od raKIA » 22.06.2012 10:38
Mám NKS rok výroby 2011, ujeto cca 45.000 km. Zde jsou moje závady:
1) do 10 000 km rány v zadní nápravě - tyčky stabilizátorů (údajně častá závada), uznaná reklamace, opraveno.
2) do 15 000 km díra v polokožené sedačce na levém boku u řidiče - vyměněno, uznaná reklamace, opraveno.
3) do 18 000 km pokles sedačky směrem dolů - špatná páka (také prý sériová vada) - vyměněno, opraveno.
4) do 35 000 km znovu díra v sedačce u řidiče - údajně něco špatně v konstrukci sedačky, opět uznaná reklamace, prý to budou měnit tak dlouho, dokud bude KIA výměnu platit, jen mě tam nebaví jezdit.
5) 40 000 km cukání v motoru - při cca 150km/h na chod blízký volnoběhu, bez přidávání, auto zacuká a na chvilku přestane jet, jako kdyby nemělo naftu nebo vzduch, po snížení rychlosti zase jede normálně. Diagnostika nic nehlásí, nic nenajde - neopraveno, servis dělá pokusy a "hledá".
6) 45 000 km stále cukání v motoru - nejezdím tak často rychle po dálnici, takže to moc neřeším, stále neopraveno a nevyřešeno.
7) 45 000 km zadní levé parkovací čidlo hlásí klamně nebezpečí - zatím neopraveno, dnes ráno odvezeno do servisu.