Cvakanie v spojke.

Trápí Vás něco na voze?

Cvakanie v spojke.

Příspěvekod Mirec 19 » 27.03.2012 20:21

Zdravím vás všetkých prešiel som tu celé fórum a nasiel som tu taký istý problém ako mám aj ja ale nikto na to nereagoval tak vás chcem poprosiť o radu. Môj problém spočíva v tom že keď auto stojí a motor je naštartovaný a začnem stláčať a púštať spojkový pedal tak v spojke to cvaká je to pocut aj vo vnutry aj vonku. A aj napríklad pri pomalej jazde pri nizkých otáčkach ked preradujem a pustam spojku tak to cvaká. Robí to niekomu tuna dá sato reklamovať poradte. Mám ceed 1,4 66kw rv. 2010
Mirec 19 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Cvakanie v spojke.

Příspěvekod palo-1 » 27.03.2012 22:09

Ahoj, dělá to i mě na CEEDu 1.4 80kw, před FL. Ptal jsem se na to v servisu při garančce, kdy mi servisák slíbil že se na to podívá, no a při předávání auta zpět mi sdělil že to zkoušel u dalších dvou ceedů a dělalo to prý to stejné, takže se nejedná o vadu. Navíc můj kolega má taky ceeda 1.4 a dělá mu to prý taky. Vždy při puštění spojky se prostě ozve takové cvaknutí - celkem slyšitelné.
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod HonzaV » 28.03.2012 18:47

Zdravím , mám SW 1,4 66Kw 2010 FL najeto 8500km, při spuštěném motoru a šlapání na pedál spojky není nic slyšet.Takže to bude asi nějaká závada, buď spojka nebo převodovka.
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirec 19 » 29.03.2012 09:16

Tak a teraz si vyber??? niekomu to cvaká niekomu nie ... a ak na to upozorním v servise tak na to dostanem jednoznacnu odpoved a to že to je normálne ..
A to som chcel konecne normálne auto... :(
Mirec 19 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 29.03.2012 12:11

cvakání spojky klasického typu (setrvák,lamela,přítlačák, ložisko) rozhodně správně není, nebylo a nikdy nebude. Možností je mnoho může to být od špatně sestavené celé spojky z výroby - což sem řešil na našem starém Ceedu až po vady na pružinách, ložisku a nebo na vidličce ovládající odtrh kde někde je něco uvolněného a dlouhodobě se může stát, že to celou převodovku poškodí. Pokud je zvuk spojený s pohybem spojkového pedálu tak bych já osobně seděl v servisu tak dlouho dokud by to neopravili. Jejich oprava spočíval v tom, že Franta seděl v autě šlapal na spojku slyšel, pak se šel podívat vedle porovnal a zdálo se mu to ok.. ale dokud tu spojku nerozebere tak pozná prd.

Já sem si vymínil, že při opravě se zajedu podívat na rozebranou skříň a chci to vidět a né si nechat říkat co si kdo myslí. Měnil se nakonec celý setrvačník a lamela za jiné v rámci garance.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod whilliam » 30.03.2012 08:54

mirec:
cvakanie v spojke normálne nie je, môže to byť spojkové ložisko, ktoré robí tento zvuk,
tak zájdi do servisu a povedz im o svojom probléme, asi chodíš do ILS Smižany, určite ťa neodbijú, len nestrácaj čas
whilliam Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
38077 km @ 7.58 l/100km

Příspěvekod Mirec 19 » 30.03.2012 17:43

No bol som dnes v servise v Poprade a tam mi povedali že je to normálny , sprievodný akustický jav pri zapínaní spojky a že to má každá seed a že nesom prví čo sa na to stažoval proste to je kia...
Mirec 19 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod palo-1 » 30.03.2012 18:15

No těžko v servise říkat že to je na 100% nějaká vada, když to samé dělají i další ceedy které jim tam stojí... Tak babo raď :(
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirec 19 » 31.03.2012 11:38

Tak to vyzerá že to robí každá jedna iba že niektory majitelia to nepočuju alebo nechcú počuť... ;)
Mirec 19 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod HonzaV » 31.03.2012 12:39

Zdravím , zatím slyším dobře a nic mi při sešlápnutí pedálu spojky necvaká .Kdo má nové auto ,tak všechny zvuky při provozu registruje a vyhodnocuje.To jste právě udělal. :thu:
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirec 19 » 31.03.2012 15:20

Aby som sa vyjadril presnejsie tak pri púštaní (uvolnovaní) spojky to cvakne ked sa dostane do zábehu ..apropo tak blahoželám ked vaša spojka je v poridku. No zvláštne je že dosť majitelov ceed 1,4 66kW má problém z týmto akustickým zvukom ..
Mirec 19 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod HonzaV » 31.03.2012 18:45

Zdravím , tak ani při záběru se neozývá žádné cvakání.Zatím bych to neřešil, je na to 7 let záruky a čas ukáže zda se závada více projeví.Potom to je na reklamaci.Přeji mnoho šťastných km s Kia.
HonzaV Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod only_one » 02.04.2012 07:23

fascinuje mě přístup servisu -
cvaká ve spojce - odpoveĎ je to normální dělají to všichni
tluče zadní náprava - odpoveď je to normální je to konstrukční záležitost
když se jede rychle něco se pálí asi spojka - odpoveď je to normální ???

Mě to teda rozhodně normální nepřijde, náprava mi netluče, i když letím 200 po dálnici tak nic cítit není, ve spojce mi necvaká a cvakat nic nebude :-D
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod palo-1 » 02.04.2012 19:04

No mě to taky normální nepříjde, ale co mám dělat když vám servisák ukáže že to samé dělají i jiné ceedy? Jasně že je pro ně nejjednodušší říct, že to je normální jev u ceedu... Nejlepší by bylo asi najít někoho komu ta spojka prostě necvaká a zajet jim to tam ukázat, jinak opravdu nevím jak docílit toho aby se začalo něco dít :?
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod whilliam » 03.04.2012 09:32

Mirec tak skús ešte KIA Smižany, uvidíš, čo ti oni povedia, či to je normálne,
a ak by mi nejaký technik povedal že to je normálne, tak by som ho láskavo poprosil, nech mi to ukáže, aby som sa presvedčil, či je to pravda.
whilliam Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
38077 km @ 7.58 l/100km

Další

Zpět na Závady