Parkovací senzory

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Beda » 08.12.2007 13:59

hansk píše:Ještě jednou ohledně senzorů - co jsem zjišťoval, tak v návodu píší, že nesmí nic vyčuhovat za nárazník.
Já tam mám tažný zařízení, který se nedá sundat - bude to těm senzorům "vadit" v rozhledu, nebo to jde nějak udělat ???

Bud to mysleli tak, ze pokavad budes mit treba tazny a senzor nekde pobliz neho, tak vlastne te ten senzor bude klamat, ze uz jsi u prekazky :huh: nebo to mohli myslet tak, ze pokavad mas treba nejakyho jeepa, tak tam muzes mit senzory umistene nekde na karoserii, ale jeste za ne ti bude koukat treba nejakej ram, kterej ti vlastne prodluzuje delku auta viz. treba toto foto
Obrázek
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mony79 » 08.12.2007 16:36

Já jsem byla upozorněna, že když bude sníh na nárazníku, tak je potřeba ho odstranit. Jinak senzory budou pípat aniž bych se vůbec pohnula z místa. Nikdy jsem je na žádném autě neměla, tak jsem byla ráda za tuto radu, jelikož by mi to v tu chvíli možná hned nedošlo. Každá rada je dobrá. ;-)
mony79 Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 08.12.2007 16:44

Jedna kuriozita ohledně senzorů ale to se nás :kia: netýká.
Známí automechanik dával park. senzory do Hammra / má železný nárazníky /a ani po týdnu ještě nefungujou.Po mnoha telefonátech, bylo řečeno,že senzory jdou pouze do plechu o síle 2,5 mm a jelikož Hammer má 3 mm tak stále nejdou.
Musí pro ně najít jiné místo, než nárazník.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 18:29

A jaký názor máte na tyto.
Ultrazvukový *bezdrátový* parkovací asistent
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTI1OQ==&akce=detail&id=75812
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 30.12.2007 18:04

Docela hezké. Pro efekt. Osobně používám asistenta bez displaye, tak že jsem nemusel řešit, kudy táhnout kabely. Což toto zařízení řeší, je bezdrátové. Ale jak říkám, na co diplay, raději se pečlivě dívám do vnějších a do vnitřního zrcátka a asistenta vnímám na dojíždění jen podle akustické signalizace.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 30.12.2007 18:31

Angel píše:Docela hezké. Pro efekt. Osobně používám asistenta bez displaye, tak že jsem nemusel řešit, kudy táhnout kabely. Což toto zařízení řeší, je bezdrátové. Ale jak říkám, na co diplay, raději se pečlivě dívám do vnějších a do vnitřního zrcátka a asistenta vnímám na dojíždění jen podle akustické signalizace.

Naprosto souhlasím, ještě krom zrcátek čučet na displej, ne zbytečnost.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 30.12.2007 19:33

Kužel píše:
Angel píše:Docela hezké. Pro efekt. Osobně používám asistenta bez displaye, tak že jsem nemusel řešit, kudy táhnout kabely. Což toto zařízení řeší, je bezdrátové. Ale jak říkám, na co diplay, raději se pečlivě dívám do vnějších a do vnitřního zrcátka a asistenta vnímám na dojíždění jen podle akustické signalizace.

Naprosto souhlasím, ještě krom zrcátek čučet na displej, ne zbytečnost.

Už se na ně taky chystám ale nějak si nemohu vybrat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 30.12.2007 19:53

Taky souhlasím posledních pět let jsem couval dle zrcátek za zvuku pípání zadních senzorů, displej by mne jen rušil ;-) Celý nesvůj jsem byl, když jsem parkoval s kamarádovu Audinou dle parkovací kamery s pomocnými čárami. Bylo to pro mne hodně nepříjemný, tak jsem stejně koukal do zrcátek i když kamarád pořád opakoval koukej na obrazovku, koukej na obrazovku :D :D :D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod milost » 30.12.2007 20:56

Ja mam senzory s displejem nad zrcatkem a celkem mi to vyhovuje, ale kdyby tam nebyl tak bych ho nepostradal. Ve Fabii jsem mel take jenom pipani, ale vse je jenom o zvyku.
milost Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2017)
3000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 30.12.2007 22:03

to snike,kuzel,angel... :lol: :lol: Takze je lepši jen slyset....nez slyset a videt... :D :D Zajimavy nazor.... :wink: :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 30.12.2007 22:06

A co použít jako parkovacího asistenta OTÍKA z filmu Vesničko má středisková :-D :-D :-D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 30.12.2007 22:07

vladislav píše:to snike,kuzel,angel... :lol: :lol: Takze je lepši jen slyset....nez slyset a videt... :D :D Zajimavy nazor.... :wink: :wink:

Tak nějak ;-) Určitě je to o zvyku, když budeš mít tu možnost zkus si to taky a jsem zvědav jestli z toho budeš také mít tak blbý pocit jako já.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 30.12.2007 22:09

Mony píše:
vladislav píše:
Mony píše:Nemáte někdo ty originální od KII? Zajimalo by mne, zda je u nich taky displej jako to mají ty dražší od Jablotronu - jak to ma Slaveck na fotkach.

Já mám taky neoriginální ,ale trochu jiný displey.....

Obrázek

Tu tvou fotku už jsem viděla na začátku, právě to se mi líbí, ale nevím jak je to u těch oroginálů :no:

Uz si to nejakou.dobu zkousim... :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod slaveck » 03.01.2008 23:55

Tak moje zkusenosti s diplejem jsou naopak bezvadne. Uz bych nemenil. Samozrejme je to vse o zvyku. Pri couvani se vetsinou koukam do vsech tri zpetnych zrcatek na preskacku dle situace a protoze mam displej umisteny na vnitrnim zrcatku, tak jeho snadno viditelne udaje prectu temer perifernim videnim, aniz bych se na nej musel nejak zvlast soustredit. Jednoznacne doporucuje (ale nepresvedcuju, kazdemu vyhovuje neco jineho).
slaveck Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 04.01.2008 00:20

slaveck píše:Tak moje zkusenosti s diplejem jsou naopak bezvadne. Uz bych nemenil. Samozrejme je to vse o zvyku. Pri couvani se vetsinou koukam do vsech tri zpetnych zrcatek na preskacku dle situace a protoze mam displej umisteny na vnitrnim zrcatku, tak jeho snadno viditelne udaje prectu temer perifernim videnim, aniz bych se na nej musel nejak zvlast soustredit. Jednoznacne doporucuje (ale nepresvedcuju, kazdemu vyhovuje neco jineho).

Např.já couvám do garáže a mám stále oči na zpětných zrcátkách a displej by mi byl jen na překážku.Ta zvuková signalizace plně dostačuje.Navíc je to i pracnější tam dotáhnout drát.Ale každý máme jiný názor.Pokud používám kluka Fabii a couvám signalizace mi stačí,bohatě.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion