Vozíte s sebou hasící přístroj ?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod emann » 09.03.2008 22:54

dr.krtek píše:kufr je jasně blbost, já ho mám prostě pod sedadlem spolujezdce, nevadí tam, ani se při jízdě nemá tendenci pohybovat.

no jestli tam vleze tak je to v poho já až si ho přídím tak si na něj přilepím suchej zip at tam drží
emann Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 09.03.2008 23:32

Vozím ale jen pro pocit.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 14:22

Kufr blbost není v případě, že je tam velký hasičák (alespoň 5 kg) a že po ruce je ještě menší drobek. Zvlášť, pokud by se v autě vyskytl ještě spolujezdec - ten může mazat do kufru a řidič může zatím tu chvilku válčit s "prdítkem".
Popravdě, pokud se člověk vyskytne u bouračky kde začne něco doutnat, tak se hodí každý přístroj. Přeci jen by bylo smutné kdyby někdo uhořel jen proto, že nebyl po ruce alespoň nějaký mrňous, co by mohl umožnit bezvládné tělo vyprostit z auta. :roll:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mbiron » 10.03.2008 16:06

To je stejne dobrej napad jako ten hasicak umistnit treba doma ve spajzu.Proboha k cemu ti je 5kg hasicak v kufru?Uz si nekdy videl horet auto?,nez zjistis ze ti hori auto a nez zastavis,vybehnes z auta,otevres kufr a nedej boze ze ten hasicak mas nejak zajisteny proti pohybu v kufru, od te doby utece tisic let a mas po aute.Nikdy jsem v aute hasicak nemel a ani ho vozit nebudu.Protoze vim ze pokud zacne horet benzinova soustava tak ti ten reklamni kousek v aute stejne nepomuze a ocekavat pomoc od blizniho sveho taky necekejme.Musime doufat ze kvalita :kia: je na dobre urovni a i pravidelny servis i obcasna kontrola nase nam nikdy nic podobneho neprovede.Verte ze vim o cem mluvim.jako zamestnanec rafinerie a pravidelne vyskoleny prof.hasici a na vlastni kuzi overene z nacviku na polygonu to fakt nema smysl.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 16:54

mbiron: Nemluvím o vlastním autě - tam je to jasné: Popadnout vše živé uvnitř a vypadnout. Mluvím o pomoci někomu jinému.
Druhá věc je, že 5 kg hasičák prostě vepředu nikam nedáš (pokud nejezdíš Tatrovkou). A já tvrdím, že je lepší ho mít v kufru (tak by šel jedním pohybem vytáhnout), než vůbec.
Jen tak mimochodem nejde o to uhasit auto, ale získat čas, aby se všichni dostali živí ven. :yes:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 18:36

jakub píše:Tak tady je fotka mého hasícího přístroje. Akorát do boku v kufru kde nezabírá místo.

Obrázek

***************************************************************************************************
včera jsem si pořídil hasičák 1kg (cena 480kč) a mám ho taky v kufru jako Jakub
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.03.2008 18:54

@07.miki

I já ho mám na stejném místě..vím ,že v kabině by byl mnohem vhodnější ,ale do ted jsem nikdy neměl žádný..takže to beru jako velký plus i na tomto místě... :-o :-o
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod PetrLa » 10.03.2008 19:01

mbiron píše:To je stejne dobrej napad jako ten hasicak umistnit treba doma ve spajzu.Proboha k cemu ti je 5kg hasicak v kufru?Uz si nekdy videl horet auto?,nez zjistis ze ti hori auto a nez zastavis,vybehnes z auta,otevres kufr a nedej boze ze ten hasicak mas nejak zajisteny proti pohybu v kufru, od te doby utece tisic let a mas po aute.Nikdy jsem v aute hasicak nemel a ani ho vozit nebudu.Protoze vim ze pokud zacne horet benzinova soustava tak ti ten reklamni kousek v aute stejne nepomuze a ocekavat pomoc od blizniho sveho taky necekejme.Musime doufat ze kvalita :kia: je na dobre urovni a i pravidelny servis i obcasna kontrola nase nam nikdy nic podobneho neprovede.Verte ze vim o cem mluvim.jako zamestnanec rafinerie a pravidelne vyskoleny prof.hasici a na vlastni kuzi overene z nacviku na polygonu to fakt nema smysl.

A to musí nutně hořet palivová soustava? Už jsi viděl hořet palubovku od elektriky? Já jo a to se pak ten hasičák na uhašení vlastních končetin hodí.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 19:04

vladislav
do ted jsem nikdy neměl žádný hasičák ani já a taky to beru jako velké + že ho mám
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 10.03.2008 19:06

:D Asi zase vymyslím nějaký námět co vozit s sebou, když mám tolik následovníků. :D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 19:06

neměla by se tato diskuze přesunout do :
Vozíte s sebou hasící přístroj ?

http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=19749#19749

Edit JAKUB: Už se ty témata začaly prolínat, takže ... sloučeno ;)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.03.2008 19:12

jakub píše::D Asi zase vymyslím nějaký námět co vozit s sebou, když mám tolik následovníků. :D

Třeba takový to.....Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 10.03.2008 19:17

vladislav píše:Třeba takový to.....

To by asi všem doma neprošlo. :D Ale třeba taková baterka s dynamem, která je vždy v nouzi připravena bez vybitých baterií....
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 19:18

Edit JAKUB: Už se ty témata začaly prolínat, takže ... sloučeno
díky za sloučení

vladislav
hezký
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 15.03.2008 00:40

ne
Návštěvník