Dnes jsem byl v servisu a přišla řeč na nový software. Prý jak jsem spokojen s nárůstem výkonu a zda je pokoj od škubání. Čtete správně- s nárůstem výkonu. Tak jsem řekl že žádný rozdíl ve výkonu jsem nepocítil a následně mi bylo vysvětleno že existují asi 4 verze softu, vždy dvě na určitý typ motoru, a jedna z nich (nebo dvě, už nevím) zároveň zvyšuje výkon motoru na - teď se podržte- na 103kw! Tak jsme se dohodli že se u nich příští týden zastavim, oni se podívají jakou verzi tam mám a přehrají ji na tu silnější variantu. Vyzkouším to a když budu spokojen tak to tak necháme. Prý je nárůst výkonu opravdu znát, aby nebyl, 18 kw se projevit musí. Jen se mi to nějak nezdá, prý se jedná o oficiální program od kie, ale takový nárůst výkonu zdarma? Neslyšel někdo něco podobného?
A další věc. Nezdá se vám že má motor s novým softem jiný zvukový projev v nízkých otáčkách? Přijde mi trochu hrubší, myslel jsem že se mi to zdá a tak jsem to neřešil ale prodejce sám od sebe řekl že se mu zdá motor taky s novým softem malinko hlučnější v nízkých otáčkách při akceleraci. A to jsem se o tom vůbec nezmiňoval. No a navíc bych řekl že klesla spotřeba při jízdě mimo město. To ale samozřejmě může souviset s tím že mám najeto víc km...