Restaurace U černého vola ve mně vyvolává nostalgické vzpomínky na mladí. Chodil jsem od roku 1970 na gympl v Parléřově ulici, který byl od restaurace 3 minuty pěšky. Chodili jsme tam na pivo o velké přestávce,
která tenkrát byla myslím 25 nebo 30 minut. Takže zazvonilo, ven v pantoflích a hurá na pivo. Rychle dva kousky a zase zpět do školy. Občas se někomu nepodařilo včas zaplatit a vrchní si stěžoval ve škole.
Z té doby pochází památné hlášení tehdejšího pana ředitele:
"Studenti zdejšího ústavu se žádají, aby nenavštěvovali o velké přestávce restauraci U černého vola, neboť tam ruší zaměstnance ministerstva věcí zahraničních, kteří tam chodí na svačinu".

Pan ředitel byl starý pán, ještě stará škola. Bohužel neprošel prověrkami a byl záhy odejit do důchodu.
@mbiron
Já se přimlouvám za pondělí. Vezmeme 2 auta, víc nás asi nebude a zaparkujeme v našich garážích na hlavním nádraží.
Navrhuji trasu:
Václavské náměstí - Na příkopech - Obecní dům+Prašná brána - Celetná - Staroměstské náměstí+orloj - Červená ulice(Staronová synagoga) - Husova (U tygra) - Betlémské náměstí (Betlémská kaple) - Liliová, Karlova a jsme zpět na Královské cestě. Karlův most- Kampa - Malostranské náměstí - U kocoura doprava na Staré zámecké schody a jsme na Hradě. Zpátky bych šel dolů Nerudovou ulicí, začneme U dvou slunců a skončíme dole U Schnellů. Metro nám jede ze stanice Malostranská, tak budeme muset Letenskou kolem Sv. Tomáše.