Ostřikovače okna+světel najednou, Sorento II

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Ostřikovače okna+světel najednou, Sorento II

Příspěvekod bartik » 01.11.2011 12:51

Zarazilo mě, že ostřikovače světel automaticky stříkají, pokud použiju ostřikovače předního skla (páčkou k sobě). Nejdřív jsem myslel, že je někde chyba nebo něco dělám špatně, ale v příručce píšou, že je to správně a má to ostřikovat i světla, pokud mám rozsvíceno (což mám pořád).
Nevím, jak to udělat, aby to stříkalo jenom na okno (na světla mám přeci zvlášť tlačítko). Takhle můžu dolévat směs do ostřikovačů obden... To soudruzi v :kia: moc nedomysleli.

Jak to řešíte vy?
Kia Sorento 2,2 CRDi 145kW, Comfort
bartik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento II (2011)
20500 km @ 10.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ostřikovače okna+světel najednou, Sorento II

Příspěvekod lubos761 » 01.11.2011 16:02

@ bartik:
Ahoj, Sportage /nová/ má to stejný..Já to řeším tak, že ostřikovač použiji, pokud mám jen parkovací světla nebo denní svícení. Většinou před výjezdem.. To potom ostřikovač funguje vždy jen na přední sklo. Za jízdy s potkávacímy světly, vždy první ostřik je zároveň i se světlomety. Potom dalších několik cyklů ostříknutí je jen na čelní sklo. Nemohu říc po kolika použití se opět přidají na jeden cyklus světlomety. Tak se to stále opakuje. 8-) :yes:
Pěkný den. / v Brně je slunečno / lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod bartik » 01.11.2011 20:05

lubos761 píše:@ bartik:
Ahoj, Sportage /nová/ má to stejný..Já to řeším tak, že ostřikovač použiji, pokud mám jen parkovací světla nebo denní svícení. Většinou před výjezdem.. To potom ostřikovač funguje vždy jen na přední sklo. Za jízdy s potkávacímy světly, vždy první ostřik je zároveň i se světlomety. Potom dalších několik cyklů ostříknutí je jen na čelní sklo. Nemohu říc po kolika použití se opět přidají na jeden cyklus světlomety. Tak se to stále opakuje. 8-) :yes:
Pěkný den. / v Brně je slunečno / lubos761

Ahoj,
Díky za tip, já jsem taky zkoušel nastavovat jinak světla, ale stříkalo to pořád. Ale je pravda, že párkrát mi to už ostříklo jenom okno. Asi tam doleju obyč vodu a budu si s tím muset pohrát, abych věděl co to kdy a jak dělá.
Kia Sorento 2,2 CRDi 145kW, Comfort
bartik Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sorento II (2011)
20500 km @ 10.1 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 02.11.2011 14:17

Ono je to tak schvalne - u xenonovych svetlometu je dulezite, aby svetla byla cista. Proto jsou ostrikovace u xenonovych svetel povinne. Pokud tedy ostrikujes okna, je predpoklad, ze znecistena budou i svetla. Vyrobce radeji nespoleha na uzivatele a udelal to natvrdo. Toyota to ma podobne.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod forrest » 16.01.2012 01:06

Já to vyřešil přídavnými LED denmi světly - jednak surpe vzhled, pak šetření hlavních světel + spotřeba, no a pokud v noci,či za snížené viditelnosti svítím hlavními světly, tak to má svě opodstatnění, viz výše. :D
KIA Sorento II 2,2 CRDi automat
forrest Muž
Nováček

Zpět na Elektronika