od mir.jar » 18.09.2011 18:37
Tak uz aj ja mam problem zo startovanim. Hladal som tu ako sa to spravalo speedovi, ale ako vidim on mal ine priznaky.
Boli sme na chalupe a ked sme odchadzali tak asi po 200metroch si moj dedo spomenul, ze tam nechal mobil. Zisiel som dole, lebo poslednych asi 300-400metrov je taky uzky strmak, otocil a siel zase hore.
V tom najstrmsom to zacalo zrazu spomalovat, ja, ze co sa deje, koli radiu som nepocul motor, tak pozrem otacky a tam 0. Tak vypnem, skusim nastartovat a pocujem len zvuk startovania, ale auto nechce naskocit. Pozrem stav paliva, ale tam bola este tretina. Tak zase skusim startovat, teraz uz dlhsie, ale stale len vrci ako ked startuje, ale nenabieha. Skusil som este asi 3 krat a nic. Bol to ozaj blby kopec kde sa neda obchadzat a dole chcelo ist nejake auto, tak som asi prvy krat poriadne vyuzil moznosti SUV. Uvolnil som brzdu a pomaly som schadzal a nakoniec som to prudko stocil a vybehol na taky mensi svah, aspon nech neblokujem cestu.
Skusim zase nastartovat, ale nic. Tak aspon som zisiel autom dole na taku rovnu plochu odkial sa da odtiahnut. Volal som asistencnu sluzbu, ale vraj by ma odtiahli len do Cadce(tam bol najblizsi servis), ale tam som auto nechcel nechat. Potom este vravel, ze niekedy staci pockat 10 minut a nabehne, vraj mavali take problemy. To, ale tiez nepomohlo. Opytal som sa ci mozem skusit reset systemu odpojenim baterie, vraj ano, tak som aj to skusil. Nic. Stale len zvuk startovania, ale nenabiehalo. Zvuk bol vsak celkom hladky, ziadne divne pazvuky.
Nakoniec sme teda auto odtiahli sami, co bola tiez pekna divocina zo zaciatku, lebo to lano bolo priserne kratke a stale som dobiehal auto co ma tahalo. NAkoniec sme sojili dve lana a takto po vyse hodiny sme dosli do servisu v ZA. Samozrejme nikoho tam nebolo, tak sme sa dohodli po telefone s majitelom, ze sa stretneme kusok od nasho baraku a dame mu kluce. Oni tam totiz rano pridu az neskor a to ja uz musim byt v robote.
Tak uvidim co to moze byt, hadam to opravia uz zajtra.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak