Špatný lak

Trápí Vás něco na voze?

Re: Špatný lak

Příspěvekod lebka75 » 23.05.2011 10:51

Beda píše:Na cee'du jsem ji nesundaval, ale daval jsem ji dolu na Santa Fe a pocitam, ze metoda prichyceni je na 99% stejna. Nejdriv musis sundat vnitr plastovy kryt dveri. Myslim, ze drzi na 2 ci 4 sroubech, pak uz je jen nacvaknuty na plastovych prichytech, takze je treba ho odtrhnout od kastle, zacni s trhanim dole u zamku, protoze nahore ja nasunut pod dalsi plast. Jakmile ho sundas, tak uvidis na uchyceni listy. Hadam, ze je na 2 sroubech a nekolika plastovych uchytech. Santa Fe ma tu listu podleponou gumou, ale ta se casem shrnula a tak mohla vesela skrabat lak jak na cee'du, proto jsem si to opravoval dopredu, nez zpusobi odreni az na plech 8-)

díky za radu, určitě to vyzkouším, hned jak nebudu alespoň dva dny potřebovat auto, aby to pěkně zaschlo.Jsem zvědavý kolik těch plastových hajzlíků ulomím :D
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lebka75 » 23.05.2011 10:57

sumar píše:Dobrý den pánové. U našeho Ceeda jsem našel u třetího brzdového světla po obou stranách puchýřky a začínající rez. Reklamoval jsem tuto vadu minulý týden na tříleté prohlídce a na přiložených fotkách je výsledek opravy. Pouze odstranili špatný lak, místo zatřeli korekční tužkou a světlo podložili nějakou pěnou. Neměl jsem čas prohlídnout auto při převzetí, protože byla bouřka, hodně pršelo a to byla asi chyba. Na těch fotkách je nějak moc světlích teček, asi nějaký odrazy, tak to přehlédněte.
Prosím, jaký je váš názor na provedenou práci a jak se zachovat, reklamovat hned, nebo počkat až se to rozjede víc a požadovat přestříkání?
Díky za názory.

koukám, že to je snad nejodfláknutější práce, kterou jsem kdy viděl, tomu mechanikovi co to v tom servisu dělal, by měli dát raději okamžitě výpověď a pro jistotu snad ještě přerazit ruce, aby takovou prasárnu už nemohl udělat :lol: . Zdá se mi, že ta pěna ani není po celém obvodu a nebude taky pěkně držet vlhko, nebo pod to zatékat :?: Přemýšlel jsem o tom, že když se to světlo vyndá, jestli by nestálo zato ho spíše podmáznout silikonem, to chci udělat s lištou nad SPZ
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Beda » 24.05.2011 07:35

Ja neutrhl ani jeden :) jeden mi utrhl servis, kdyz mi lakovali zadni dvere po oprave rzi u listy a jeden spatne nasadili, takze mi lital v zadnich dverich => proto vim jak se to sundava, protoze jsem si to pak opravoval sam :yes:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 25.05.2011 12:01

sumar píše:Dobrý den pánové. U našeho Ceeda jsem našel u třetího brzdového světla po obou stranách puchýřky a začínající rez. Reklamoval jsem tuto vadu minulý týden na tříleté prohlídce a na přiložených fotkách je výsledek opravy. Pouze odstranili špatný lak, místo zatřeli korekční tužkou a světlo podložili nějakou pěnou. Neměl jsem čas prohlídnout auto při převzetí, protože byla bouřka, hodně pršelo a to byla asi chyba. Na těch fotkách je nějak moc světlích teček, asi nějaký odrazy, tak to přehlédněte.
Prosím, jaký je váš názor na provedenou práci a jak se zachovat, reklamovat hned, nebo počkat až se to rozjede víc a požadovat přestříkání?
Díky za názory.

Děláš si srandu :? :? Tohle jsou fotky po opravě v servisu? Do toho servisu už bych nikdy nevkročil ani se zeptat kolik je hodin, natož tam nechat opravit auto. Já před druhou garančkou našel vedle lišty nad SPZ odřený lak na bílý základ ve velikosti půl špendlíkové hlavičky, rez žádný. Při předávání vozu jsem to ukázal technikovi s tím, jestli by to nemohli něčím opravit (bylo mi jasné, že kvůli tomu se dveře stříkat nebudou). Když jsem si pro auto přišel, byla lišta nad SPZ podložena malinkatá tečka opravena korekční tužkou a pro jistotu bylo podloženo i třetí brzdové světlo (o tom jsme vůbec nemluvili), aby se předešlo možným problémům. Byl jsem spokojen s prací i přístupem. Autobond - Praha Chodov
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod sumar » 25.05.2011 12:33

Srandu si nedělám, původně technik mluvil něco o možném přelakování a tak jsem tam nechal auto tři dny. Při převzetí mě v kanceláři řekl, že požkození laku je v malém rozsahu a že to opravili korekční tužkou podložili nějakou pěnou a takto to dopadlo. :thd: V servisu jsem kvůli lijáku vlítnul do auta a až doma koukám vyjeveně na tu "opravu laku" Na levé straně světla se barva začíná zase odlupovat, to se dalo čekat ale momentálně auto potřebuji každý den, tak musím ještě chvilku počkat s reklamací na tu jejich (prasečinu).
Kia Cee'd 1,4 Base, Piston Grey
sumar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Příspěvekod PARIK » 26.05.2011 12:47

Já reklamoval malé poškození asa 1x2 milimetry u osvětlení SPZ a servis Auto Janíček -přestříkaly celé dveře a vyměnily podložky vše supr. :thu:
PARIK Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
14500 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod emppu » 10.06.2011 20:14

Taky mám stejnej problém. červená ceed - lak se loupe. Zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti s reklamací laku (nebo čehokoliv) bez servisní knížky. Zda vám byla reklamace uznaná, nebo je nutnost vlastnit ser. knížku, jinak na reklamaci nemáte nárok. Díky
emppu Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
44500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.06.2011 20:32

Já myslím,že bez servisní knížky se s Tebou bavit asi nikdo nebude o reklamaci laku..Dokonce tam je roční kontrola laku a ta musí být potvrzená..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod lebka75 » 28.07.2011 11:10

lebka75 píše:
Beda píše:Na cee'du jsem ji nesundaval, ale daval jsem ji dolu na Santa Fe a pocitam, ze metoda prichyceni je na 99% stejna. Nejdriv musis sundat vnitr plastovy kryt dveri. Myslim, ze drzi na 2 ci 4 sroubech, pak uz je jen nacvaknuty na plastovych prichytech, takze je treba ho odtrhnout od kastle, zacni s trhanim dole u zamku, protoze nahore ja nasunut pod dalsi plast. Jakmile ho sundas, tak uvidis na uchyceni listy. Hadam, ze je na 2 sroubech a nekolika plastovych uchytech. Santa Fe ma tu listu podleponou gumou, ale ta se casem shrnula a tak mohla vesela skrabat lak jak na cee'du, proto jsem si to opravoval dopredu, nez zpusobi odreni az na plech 8-)

díky za radu, určitě to vyzkouším, hned jak nebudu alespoň dva dny potřebovat auto, aby to pěkně zaschlo.Jsem zvědavý kolik těch plastových hajzlíků ulomím :D

tak plast uvnitř pátých dveří jsem úspěšně vyndal a neulomil zatím žádnou plastovou příchytku, musí se povolit dva šrouby,které jsou v madlech.Lišta nad SPZkou drží na čtyřech šroubech,všechny byly povolené,pod lištou byly čtyři kousky cca 1x1 cm nějakého filcu.
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod figaro » 30.01.2012 17:29

Tak páni, nemyslel som si, že hrdza na piatych zadných dverách postihne tak skoro aj mňa. Ceed po FL rok výroby 2009, auto ešte nemá ani 2,5 roka od kúpy, najazdených cca 34k km. Na zadných 5-tych dverách som si minulý týždeň všimol, že v okolí nápisu "ceed" a ešte na jednom mieste sa objavili malé pľuzgieriky veľkosti šošovice. Farba je odutá a pod ňou hrdza. Bol som to minulý týždeň reklamovať v servise, uznali bez problémov a tento štvrtok som objednaný na opravu a prestriekanie celých dverí. Technik sa vyjadril v tom zmysle, že nevie čo to v tej Žiline robia, vraj je to časté. Podotýkam auto je celý čas garážované. Ak sa mi to podarí ešte dnes nafotím a pridám aj obrázky. Na Felícii mi začali takto hrdzavieť zadné dvere až po 10 rokoch používania a to som posledné 3 roky parkoval pred domom.

Doplnené: Pridávam obrázky (toho tlsťocha v odraze si nevšímajte :oops: )
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod kolin udatný » 30.01.2012 18:38

Tak to je opravdu dost krátká doba na to,aby to tak moc zrezlo :shock: Oni pod to snad nedávají základ :thd: :kia: by se měla zamyslet nad kvalitou laku :!: Je to ostuda pro značku :(
kolin udatný Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Opirus (2005)
121000 km @ 10 l/100km

Příspěvekod mbiron » 30.01.2012 19:09

Reklamace, co jineho dodat. Kazdy kdo v Ziline byl a videl jak se ty plechy vyrabi a z ceho tak mi musi dat za pravdu, ze celkem nechapu jak je to vubec mozne. Tento problem trva od pocatku vyroby Cee´da hlavne SW a patych dverich a koukam ze tento problem pretrvava dal a dal. Snad by uz stalo za to sepsat otevreny dopis vyrobci ze strany poskozenych aby podal vysvetleni. :!:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 31.01.2012 07:20

reklamaci ti neuznají je to od kamínků :thd: :no:
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod mbiron » 31.01.2012 08:25

na patych dverich od kaminku? To nemyslis vazne, ze ne? :)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 31.01.2012 10:22

Prokeš píše:reklamaci ti neuznají je to od kamínků :thd: :no:

Uznají. Sám sem to měl taky, pokud jde rez z pod laku, od kamínků to bude těžko ;) Taky mi to celé přestříkali. Prosímtě, až si auto budeš přebírat zkontroluj si pořádně plasty na dveřích a tu krytku nouzového otevření. Firma co to stříká pro Autobond mi ty plasty dost nechutně okousala, bůhví čím to tehdy vyndavali. Jenže já spěchal, důvěřoval, nezkontroloval......moje chyba :|
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Závady