Vozíte s sebou hasící přístroj ?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod PetrLa » 16.03.2008 12:09

vhaic píše:ne

:D
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod libra » 17.03.2008 20:46

dr.krtek píše:kufr je jasně blbost, já ho mám prostě pod sedadlem spolujezdce, nevadí tam, ani se při jízdě nemá tendenci pohybovat.

A rozmyslal si aj nad tym, ze co to spravi pri havarii ? Alebo nebodaj pri prevrateni ?
Ked ti zacne po kabine lietat 1 KG tazky kovovy predmet, tak to by som nechcel byt pri tom..
Ja som jednoznacne za ten nazor, ze v kabine by nemal byt nic, len max. 5 priputanych pasazierov...
Aj mobil, pero , dazdnik, flase,... vsetko ukladat do uzatvaratelnych skriniek...V ziadnom pripade nie len tak pohodene..
Velke plus je mat auto v prevedeni N1 - pevne oddeleny kufor od cestujucich...
libra Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Díky

Příspěvekod PetrLa » 18.03.2008 17:02

libra píše:
dr.krtek píše:kufr je jasně blbost, já ho mám prostě pod sedadlem spolujezdce, nevadí tam, ani se při jízdě nemá tendenci pohybovat.

A rozmyslal si aj nad tym, ze co to spravi pri havarii ? Alebo nebodaj pri prevrateni ?
Ked ti zacne po kabine lietat 1 KG tazky kovovy predmet, tak to by som nechcel byt pri tom..
Ja som jednoznacne za ten nazor, ze v kabine by nemal byt nic, len max. 5 priputanych pasazierov...
Aj mobil, pero , dazdnik, flase,... vsetko ukladat do uzatvaratelnych skriniek...V ziadnom pripade nie len tak pohodene..
Velke plus je mat auto v prevedeni N1 - pevne oddeleny kufor od cestujucich...

Hle další konstruktivní názor. Díky. Tohle mě nenapadlo. Každopádně to nemění nic na tom, že hasičák v kufru je mi na houby. Takže ho musím v kabině řádně upevnit.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod whilliam » 18.03.2008 21:44

napr. použitím suchého zipsu nalepením na has. prístroj, a dat na podlahu pod sedadlo, to by ti malo držať...
whilliam Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
38077 km @ 7.58 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 18.03.2008 21:50

william píše:napr. použitím suchého zipsu nalepením na has. prístroj, a dat na podlahu pod sedadlo, to by ti malo držať...

Pokud ma byt ten suchy zip jako zabezpeceni pri narazu, tak si nejsem moc jisty vysledkem ;-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod whilliam » 18.03.2008 22:00

pri naraze by ti jedine pomohli kožené remene alebo pevne pripevneny o podlahu, široky suchý zips ti stlmí nekontrolovateľný pohyb
whilliam Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
38077 km @ 7.58 l/100km

Příspěvekod ferino » 18.03.2008 22:36

Ak hasiaci v kabine, tak v drziaku co je riadne upevneny, ziaden suchy zips.

Ja ho nosim v kufri.

Co sa tyka pohybu veci pri naraze, tak z vlastnej skusenosti pri celnom naraze: predny odnimatelny panel z radia (poctivy Panasonic) vyrazeny, skoncil pri zadnych sedadlach, rovnako ako aj osviezovac vzduchu, co bol nasunuty na vyduchoch klimy (ten s vymennym sklenym osviezovacom), v kufri polozeny daznik za zadnymi sedadlami sa zlomil pri rucke, v mieste kde mali zadne sedadla "tiahlo" na sklopenie o ktory sa dotykal.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 13.03.2009 14:18

som nasiel toto zabudnute vlakno...

hasicak jednoznacne do auta patri...skrat v elektronike je v dnesnej dobe realnejsi ako kedysi a nieco vie urcite zachranit, jasne ze nie vsetko ale aspon ten pocit je prijemny :wink:

no ja osobne po asi mesiaci spekulovania kam dat hasicak (ten najmensi, asi iba pol kilový ale nie som isty) som mu nasiel miesto v priehradke pri sedadle smrti...vbehol dnu ako keby bol odtial a krasne tam napasujem este slnecné okulare, manual k autu, servítky, papiere o hlaseni nehody od poistovne a dalsie prkotiny...

som zastancom toho ze hasicak v kufri je vyuzitelny tak na 50% co sa dostuponosti tyka ale aj to je lepsie ako ho nemat a trieskat si potom hlavu nad slovkom AK :no:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod penek » 13.03.2009 18:52

Kdyby jsou v p*deli ryby, hasičák samozřejmě vozím, mám ho v kufru, je to takovej tan malej typ do auta (žádnej sprej, normální železňák!), asi žádnej festival, kdybych se s někým sčuchnul, tak budu asi rád, když z toho vylezu, ale může se prostě stát, že se bude hodit, pojedu kolem nějaký prekérky a zrovna pomůže. Nebo něco najednou blafne a zrovna bude pořeba, náhoda je ***. No a protože se vejde, a protože utrácím za větší <I>ovinky, tak ho prostě mám a vozím.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 13.03.2009 21:54

Jsem jednoznačně pro to, aby hasicí přístroj ve vozidle byl. Ovšem hasicí přístroj kvalitní, aspoň kilový, ne žádný spray. Jeho umístění je věcí názoru. Já osobně si myslím, že po dopravní nehodě (pokud nepůjde o nějaký ťukaneček) asi málokdo bude schopen okamžitě zjistit stav, vyhodnotit ho a fofrem problém řešit. Chtěl bych vidět, jak po nehodě někdo hledá a vytahuje hasicí přístroj z pod sedadla, nebo i leze do kufru, který je zdeformovaný po nárazu. To se mi už líbí uvedená varianta, kdy je hasicí přístroj (ale i lékárnička) umístěn v přihrádce před spolujezdcem. Ale třeba to vše půjde a já na tom budu líp než ten, u koho to taky půjde, ale hasičák nemá a bude schopen jen koukat, jak se hoření zvětšuje a rozšiřuje. Hasicí přístroj spíš vozím pro případy, kdy se můžu dostat k dopravní nehodě a můžu pomoct při provádění záchranných prací včetně toho, že můj hasičák může uhasit malé zahoření, které by se bez zásahu mohlo rychle rozšířit. K uhašení většího požáru ten hasičák není!! Třeba by se k tomuto mohli vyjádřit členové :kia: , kteří jsou profesionálními hasiči.
P.S. Auto jsem již viděl hořet nejen v nedávném pořadu autosalon v TV na primě , kde bylo pěkně ukázáno, co hoření dělá, jak se rozšiřuje a jakým způsobem hasit, ale i v reálu. Kabina zpravidla není prvním místem, kde začne hořet a kam se oheň rozšíří, takže je dostatek času k opuštění kabiny a hasicí přístroj zde umístěný pro záchranu posádky nemá moc smysl :no: . V kufru zase musí být někde na kraji, nesmí být zaházený batožinou :santa: . Již dříve jsem konzultoval s hasičema a určitě se k tomuto tématu můžeme vrátit při prezentaci na setkání v červnu. Hasiči se tam na nás těší a počítají s diskusí i ukázkou k tomuto problému. :yes: :wink:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Stefi » 13.03.2009 22:06

Rovněž mám malý hasičák v kufru, vozím jej v té příhrádce, vytvořené za blatníkem směrem k zadní stěně, a to vlevo, jestli se nepletu tak mám asi dvou kilový, jednou to bylo v nabídce za Prémio body u Agipu, asi dva roky zpět, ovšem u těchto zařízení by se měla provádět revize :no: , no nevím jestli to platí obecně, anebo jen pro firmy...... :?: :?: /mám je v autách cca už 81, naučil mě to otec.../ :snow: skoušel jsem to v minulosti upevnit pod sedačku, na její spodní přední část, to bylo dobré pokud jsem měl čtyř dvířka, ovšem kde sedačka mění polohu, tento spůsob, byl nemožný,(tak proto ten kufr) :) :kia: jinak mi to ani moc nepřekáželo.
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Jenda1 » 13.03.2009 22:31

Myslím že to není špatná věc ve starým autě jsem ho taky vozil ono je určitě lepší mít ho a nepotřebovat než nemít a potřebovat 8-)
Jenda1 Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1)
13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1)
21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Rio III (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slava » 13.03.2009 23:14

Jenda píše:Myslím že to není špatná věc ve starým autě jsem ho taky vozil ono je určitě lepší mít ho a nepotřebovat než nemít a potřebovat 8-)

Mluvíš mi z duše. Taky jsem v předešlých autech vozil hasičák a mám ho i v tomto skoro nejškaredějším autě(Thalii).
Nikdy jsem ho nepotřeboval, ale člověk nikdy neví. :no: :no: :no:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Re: Vozíte s sebou hasící přístroj ?

Příspěvekod petokilian » 14.03.2009 10:35

jakub píše:Jednou z doporučovaných položek výbavy je hasící přístroj. Vozíte ho s sebou v autě ? Já jsem si tam dal alespoň 1kg práškový, vešel se do kufru do boční přihrádky. Člověk nikdy neví, co se může stát a hasicí přístroj se může hodit. Ale doufám, že ho budu vozit jen na ozdobu. :)
Jatiež mam kilovy ,praškovy a vozim ho tiež v kufru,ale roznia sa nazory na umiestnenie hasiaceho pristroja,no neviem.ahoj.
petokilian Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Rio III (2014)
1200 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Axel » 14.03.2009 12:27

znal jsem pána který byl fanda vozů Subaru a vlastnil Imprezu WRX STi(1996), přesně podle WRC měl vše kromě rámu, takže i automatický hasicí systém :)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion