Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

benzín nebo naftu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: benzín nebo naftu

Příspěvekod badyxv » 20.12.2011 20:34

Právě že všichni prodávají diesla ceny jsou skoro stejné
badyxv Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 20.12.2011 21:16

Vím že téma o spotřebě je někde jinde, ale aby jsi to nemusel hledat tak ti chci jen upozornit že spotřeba u dieselu není běžně tak nízká jak se uvádí v tabulkách. Např. já jezdím teď po městě za cca. 7,3 litru. V neděli jsem jel trasu Rakovník- Praha- Plzeň- Rakovník, trošku jsem pospíchal, v autě bylo celkem 5 lidí, foukal dost vítr a jel jsem za nějakých 8,1 litru- což tedy byla snad největší spotřeba jakou jsem na delší trase měl. To jen aby jsi nemyslel že budeš běžně jezdit za 5 litrů a oproti benzínu rychle ušetříš.
Pokud někde narazíš na diesela za podobnou cenu jako stojí benzín tak ho vem, ale pokud tam bude rozdíl 20 tis. a výš tak asi vem benzín. Ještě dej pozor na dovoz ojetin ze zahraničí, celkem dost aut s CRDi má jen 66 kw
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod badyxv » 20.12.2011 21:42

slabý motor neberu jen 85kw,jinak díky
badyxv Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mexican » 20.12.2011 23:51

v zime po Brne do 6,7 .. s rovnako "vykonnym" benzinom o dva listre viac. bezne cestovanie okreskami pod 5 litrov. Dialnice do sest. Ak nemas v merku Soul, myslim ze v Ceede a pod to bude obdobne ako umna. Treba sa s tym zzit a vediet co a ako... jazdene diesle su problem, clovek nevie co tam predtym tankovali, ako tomu davali zabrat. takze ak to nie je od znameho a nejazdis 30 000 rocne a viac, asi radsej ten benzin. U jazdeneho je to lepsia volba. U noveho otazka preferencii, ako pise Berka - nie je to len o spotrebe. Mne napr vyhovuje, ze nemusim tak casto radit, ze to jazdi nalozene a prazdne prakticky rovnako. Treba si urobit pre a proti
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Aha » 21.12.2011 00:33

Já mám taky nafťáka 1,6 CRDi 66kw a bohatě mě to stačí :yes: .Kupoval jsem auto ojeté a myslím že mělo najeto kolem 28 000 km :tongue: .Takže bych se nebál kupovat ojetinu :thu: .Ne každý má na nové auto :( .Byl jsem akorát reklamovat rez na pátých dveří :| .
Hlavně si prohlídni až budeš kupovat auto servisní knížku jestli vůbec nějakou má :!: .Jinak ruce pryč :evil: .
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod badyxv » 21.12.2011 01:47

Chci auto jenom se servisní knížkou jinak to neberu
badyxv Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod djtomy1 » 21.12.2011 08:38

Jasne serviska musi byt.Ja jsem sel do diesla ,protoze je to nove ma to turbo tim padem ti po meste staci nizsi otacky nez u benzinu :thu:
Za druhe ma vysoky kroutak od 1900 az ponejakych3000 otacek.To u benzinu neuvidis.Vecinou je kroutak ve vysokych otackach a u atmosfery je dost nizky.
Je mi jedno ze jsem si priplatil ja jsem spokojeny .A to jestli usetris na nafte to nevim ceny jsou skoro stejne,ale ta spotreba je u nafty nizsi asi o 2 az 3 litry.
Zalezi take na stylu jizdy.Ja mam ted 6,8l na sto ,protoze zabiham motor musim hodne radit a protacet.Pak ta spotreba urcite klesne.
Jo tady nekdo tu na foru psal ze to netopi.BLBOST :!: a velika .to to jsou uz moderni diesly ty stim problemy nemaji.Ja mam auto v garazi.Nez snim vyjedu ,zavru garaz
a ujedu tak 200metru topim :tongue: :thu: .Diesel je taky lepe odhlucnen.Rozhodnu ti je na tobe.
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod badyxv » 21.12.2011 18:43

Koupili by jste referenční vůz r.v.2010 a najeto 35tis.km
badyxv Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod pawlow » 21.12.2011 19:18

Jedna vec je spotreba a druha je komfort... me se proste s benzinem blbe jezdi, ale je to o zvyku,, motorku bych ale s turbodieselem nechtel..-))
Ale kluci zvykli na benzin napisou to same naopak.. projed si oboji a uvidis.

PS: Jinak je benzin X diesel, A diesen TDI X Diesel CRDI, ja kupovat ted nove auto, tak koupim ojety vuz se starsim osvedcenym a malozroucim TDI, do novejch aut uz se bohuzel nedavaji. Ale zase k tomu tady kluci napisou, jak s 1,6 CRDI predjizdeji 1.9 TDI (aso maji nekde siroky parkoviste) :lol:
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Aha » 22.12.2011 00:39

badyxv píše:Koupili by jste referenční vůz r.v.2010 a najeto 35tis.km

Moje auto bylo referenční přivezeno z Francie ;) .
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 22.12.2011 08:31

Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Kryshna » 22.12.2011 09:28

djtomy1 píše:Tak ted ti reknu neco ja.Cely zivot(motoristicky)mam benzin a ted poprve jsem si koupil naftu a jsem plne spokojeny :yes: .
Do prace to mam 4,5km a tak samo zpet.A i tak uz bych do benzinu nesel :no: .
Jsem rad ze mam diesla v turbu i na spotrebe je to znat a vykon ma dost dobry.
Takze me jizda do prace stoji ted mesicne 440kc.A mesicnik na autobus by me stal pres 500kc,takze usetrim a jeste nemusim
tak brzo vstavat a o tom pohodli ani nemluvim :D :thu:
Benzin me stal 1600kc takze jsem spokojeny.

Tak to chudak motor a turbo... mesto 4,5 km... misto nafty by bylo vhodnejsi jit do LPG... pokud tedy nekdo chce mermomoci usetrit ;)
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 22.12.2011 14:02

Nafta patri do kamen, LPG do zapalovace a benzin do auta ;) Hlavnim produktem ropy je benzin, vse ostatni je odpad, ktery se dobre proda :lol:
Neni to nakonec jedno kdo na co jezdi? Kazdy produkt ma svoje pro a proti. Az dojde ropa tak stejne vsichni prejdeme na tuzkove baterie :tongue:
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 22.12.2011 14:53

Vetsina lidi potom bude jezdit na kole, pze CEZ kvuli zvysene poptavce podrazi na 20Kč za KWh s tichym souhlasem politickeho dobytka... 8-)
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod rosma » 08.02.2012 15:01

Túto dilemu si asi položí každý, kto chce auto nie do firmy a najazdí ročne okolo 15.000 km. Ja som jeden z nich. Ekonomika hovorí, že treba ísť do benzínu. Ale keďže do práce nechodím autom, mám rád dovolenky a výlety na dlhé kilometre a celkovo sa mi charakteristika dieselového motora viac páči, išiel som do CRDi. Je to luxus a pôžitkárstvo, ale momentálne na tento luxus mám :-) Tých 1.400 € navyše za diesel ma nebolelo a keďže si chcem auto ponechať dlhšiu dobu, som kľudný a starostlivý šofér, hádam som urobil dobre. To sa uvidí. Návratnosť nafťáka oproti benzínu podľa jedného vzorca mi vyšla na 68.000 najazdených km, tak o 5 rokov uvidím, či moje riziko vyšlo. Zatiaľ si nové auto vychutnávam a teším sa na teplé počasie....
rosma Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW