vladislav píše:Jakube a to je co za pána???![]()
Metylester řepkového oleje. Taková ňamka do nafty od zelených soudruhů co se tam teď povinně přidává.

vladislav píše:Jakube a to je co za pána???![]()
jakub píše:vladislav píše:Jakube a to je co za pána???![]()
Metylester řepkového oleje. Taková ňamka do nafty od zelených soudruhů co se tam teď povinně přidává.
vladislav píše:To už se asi přidává v celé Evropské unii::![]()
Ale za pokus by to stálo natankovat někde za hranicema a vyzkoušet to...
![]()
snike píše:vladislav píše:To už se asi přidává v celé Evropské unii::![]()
Ale za pokus by to stálo natankovat někde za hranicema a vyzkoušet to...
![]()
Mně čeká tankování v cizině až někdy v červenci, kdy vyrazím snad s rodinkou do Chorvatska. Vlastně se chystám v dubnu na výstavu do Lipska, ale to v klidu dojedu bez tankování i zpět a jen tak se mi tankovat v cizině nechce.
vladislav píše:No ony jsou ceny pomalu stejné.....ale za zkoušku by to rozhodně stálo..aspon pokud já bych měl tento problém tak bych to rozhodně vyzkoušel..![]()
snike píše:vladislav píše:No ony jsou ceny pomalu stejné.....ale za zkoušku by to rozhodně stálo..aspon pokud já bych měl tento problém tak bych to rozhodně vyzkoušel..![]()
Jenže abych mohl srovnávat, musel bych vzít celou nádrž a jelikož si účtenky za naftu dávám do firmy, tak by to byla pro mne jen komplikace s pozdější vyúčtováním dle platného kurzu. Ale v létě mne to určitě nemine, jen se obávám, že mi tankování vyjde na území Chorvatska :-D :-D :-D To je z bláta do louže ;-)
vladislav píše:Aha ..co naplat ,když to máš tak složité... :-D :-D
snike píše:vladislav píše:Aha ..co naplat ,když to máš tak složité... :-D :-D
V tomhle to složité trochu mám, ale na oplátku jednoduché to mám v tom, že naftu ať jedu kam jedu nekupuji za své soukromé penízky ;-)
acoLaco píše:@naftu v zahraničí vzít
To je nesmyslné experimentování. které by nakonec stejně muselo být vyzkoušeno na několika nádržích, aby to bylo jasné. I kdyby to s německou či rakouskou naftou neškubalo, tak co z toho vyplývá? Mimo to, že to v ČR stojí za nic, tak nic. Auto je provozováno v ČR a tankováno v ČR a škube to v ČR a je koupeno v ČR. Takbuď musí uvést, že v ČR dost (většina) těch aut škube, nebo to odstranit. Ať tak nebo tak, tak tyhle experimenty v reálu vlastně nikam nevedou, jen maximálně zjistíš, že kvalita nafty u nás je špatná, což se obecně ví. Navíc nevěřím moc tomu, že Shell by měl nějak špatnou naftu v ČR. Navíc jsem nikdy neslyšel, že by motory ostatních výrobců škubaly, včetně těch co taky mají common rail… Maximálně, jestli někdo by nevěděl, zda škube i Hyundai i30 s 1.6naftou. Předpokládám, že by mělo také škubat když je to stejný motor, ale je možné, že je tam jiný soft, nebo jiný ten katalyzátor, či něco ještě jiného co to může u
dělat… Může to být jen nějaká blbost, ale každopádně už s tím mohla a měla
něco udělat, když se to rozebírá i na zahraničních fórech.
acoLaco píše:@naftu v zahraničí vzít
To je nesmyslné experimentování. které by nakonec stejně muselo být vyzkoušeno na několika nádržích, aby to bylo jasné. I kdyby to s německou či rakouskou naftou neškubalo, tak co z toho vyplývá? Mimo to, že to v ČR stojí za nic, tak nic. Auto je provozováno v ČR a tankováno v ČR a škube to v ČR a je koupeno v ČR. Takbuď musí uvést, že v ČR dost (většina) těch aut škube, nebo to odstranit. Ať tak nebo tak, tak tyhle experimenty v reálu vlastně nikam nevedou, jen maximálně zjistíš, že kvalita nafty u nás je špatná, což se obecně ví. Navíc nevěřím moc tomu, že Shell by měl nějak špatnou naftu v ČR. Navíc jsem nikdy neslyšel, že by motory ostatních výrobců škubaly, včetně těch co taky mají common rail… Maximálně, jestli někdo by nevěděl, zda škube i Hyundai i30 s 1.6naftou. Předpokládám, že by mělo také škubat když je to stejný motor, ale je možné, že je tam jiný soft, nebo jiný ten katalyzátor, či něco ještě jiného co to může u
dělat… Může to být jen nějaká blbost, ale každopádně už s tím mohla a měla
něco udělat, když se to rozebírá i na zahraničních fórech.
bob17 píše:Taky by mne zajímalo, jestli je v i30 identický motor se vším všudy. Dneska jsem na něj četl recenzi a překvapila mě ta spotřeba, co u toho 1.6 CRDi uvádějí:
http://www.autorevue.cz/Magazin/Test-Hyundai-i30-CRDi-dobry-nebo-jen-levny/sc-17-sr-1-a-14242/default.aspx
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé