TRASA:
cez stred Slovenska som do Chorvatska nesiel, tak pisem len trasy co poznam. Ale v podstate ti staci vymenit len zaciatok trasy za tvoju verziu.
1. ZA-dialnica-BA-dialnica-Budapest-dialnica-Chorvatsko-dialnica:
Najvhodnejsia trasa co sa tyka pohodlia. Casovo zrovnatelna s ostatnymi, rozdiely su minimalne a ovplivnuju ich kolony co sa predvidat neda.
Uz neviem kolko dennu dialnicnu znamku sme kupovali u madarov, ale stalo to kolo 5€ a casovo nevydrzala na cestu spat, cize bolo treba kupit dve.
Ak pojdes touto trasov spat, tak sa nezlakni ked kus po Madarsku pojdes bez znamky. Oni ju predavaju az na prvej pumpe a tam je vzdy natresk, lebo tam to kupuje kazdy.
Vsetky dialnice sa daju platit kartou a v Chorvatsku bere aj bankomatovu kartu VISA Elctron. V Chorvatsku sa takto da vyhnut cakaniu, lebo tam maju zvlast pruhy na platenie kartou a tie su stale prazdne.
2. ZA-dialnica-BA-cesty 1.triedy-Mosonmagyarovar,Csorna, Letenye- Chorvatsko zase dialnice
Tu usetris kolo 10€ na dialnicnych poplatkoch u Madarov, mas kratsiu trasu asi o 100km, cize aj palivo, ale cesta je menej pohodlna a niesu tam odpocivadla, musis stat na zastavkach a polnych cestach.
3. Alternativa 1, alebo 2 s tym ze sa ide cez Slovinsko
Je mozne, ze na tuto trasu zabludis, da sa to ak nedavas pozor. Tu sa treba vyhnut dialnici, ta je spoplatnena, ale existuje moznost ako to obist, lenze to si musis nachystat dobre trasu uz doma. Slovinci totiz robia vsetko preto aby ta naviedli na dialnicu.
4. Blava-Rakusko-...
Toto som nesiel uz dlho. Toto je pre mna najhorsia trasa koli vecnym prerabkam dialnic. Su aj drahy a ak narazis na kolony koli opravam tak je to casovo najdlhsia varianta.
5. Niektora z vyssie uvedenych, ale Chorvatsko mimo dialnice.
Oni maju nove dialnice s novymi odpocivadlami a je to dost pohodlne a jednoduche na navigaciu, kedze nieje kde zle odbocit.
Preto neist cez dialnicu ma zmysel len ak si rad vychutnavas jazdu v serpentinach bez zvodidiel

.
Po ceste spat to uvidis ked pojdes cez Plitvice. Tu sa budes musiet vyhnut na nejaky cas dialnici, aj ked mam pocit, ze som videl priamo odbocku z dialnice na plitvice, len uz neviem isto.
KEDY CESTOVAT?
-rano:
Chces sa upiect a do Chorvatska prist na noc? Toto je asi najhorsi cas
-obed:
Vyrazis v horucave(ver mi, ani klima pri dlhej jazde nerobi zazraky) a dorazis ked bude kazdy v hajanoch. Cize budes asi dospavat v aute a ubytujes sa rano.
-olovrant:
Prva mnou odporucana varianta. Pri odchode ti bude este piect, ale dlho nie. Madarov prejdes este vecer a v noci si v Chorvatsku.
Trosku riziko koli divim zverom, ale to len ak nepojdes po dialnici. Na miesto dorazis asi priskoro, ked bude kazdy spat, ale pocas tych rokov co tam chodim, viem, ze domaci vstavaju kolo 6:00, cize zatial si to mozes poobzerat, pripadne cas natiahni tym, ze si v noci pospis niekde na odpocivadle.
Pozor ak ides cez vacsie mesta. Niekde maju od 8:00 zapchy.
-vecer:
Varianta ako vyssie, len hrozia viac tie zrazky z divou zverou(fakt bacha, nepisem to zo srandy, dovolenkary sa takto sem tam zabiju).
V noci si nepospis, tak si to naplanuj tak aby si siel vyspaty a rano sa vyhol zapcham.
CO NA CESTU A PRED CESTOU?
-Z dietatom som nesiel, tak neviem
-Pre istotu vodu do kanistra, alebo nejakej nadoby. To je na oplachnutie a podobne.
-kavu, kavu, kavu, ... a este kavu

... co sa tyka jedla tak my vzdy bereme rezne s chlebom, uhorkami a podobne, tak aby sa to dalo jest z ruk. Potom este nieco jednoduche, napr. sme mavali rozky z listkoveho cesta a v strede sunka a syr.
-mas nove auto, tak tam to neries. Len si nachystaj veci k asistencnym sluzbam
-neviem ci mas navigaciu, ale v kazdom pripade si vytlac mapy aj na papier a tak aby si videl aj okolie tvojej trasy. To len pre istotu.
No, neviem co este by som napisal. Pytaj sa.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak