od KarelK » 31.08.2011 06:45
Dobrý den všem.
Podobnou odpověď jsem očekával, ale dovolím si nesouhlasit. Jasně, každá automobilka a nejen ta vyrobí nějaké procento poruchových aut, ale tady se ty závady poměrně často opakují viz třeba nepravidelný chod motoru, tučím že to byla 1,7 nafta, tempomat, i ta poslení roletka už není sama. To nesvětčí o náhodné závadě, ale o tom, že je něco špatně. Tuším, že se SPORTAGE prodává cca 1 rok a tak asi nastal čas, aby výrobce tyto věci začal vyhodnocovat a hlavně odstraňovat.
Jinak co jsem absolvoval zkušební jízdu, tak to byla co týče jízdních vlastností paráda. Konkrétně pokukuji po 1,6. Také jsem měl bohužel špatné zkušenosti s informacemi od prodejců a to bohužel od všech na které jsem narazil (asi byli 4). Nebyli mi schopni říci jaké servisní intervaly má tento vůz. Nakonec mi sdělili, že nafta 2 roky a benzín jednen rok. Já měl jiné, ale nepřesné informace z internetu a skutečnost je takováto:
Vozidlo Kia Sportage s motorem 1.6GDI má interval základní údržby po 30.000km nebo 2 letech, dle toho co nastane dříve, přičemž každých 30.000km nebo 12 měsíců se provádí pouze výměna motorového oleje + olejového filtru.
Motor 1.7CRDi má interval základní údržby po 30.000km nebo 2 letech, dle toho co nastane dříve a to včetně motorového oleje + olejového filtru. Toliko odpověď od zastoupení KIA V ČR. Myslím, že to spousta z Vás neví.