanta to bylo jedno, ale u CRDi beru naftu vzdy co nejvidriv po rozsviceni hladoveho oka. Ne ze bych se bal vycucnuti nafty do mrte, spis se bojim pripadneho nacucnuti bordelu ze dna nadrze do systemu.

Když nad tím tak přemýšlím, tak "bordel" se většinou drží dole a sání paliva bude také co nejníž, takže bude asi jedno jestli máš polovinu nádrže nebo skoro prázdnou protože výška sacího otvoru bude stejná a bordel bude pořád na dně. Když se ti dostane do paliva voda, tak je taky jedno zda máš plnou nebo prázdnou nádrž, protože voda bude vždy dole a záleží jen na množství, kdy výška vody dosáhne k sacímu koši a čerpadlo nasaje vodu. Spíše je riziko že za jízdy se nafta s vodou promíchá. Pak tam ale máme u filtru odkalovač takže stačí vodu vypustit, třeba i několikrát a je klid. Tchánovi se na ceedu jeden čas rozsvítila kontrolka vody ve filtru tak mu ji v servisu 2x během týdne vypustily a když se to opakovalo potřetí tak už raději filtr vyměnily.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod martasczech » 11.08.2009 21:38

To, že PP pod 50 km neukazuje dojezd je sice smutné, ale mě osobně to moc nevadí, jsem pose.. a když začne svítit kontrolka stavu benzínu, tak začínám hledat pumpu :lol:
Obrázek You'll Never Walk Alone Obrázek
martasczech Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
57000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod lubos.t » 19.08.2009 14:58

ok. teda. takze vec povazujem za uzavretu a musim sa s tym zmierit ze to teda ukazuje az ked hladina klesne na uroven ked rucicka ukaze "1". prvy krat ma to zarazilo, teraz uz s tym pocitam. a dakujem za odpovede
kia ceed sw 1,6crdi 85kw
lubos.t Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
24000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 19.08.2009 21:55

Tak to já jsem asi pose... největší. :D Já ani na hladové oko nečekám. Vlastně ani nevím kde je a jak vypadá. :)
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Stefi » 19.08.2009 22:34

:shock: I ta nejhloupejsi FOBIE ukazuje do 0 (nuly),píše jIname , já ji teď mám jak náhradní vozidlo a nemá PP, pouze ukazatel a kontrolku :? ,ukazatel padne na nulu u většiny aut, rozvícenou kontrolku jsem viděl dvakrát, u starý 120, jel jsem autem na lesní plody, ve vysoké trávě byl kámen,který prorazil nádrž, tak benzín vytekl, u KII naschvál, ke konci zimy, před aplikací přípravku pro pročištění vstřiků, tak aby bylo min. nafty a dal jsem tam dva TEC, ke zvýšení koncentrace, zpravidla tankuji jednou týdně a to vždy 35 -40 litrů, to je zvyk :D,nemám rád nejistotu ;)
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod slava » 19.08.2009 23:56

A co mám říkat já? Jak mám pod půl nádrže, už jsem nervózní :shock: . A to mám dvě auta, takže ze stresů ani nevylézám :yes: :yes: . No a o mojí šrajtofli ani nemluvím :help: !
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 26.01.2012 17:31

Taky ja se pridam ,jel jsem ted za posledni mesic na dva srazy a ted
za prve :pri plne mi ukazal dojezd 880km
za druhe:nadrzka s aktivnim uhlim je vise nez hrdlo nadrze takze nasat to do ni by nemelo.Take na vyvodu je podtlakovy
ventil ktery se otevre az po nastartovani a pak teprve vypousti pary do sani.
za treti:mi dojezd ukazoval jeste i 23km pak kolem 20 az carky.
za ctvrte: nadrz ma ceed 53l a vzhledem k tomu ze jsem jel tak daleko Praha,C.B. tak jsem bral do plna a nabral jsem 57,5 litru nafty coz je o pet litru vic a to jsem k benzine dojel bez jekohokoliv kuckani.
za pate:rucicka mi ukazovala taky az za jednicku,ale sledoval jsem to jen do nejakych 120 kilomterua taky nic.Porad to ukazovalo plnou.
a za seste: teprve mam treti listecek od benziny
:tongue: :D
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika