Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Vibrujúci plynový pedál

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Vibrujúci plynový pedál

Příspěvekod pomak » 06.03.2012 21:03

Ahoj,
Som nový majiteľ vozidla Kia Ceed .
Po najazdení cca 1.700Km mi začal plynový pedál pri zvyšovaní rýchlosti vibrovať, toto sa ale deje len pri rýchlosti 90km/h, pri menšej alebo rýchlejšej rýchlosti sa to nedeje. Vibrácia resp. chvenie je ale do cela silné, teda v chodidle je to cítiť.
Čo s tým ?
pomak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Vibrujúci plynový pedál

Příspěvekod bungee3 » 06.03.2012 22:13

Mi vibrují všechny pedály nezávisle na rychlosti. Ale to bude asi tím, že mám nahlas rádio :D. Ne vážně, je to zajímavá porucha. Auta se vstřikováním mívají elektronický plyn, tudíž je tam potenciometr, popřípadě nějaký inkrementální snímač polohy. Tudíž nevím, co by mohlo hýbat s pedálem, než noha řidiče. Zkusit navštívit servis a pokud to není sporadická porucha, tak to servismenovi demonstrovat.
bungee3 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
98000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod pawlow » 06.03.2012 23:01

me napichli ridici jednotku na pocitac a zjistili "Zvysenou teplotu ricice pri jizde nad 200 km/h :D :D :D

ne, ale vazne, jestli neco vibruje, tak bych sel do servisu. me nic nevibruje, nikde... 8-)
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod pomak » 28.03.2012 14:35

No bol som s tým v servise a po " diagnostike a simulácii jazdy " zistili, že áno robí to plynový pedál ale že by to mohlo prestať po prehodení na letné gumy. Tak uvidím.
Dnes som bol opäť v servise aby mi teda prehodili letné kolesá a opozreli to a dnes ma riešil iný pracovník a aj vo vozidle previezol a podľa jeho slov nevybroval lôen plynový pedál ale celé auto !!!??
Vymenili zimné za letné kolesá a zistili, že by to mohľa robiť nejaká krátka polos a už ju aj objednali a vo štvrok by to mali vymeniť a možno to prestane.
Tak som zvedavý. Palo
Naposledy upravil pomak dne 21.06.2012 19:34, celkově upraveno 1
pomak Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod kotelnik » 05.05.2012 20:58

Ono to sem tak úplně asi nepatří, ale mě se u asi měsíc starého ceeda začala ozývat spojka, tedy nejspíš spojka. Prostě jedu, dojedu kupř na křižovatku kde vyřadím a zničeho nic, nezávisle na ničem slyším takový nezdravý šelest. Cítím ho i v řadící páce. Občas mám pocit, že to dělá i když jedu pomaličku na parkovišti na jedničku či dvojku... Ve vyšších kvaltech to nedělá nebo to jen neslyším a nepozoruji. Tušíte oč se může jednat? Díky
Kia Ceed 1,6 CVVT, TopSpin 2012
kotelnik Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod marko » 05.05.2012 21:08

Zdravím, mám asi to isté, je to asi chyba prevodovky, má to, čo sa mi zdá, veľmi veľa majiteľov ceedov a hyundaiov i30. Ročníky 2010,2011.

Mám aj inú maličkosť, dal by som tomu pomenovanie cvrlikanie reťazí. Prejavuje sa to výlučne pri nízkych otáčkach - okolo 2200. A pri pridávaní v takých otáčkach a jazde do kopca, ale keď preradím až na 3000, tak nič nepočuť. :lol:
Žena hovorí, že to si len motor takto pýta viac otáčok, vždy minimálne 2500.
Možno to ale súvisí so známym chrastením prevodovky v ročníkoch 2010, 2011. Je to popísané v téme rozvodová reťaz a hlavne na stránkach hyundai club: http://hyundaiclub.net/viewtopic. ... 2&start=30
Mne to takisto poriadne ševelí na voľnobehu, hlavne po naštartovaní v zime - teplota pod 5st.C.

Nelámem si s tým hlavu a zdá sa mi lepšie nechať to tak, ako by mi mali rozoberať auto. Keby niečo, záruka 7 rokov musí platiť.

Ceed 2011, 1,4 cvvt.
Naposledy upravil marko dne 05.05.2012 21:15, celkově upraveno 2
marko Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod kotelnik » 05.05.2012 21:12

prosímtě napiš sem znova ten odkaz ať je celý, takto nefunguje...
Já s tím v pondělí zajdu do servisu. Nové auto má být tiché, že ho ani slyšet nemáš... A ne se spokojit s chrapotem...
kotelnik Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod marko » 05.05.2012 21:33

Už je odkaz aktívny. Keď som si prečítal príspevky, ako iní pochodili v servise, povedal som si, že nemám toľko času a hlavne chuti sa s nimi jedovať. Uvidím, ako sa to bude vyvíjať a keby niečo, po dvoch rokoch (po splatení leasingu) auto predám.
Hoci neviem, som s ním inak spokojný. Ten šramot je fakt hlavne v zime po naštartovaní.
marko Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod kotelnik » 05.05.2012 21:37

Ja to slysim i ted ve vedrech (v zime jsem ceeda nemel). Prijedu na krizovatku, vyradim... Nekdy zasne "praskat", nekdy ne. Uz jsem to byl s technikem projet a samozrejme, ze to bylo krasne tichucke :-D
kotelnik Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod marko » 05.05.2012 21:41

Prečítajte si to vlákno hyundai fórumu do konca a asi aj Vás prejde chuť niečo reklamovať.
Predpokladám, že z toho časom bude zvolávačka.
marko Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod pomak » 21.06.2012 19:39

Ahoj, tak mi časom vymenili prednú krátku a potom aj dlhú nejakú poloos a teraz to už nerobí, teda niežeby mi vybroval len plynový pedál ale ked som sa viezol ako spolujazdec s majstrom spol. KIA tak som na sedačke spolujazdca vybroval.
Ale ako vravím, píšem t.č. je to v poriadku.
Ako sme sa zhodli z majstrom spol. KIA asi som kúpil piatkové auto.
S pozdravom Pomak
pomak Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ceed2015 » 25.04.2015 21:31

Mám takovou hloupou otázku.... :D

Taky kolem 3400-3800 ot. cítíte v plynovém pedálu ty otáčky motoru....?

V těch otáčkách jako by se do plynového pedálu přenášeli vibrace motoru trochu víc než v jiných? ;) Není to nějaké extrémní jako je tu popisováno výše...

CEED II
ceed2015 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
2500 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod mv12 » 25.04.2015 22:46

Vyplň si prosím aspoň základní popis auta do garáže, pak je hned u každého příspěvku možnost se snadno podívat, co máš za auto a motor a lze lépe reagovat ;)

Nevím, co máš za motor, ale třeba pro GDI jsme vibrace rozebírali tady: viewtopic.php?f=17&t=4729&start=30 ...ale je to při jiných otáčkách, tak nevím, zda máš jiný motor, nebo co...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod ceed2015 » 25.04.2015 23:37

Omlouvám se, doplněno :yes: ;)

Tam to bohužel popisujete trochu jinak... :(
ceed2015 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2015)
2500 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod spacirx » 26.04.2015 08:33

Doporučuju boty s wibramem a je po vibracích. :D
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Další

Zpět na ceed