Mozno by som sa nemal zapajat do tejto debaty s mojim autom

. Ale je to podobnej stavby a je to dvojkolka

. Keby som si znovu vyberal auto, bolo by to opat auto s vyssim posedom. Ci by to bolo MPV, SUV ci Crossower je jedno ako sa to zaskatulkuje. Hlavnou vyhodou takejto stavby, pre mna, je prave ten vyssi posed. Okrem vyhody lepsieho prehladu a pohladu na cestu, pocitu vyssej bezpecnosti je aj nezanedbatelne pohodlne nastupovanie a vystupovanie. Nedavno som si vyskusal nasadnutie a vysadnutie ( ak sa to da tak vobec nazvat ) z Toyoty Celica pri obrubniku. Je to mozno extrem

, ale dalsi krat to nepotrebujem skusat. Ten vyssi posed je aj o pohodlnom sedeni. A teraz mam na mysli, ze v Soule prejdem dlhsie cesty (800 - 1000 km v kuse) bez toho, aby ma bolel chrbat, krcna chrbtica ci ramena. Neviem, si to vysvetlit nicim inym, ako prave tym posedom, lebo podobne cesty som absolvoval v roznych autach a vzdy to bolo to iste, unava, stuhnutie a bolest

. Tato vyhoda je vykupena vyssim odporom vzduchu, pri SUV aj hmotnostou a teda vyssou spotrebou. 4WD by som si nekupil, ale jazdil som. Preto lebo to nepotrebujem. Zatial som sa dostal vzdy kam som potreboval, chatu v nepristupnych horach nemam, na lyzovacky nechodim.
A este k tej svetlej vyske, ktoru ma aj Soul vyssiu. Velmi prijemna vec. Z casu na cas sa nevyhnete aj jazde cez nespevnene cesty (vyskusane na Sardinii), ale je to vhodne aj do mesta. Ako sa spominali vyssie obrubniky, myslim, ze problem nie je na ne vyjst aj s beznym sedanom, ale problem je v "zahacnuti" spojlera o tento obrubnik pri parkovani a naslednom vyparkovani. Kto ma Octaviu (starsiu, a nie len toto auto) dobre vie o com hovorim. Tolko som "hackoval" az som ho definitivne odtrhol

.
SUV 4WD vnimam, prevazne v Bratislave, skor ako image ludi, aby sa vyzualne zaclenili do urcitej spolocenskej vrstvy, aby mimoverbalnou kominikaciou s ostatnimi dali najavo svoje postavenie (casto v rovine chceneho postavenia) mocneho a nedotknutelneho, pricom cena auta ma symbolizovat postavenie v spolovnosti a vykon, vplyv. Samozrejme taketo zhodnotenie je velmi skreslujuce a nepravdive, zial sedi na mnohych ludi.