Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod kasin » 01.04.2009 19:16

-drb- píše:Takový dotaz ze zvědavosti - koukal jsem na sadu senzorů plus displej (odkaz byl někde v diskusi) a zajímalo by mne, kudy taháte dráty dovnitř od nárazníku. Zatím nemám doma nového ceeda, abych si to prolezl (a kvůli pitomýmu papírování se na něj můžu chodit k prodejsi leda koukat), ale fakt netuším kudy bych to protáhnul.

Jak jsem již napsal. Použil jsem jen kameru a dráty jsem protáhl přes gumovou průchodku, kudy je veden svazek od světel.Šlo to těžko(2x CINCH), ale dostal jsem to tam.Nechtěl jsem používat průchodky co jsou přes dno kufru, aby tam časem nezačalo zatíkat.
Jinak monitor ve výklopné schránce na brýle je hotov, jen tomu dát povrchovou úpravu, složit a může se instalovat.Doufám, že to bude fungovat dle mých představ.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Když něco nevím, tak se zeptám :-)

Příspěvekod Návštěvník » 04.04.2009 12:21

Dobrý den,

vlastním vůz KIA Pro_Cee´d a rád bych si nechal nainstalovat zadní parkovací senzory. Ceny autorizovaných prodejců jsou však podle mne přemrštěné a z mého pohledu neakceptovatelné. Proto by mne zajímalo, zda v případě, že si nechám nainstalovat tyto parkovací senzory v "neznačkovém" servise či je nainstaluju sám, bude či nebude omezena či ztracena záruka Vaši společnosti za automobil. Jak jsem odsledoval, tak zadní parkovací systém nezasahuje do karoserie vozu.

Děkuji za odpověď

Odpověď KIA Motors Czech

Dobrý den pane inženýre,

zajisté v tomto případě nemůže být ztracena či omezena záruka poskytující prodávajícím na Vaše vozidlo. Ovšem pokud by zmíněný parkovací asistent nějakým způsobem, či montáží poškodil některé související části vozidla, na tyto by nemohla být uplatněna záruka. Tuto skutečnost by pak ovšem musel posoudit autorizovaný servis.

Přeji Vám hodně radostí s vozem a mnoho šťastných kilometrů.

S pozdravem,

Luboš Slavík
Warranty assistant
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
V Oblouku 128
252 43 Čestlice
Czech Republic
Návštěvník

km @ l/100km

Montáž parkovacích senzorů

Příspěvekod Brix » 12.04.2009 22:26

:kia: Zdravím všechny příznivce :kia:
Dnes bylo hezky, tak jsem se rozhodl pro montáž parkovacích senzorů. Jelikož byly černé barvy koupil jsem červený sprej a nastříkal v barvě vozu. Dle návodu naistaloval cca 3 hodinky práce. A výsledek posuďte sami ... :photo:

Obrázek Obrázek Obrázek
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod pershin » 13.04.2009 01:42

Mnou dodané senzory mi zamontovali v Dolnis Mukařov za 2.500 Czk, nějaká dobrá konstalace. :D . Kladně hodnotím i ochotu a přístup .
pershin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Tony » 13.04.2009 15:37

@Brix

a fungujou? správně by se ten lak neměl dostat do těch škvír dokola a i ta vrstva by neměla být silná :wink:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Parkovací senzory

Příspěvekod Brix » 13.04.2009 21:01

Tony píše:@Brix

a fungujou? správně by se ten lak neměl dostat do těch škvír dokola a i ta vrstva by neměla být silná :wink:

Samozřejmě že fungujou nesmí se stříkat moc blízko asi 30 cm nechat zaschnout a alespoň 2 vrstvy. Myslím si že každý trochu šikovný kutil je schopen si je sám naistalovat. :idea: Koupil jsem je na internetu cca 830Kč i s poštovným. Našel jsem zajímavý odkaz a objednal parkovací senzory typ P4-LED-S http://parkujeme.cz/ u dané firmy
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod mbiron » 13.04.2009 21:05

No vsiml jsem si ze to mas caknute cele, hned jsem se podival na svoje a mam tam mezi mezeru nenastrikanou tak snad to nebude mit snizenou ucinnost. Jinak klobouk dolu za sikovnost vypada to dobre.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.04.2009 14:44

hele nečetl jsem to celý, tak mě kdyžtak omluvte jestli už to někdo zmínil, ale dá se ta sada sehnat za 1.300,-Kč a je celkem spolehlivá, nahoru k zrcátku se připevní displej, na kterém se odpočítávají metry k blížící se překážce a zároveň to i pípá.
Je však potřeba mít nějakého šikulu který to do auta zabuduje. můj bratr to na autě má a prej je to hračka, ale já bych se do toho nepouštěl, připojit něco na zpátečku aby to pak řvalo na to jsem ***.
Ale kutílci si s tím vyhrajou a věřím, že je to baví a konečný výsledek jejich práce celkem potěší.
Já bych to na svém Ceedu taky ocenil kvůli manželce, ale jelikož mi poslední dobou dává dost najevo, že už si to mám řídit sám, protože jí do toho krafu, tak se an toa si vybodnu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod anybody.else » 14.04.2009 15:28

taky jsem uvazoval o parkovacim asistentu. ale vsechny co jsem videl ukazuji minimalni vzdalenost 0.3m, to me prijde hodne. 30 cm se da odhadnout. Po nekolika mesicich jezdeni a parkovani to clovek ma v oku (zrcatku). Ja bych ocenil citlivost tak 5cm, ale pak by asi nestacili ctyri senzory ale musely by byt po celem narazniku. Parkuji na sidlisti, casto do rady stojicich aut a nemel jsem problem, ze bych se o nekoho oprel.

Jasne, manzelka by to asi uvitala, ale vzhledem k tomu, ze ji zavolant nemuzu dotlacit, je to pro me bezpredmetne...
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod kasin » 15.04.2009 23:09

Před časem jsem psal, že mám skoro hotovej park. asistent s kamerou a monitorem ve schránce na brýle. Stačilo jen celý světlo přidělat zpět do stropu a bylo by hotovo.Co čert nechtěl, den nato jsem šel koupit nějaký věci do GM Electronic a uviděl jsem tam pěknej 3,5" monitor se dvěma vstupy a bylo rozhodnuto. Předělat a druhej vstup bude na DVD. Ted´sehnat přehrávač a budu mít takový malý autokino.
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Dajek » 16.04.2009 06:28

@kasin
tak to pak ve finále nezapomeň nafotit ;-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jirka N. » 16.04.2009 11:27

Na Sorentu mám origonální senzory a když jsem je chválil jak pěkně fungujou tak ten den odpoledne začali blbnout a hlásit stěnu za autem i když jsem stál ve volném prostoru. Vše jsem zkontroloval a vyčistil a nic. No tak jsem to nechal jelikož servisku mám někde na cestě mezi Holandskem a Bayernem a tak záruka nejde zatím uplatnit. Jenže včera se zase vše samo vrátilo do normálu a fungujou zase jak maj. Pokud se Sori bude sám léčit tak je jednička :D . V nouzi tam dám jiné s kamerou a fertig. U Soriho vidím v zadním okně tak střechu auta co stojí za mnou a závěs není moc ohleduplnej senzor. Takže radši ať fungujou jak maj.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Berka » 17.04.2009 18:50

@kasin
zde máš odkaz na jeden DVD přehrávač http://www.bixenony.com/?seourl=vyprodej
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kasin » 08.05.2009 21:24

Konečně jsem se dostal k dokončení a montáži monitoru kamery park.asistenta. Funguje to tak, jak jsem si představoval, až na pár maličkostí, které není problém odstranit.
Fotky jsou v galerii.
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Jauda » 08.05.2009 21:46

nechceš se trochu rozepsat nebo máš někde téma. Celkem by mně to zabudování monitoru zajimalo - jen nevím kam si bych si dával brýle... :-)
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion