OBD-II - propojovací kabel

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

OBD-II - propojovací kabel

Příspěvekod spog » 21.05.2010 15:43

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat někoho, kdo se trochu vyzná, zda schéma z následujícího odkazu lze použít pro Kiu Carens 2.0 CRDI (2002):
http://flyerman.ic.cz/obd-2.htm
spog Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens I (2002)
160000 km @ 8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: OBD-II - propojovací kabel

Příspěvekod jiri.spilauer » 12.03.2012 12:45

Ahoj,

mám dotaz podobný tvému nebo související s tvým:
1) pokud připojím zařízení, které jen čte údaje z OBDII - externí palubní počítač ScanGaugeII, můžou mi v Kia ofiko servisu toto smést ze stolu, že tím ztrácím záruku? (mám r. v. 2008 a do jara 2013 záruku)
2) kde se nachází OBDII v Carensu?
3) máte někdo zkušenost s tímhle zařízením? http://www.scangauge.cz/index.php?page=scangauge

Díky všem
jiri.spilauer Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 12.03.2012 13:07

Odpoved

ad 1) co servis nevi, to proti tobe nemuze pouzit :) Musel bys tim pripojenim nejaky ctecky poskodit elektroniku, aby ti mohli vypovedet zaruku, jenze to by opet museli vedet, ze jsi tam neco pripojoval :tongue: podobne je to s tema salvnyma Racingboxama, taky nikdo neresi, zda neco muzou zpusobit, protoze se daji odpojit a nikdo nepozna, ze tam neco takoveho bylo :oops:

ad 2) Carens neznam, ale dost aut je ma nekde pod volantem skoro u nohou.

ad 3) nemam zkusenost.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod baloo » 12.03.2012 13:19

Ahoj,
myslím že konektor bude umístěný stejně jako v mém starším modelu, tedy mezi volantem a pedály u pravé strany, tedy blíže ke středovému panelu.
Jinak co se týká zařízení, nemám sice s tímto výrobkem osobní zkušenost, ale podle mého názoru nedochází k žádné modifikaci řídící jednotky (kromě mazání chyb) ani zásahu do kabeláže. Takže by s tím snad neměli mít problém.
Jeden čas jsem o takovém zařízení uvažoval, ale nakonec jsem šel levnější cestou a pustil jsem se do vlastní výroby. Momentálně čekám na jeden čip a do měsíce snad budu testovat a odlaďovat...
KIA Carens II 2.0 CRDi EX 83kW
baloo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2) Organizátor srazu (1)

Kia Carens II (2003)
144000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod jiri.spilauer » 12.03.2012 22:25

Děkuji za dosavadní odpovědi.

Konektor je snadno přístupný, je opravdu pod volantem, takže se k němu v pohodě dá kabel připojit. Zkusím to od kamaráda, prozatím jen ve spojení s navigací Garmin (Ecco Route) a dám vědět.

Máte někdo tip na jiné řešení?

Ve starým autě jsem měl palubní počítač a docela jsem na něj koukal a jezdil podle něj (v rozumný míře samozřejmě!). Na nynějším Carensu není a ani Carensy s palubním počítačem mě neoslnily v tom, že nedokážou zobrazovat aktuální spotřebu, jen průměrnou. Nepatřím k extra šetřílkům, ale třeba stav nádrže a km k dojetí jsou podle mě užitečné údaje.

Těším se na nápady.
jiri.spilauer Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Elektronika