Závada pohonu LPG v Ceedu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Závada pohonu LPG v Ceedu

Příspěvekod -Petr- » 11.02.2012 15:46

Ahoj. Nafťáci, kterých se toto téma netýká si pogratulujte k dobré koupi, poklepejte se po ramenou a čtěte dál ;)

Jak jsem zde v tématu "sháním co znamená tento chybový kód" už psal, rozsvítila se mi z ničeho nic kontrolka motoru. Protože plynařovi zamrzlo topení, jak mi po telefonu říkal, není u sebe. Teď na víkend vypl i mobil. Co se stalo. Jel jsem si takhle cca 8km dlouhou cestu, když po asi 2 km mi začal přepínač LPG/BA95 hlásit, že došel plyn. Nevěřil jsem tomu, že by to tak strašně žralo (jezdím zatím se svítící ikonou motoru a to mimo jiné znamená provoz na náhradní mapu - vyšší spotřeba). Zajel jsem natankovat LPG. Vešlo se ho tam nějakých 15L oproti běžným 32L. To znamená, že nádrž nebyla prázdná. No, pak jsem nejel, jel jsem až ráno. Takže - příjdu, nastartuju, odjíždím. V momentě kdy se to mělo přepnout na LPG to opět vyhlásilo prázdnou nádrž LPG. ALE - na tom přepínači jsou diody s indikací stav plynu a ty potvrzují, že plyn tam je a že ho je dost. Protože si myslím že celý problém spočívá v nějakém odhuleném snímači tlaku na LPG nádrži, domnívám se, že to bude mít nějakou souvislost s tím co ohlásila sama řídcí jednotka KIA - špatný poměr benzín/vzduch 4 válec. Jde o to, jestli to vyhodnocuje na základě průměrných hodnot za nějaké ujeté motohodiny a nebo na základě nějakých okamžitých stavů?

V současné době je pohon na LPG NAPROSTO MIMO PROVOZ, jsem přeplý v módu BA95 a - i přes svítící kontrolku motoru, kdy na LPG jsem točil s těží přes 4000 otáček na pětku (v poslední době co jsou ty mrazy), v režimu BA95 není problém to rvát přes 5200 (sice to odpovídá rychlosti kolem 165 km/h ale co by člověk - tester neriskl 8-) ) Každý pokus přepnout na LPG skončí oznámením že není plyn (píská přepínač a blikají diody) a hodí to do benzínu. Tak se zdá, že se nám ta návratnost LPG krapet posune :thd:

Až plynař rozchodí vytápění jeho dílny a až se to vyřeší dám vám sem vědět. LPG ElpiGAZ 02.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Závada pohonu LPG v Ceedu

Příspěvekod only_one » 12.02.2012 11:16

mám pocit že tu motáš 2 naprosto odlišné závady.
Tak to že ti svítá CHeck i na benzín znamená závadu nějakého čidla. Klidně může být lambáda nebo další čidlo. to ale bez diagnotiky KIA kde přesně zjistí, kterej bazmecht odešel je pouze spekualce.

To že se ti odpojuje plyn v současné době a hlavně zimě je klidně způsobené slabím redukterem, kterej prostě kapalnej plyn z -25 nedokáže prohřát a zplynit a jednotka přirozeně odpojí plyn, protože nemáš dostatečnej tlak.

Udělej pokus - zahřej auto (motor) a jdi se projet na ply bez topení. Pokud to pojede na plyn a zapneš topení a zase e přepne tak to je jasný co se děje hned. Prostě radiátor topení a reduktor odebere víc než chudák motor dokáže přes trubku poslat a tím pádem je stav v pořádku a dochází pouze k ochraně motoru. Chudou směsí LPG by sis koledoval o cestu pro GO motoru.
Vyřeší to celkem jednoduše - karton před chladič aby tam necestoval studenej vzduch a nebo si musíš pořídit silnější reduktor.

V jiném případě mohlo také dojít k natankování špatného plynu, kde je nějaké procento vody. Pak i LPG funkční není a omrzne a ucpe se filtřík,
Zkontroluj si taky hladinu chladící kapaliny. Pokud ti motor užral vodu tak to LPG taky nebudefungovat regulerně a zase to je protože do reduktoru nepujde dost vody na ohřátí
Jinak je plyn nejlepší palivo na zimu do mrazů má nejlepší vlastnosti a problém by byl až kolem -60° u zimní směsy PB.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod -Petr- » 12.02.2012 13:39

Ahoj, s tím kartonem to zkusím, díky za každou radu. Chladící kapaliny tam je dost - mezi ryskami jak má být, koukal jsem na to, bude to jak říkáš, protože to vypnutí se mi stalo při odjezdu od baráku, kde na ledovej motor jedu cca 1,5 km do kopce a to ten motor točím - takže je velkej odběr plynu a asi se to zase uchladí a přestane dostatečně zplynovat tak se to vypne. Asi jo. Pokud jsem to zkoušel po rovince, kde byl normální odběr plynu tak to šlo normálně. Až si plynař konečně zapne mobil, dám vědět. Holt o víkendu chce mít klid, to se nemůžu zlobit. Ale rozhodně moc díky za každou radu. Mám LPG teprve rok a v těchhle mrazech poprvý takže každá rada drahá. DÍK! :thu:
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod -Petr- » 12.02.2012 17:51

Táák. Je po problému. Oteplilo se u nás na -7°C a světe div se - LPG maká jako by se nic nedělo. Ba co víc! Během té doby co mi svítila ikona motoru jsem jezdil pro jistotu na benzín (abych tomu motoru nepomohl do nebe). Najel jsem na něj jen nějakých 100 km, dnes odpoledne přijdu, nastartuju.....NESVÍTÍ! :roll:
Naposledy upravil -Petr- dne 29.02.2012 14:02, celkově upraveno 1
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod only_one » 12.02.2012 19:16

no vidíš :-) jak prosté viď?
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod crdik » 09.03.2012 10:10

Tento problém poznám, nie zo Ceeda.Stalo so mi že pri poloplnej nádrži mi počítač nahlásil že nemám plyn a auto prepol na benzín. Vypol som motor, naštartoval prepol do plynu a bol dlho pokoj. Najprv raz za 3 mesiace, potom stále častejšie. Veľmi na to vplivala vonkajšia teplota a vlhkosť vzduchu. V servise sa prišlo na to že je "vadný tlakový snímač". Všetko to trvalo možno cez 1 rok. V zime to bolo podstatne horšie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ceed SW 1,6 crdi, r.v.5. 2009
Venga 1,4 CVVT,Gold,r.v. 2016
crdik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod coumes » 04.04.2014 14:54

Mám auto týden, po natankovámí první plné nádrže plynu cca 30 litrů mě ukazuje stav plynu jen asi 2/3 a po ujetí asi 100 km, že dochází plyn. Přiší týden mě teda asi čeká servis, tak jsem zvědav co to bude za prkotinu.
coumes Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na ceed SW