Tlačítka na rádiu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Tlačítka na rádiu

Příspěvekod taklberry » 31.07.2011 16:17

Ahoj všem,

před měsícem jsem se stal pyšným majitelem ojeté Kia cee'd SW 1.6 CRDi (r.v. 2008). Auto je v pěkném stavu (najeto 105.000 km) včetně servisky, interiér zachovalý, jezdí pěkně (zatím najeto cca 3.000 km). Dal jsem ho do značkového servisu, aby to odborně prohlédli, jezdím dálky a nechci někde zůstat viset... Dle servisu je v dobrém stavu. Radost mi kazí pár "drobností":

1. nefunkční tlačítka od rádia - přepínání předvoleb, mode, TA... nefungují vůbec. Volume (hlasitost) přestává fungovat po chvíli, někdy nefunguje od startu, jindy přestane fungovat až po chvilce jízdy. Vypnutí rádia ale funguje vždy. Horní řada tlačítek (TRIP, nulování) zase fungují normálně. Ovládání na volantu funguje bez problémů. Dle servisu to byla závada u hodně kusů a na výměnu v rámci záruky, tak jsem se těšil, bohužel mi oznámili, že to platí jen max. do tří let a do 100.000 km (obojí mám těsně překročeno). Nechápu, že to předchozí majítel neřešil v rámci záruky. Teď buď můžu vysolit 30.000 Kč za výměnu originál rádia, nebo 15.000 za jinou značku. Ideálně bych to ale nechal někde opravit, závada bude asi ve firmwaru rádia, nebo tištěném spoji? Což říkal i servisák (prý někde v Chomutově). Nevíte někdo o někom, kdo to dělá, nebo jak jinak se to dá vyřešit? Hledal jsem na tomto fóru, ale tam byla buď doporučena výměna v rámci záruky, nebo se to týkalo nefunkčního přehrávání CD a to mně jde OK.

2. nechápu logiku manuální klimatizace. Ta se zapíná automaticky po startu (zřejmě podle nastavené teploty kolečkem). To je normální u tohoto modelu? Myslel jsem, že manuální A/C se zapíná manuálně, tj. když to chci já. Takhle mi to začne někdy foukat studený, aniž bych to chtěl. Příznivcem klimy zrovna nejsem... Když už jsme u toho, o kolik to přibližně zvýší spotřebu?

3. už někdo popisoval jinde - při rychlosti od cca 120 km/h se ozývá z motoru periodický zvuk, jak kdyby auto předlo. Diskutovalo se tu, že to dělají pneu - já mám 185/65 R15. Je to opravdu tak? Napadlo mě, jestli to nemůže být tím, že mi vpředu nesedí úplně kapota s nárazníkem a mřížkou (asi drobná kolize v minulosti), na jedné straně je přesah rohu víka cca 4mm, tak jestli to nedělá vzduch při rychlé jízdě...

Jinak se mi auto líbí, těžko se s ním po dálnici jede pod 150 km/h... Díky všem za případnou radu a přeji šťastnou cestu ve vaší :kia: Cee'd :-)

Tomáš
taklberry Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Tlačítka na rádiu

Příspěvekod Aha » 31.07.2011 18:55

Ahoj a vítej v klubu :kia: ,

1.Našel jsem někoho kdo prodává radio.Nevím jestli je to co hledáš viewtopic.php?f=175&t=2881 :!: .Kdyby ano tak mu dej vědět :yes: .Stejně je mi divný, že nemůžeš uplatnit záruku za to, co nefunguje :? .Záruka se vstahuje do 150 000km nebo 7 let přitom prvních 5 let a celé auto,další dva roky na motorové ústrojí :| .
Zkusil si třeba jiný autorizovaný servis?Třeba by jinde šlo :| .No nevím :( .

2.Já mám taky manuální klimatizaci a zapínám kdy já chci.Nemáš náhodou zaplé klima v poloze foukání jenom na okno :?: ?Protože jinak klima je zaplá pořád.
Klima funguje tak že fouká na tebe pořád a pořád a levým olečkem řídíš intenzitu větru :yes: .Když budeš mít v autě dost nachlazeno tak můžeš vypnout :yes: .

3.Možná že už máš trochu sjetý gumy protože Michelin(pokud je máš) tak při malém vzorku začínají hučet :) .To by Ti mohli potvdit i další :kia: ci.
Zkus si koupit jiné pneumatiky.

Jsem rád že sis koupil značku :kia: a budeš k nám na fórum chodit dál i po těchto problémech ;) .Míváme taky srazy a můžeš (pokud chceš) zrovna na takový meeting.php?sort_field=meeting_time&sort_order=ASC&filter_by=none&filter=&closed=1&meeting_signon=0&meeting_approve=0&start=0&mode=detail&m_id=35 .

Tak se měj abrzy napiš jak si dopadl ;) .
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 01.08.2011 09:50

ohľadne rádia, tuto jeden predáva za 50 e viewtopic.php?f=175&t=2881&view=unread#unread
update: vidím, že je to v predchádzajúcom...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod lada » 01.08.2011 14:53

To huceni jsou bud kola a nebo loziska a nebo jev co zatim odstranuji i z me Kie. :(
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod taklberry » 03.08.2011 08:48

Ahoj,

díky všem za příspěvky a tipy, rádio od prodávajícího už je na cestě :) Tak doufám, že už to pak bude šlapat v pohodě. V servisce je napsáno něco o omezené záruce na audio systém...

S tou klimou ([Aha]) jsem to úplně nepochopil, myslel jsi:

foukání na okno = manuální zapínání
foukání jinam = automatické zapínání (podle nastavené teploty)

nebo naopak :?

Já mám jiné pneu než Michelin, ale jak jsem pročítal diskuse (a podle příspěvku od [lada]) je to trochu alchymie zjistit, co to vlastně způsobuje. V servisu mi vyměnili jednu stabilizační tyčku (jmenuje se to tak?), to odstranilo bouchání PP nápravy, teď mám zas pocit, že bouchá levá. Tak jim to příště asi nahlásím, ať jí vymění taky...

Ještě mi někdo prozraďte, k čemu je na DO prostřední tlačítko se symbolem kufru. Mně se tím kufr samostatně zatím nepodařilo otevřít?

Díky a mějte se fajn,

Tomáš
taklberry Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spido11 » 03.08.2011 09:41

ahoj Tomáš,

k Tvojej otázke : Ještě mi někdo prozraďte, k čemu je na DO prostřední tlačítko se symbolem kufru. Mně se tím kufr samostatně zatím nepodařilo otevřít?

neviem, ako je to na ceede, ale na sportage to funguje takto :
držím tlačítko stlačené asi tak 2 sek v kuse, až mi bliknú smerovky. Vtedy sa dá kufor otvoriť (dvere ostanú zatvorené-nedajú sa otvoriť). Potom keď zavrieš kufor, alarm je automaticky aktivovaný, vozidlo je opäť uzamknuté, nemusíš už tlačiť žiadne tlačítko na DO.
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod elem » 03.08.2011 10:04

coz je super, pokud sis pred zabouchnutim nepolozil klice do kufru, jako se mi to stavalo u oktavky :-)
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Nexus265 » 03.08.2011 14:09

To taklberry:

Ano, na DO po stisknutí kufru se odemkne pouze on, zbytek vozu je zamčen. Používám to pouze, když jsem na parkovišti u obchoďáku.
Co se týče tyček stabilizatoru, měli by se měnit obě naráz a ne jen jedna strana.

Přeji ti spoustu úspěšných odježděných kilometrů.
Obrázek Kia Cee'd SW 1,6 CRDi GT-Line, Black Pearl (2017)
Nexus265 Muž
Uživatel fóra

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2017)
111000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 04.08.2011 10:33

Tak to bych si taky přisadil jednu otázku k radiu Kia. Neví někdo co znamená funkce "CURVE" v menu autorádia? Ať sem to nastavil jak chtěl, rozdíl jsem neslyšel.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod PeterZM » 04.08.2011 13:17

Myslim ze to je automaticke zvysovanie hlasitosti v zavislosti na rychlosti auta...
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod lebka75 » 04.08.2011 19:14

automaticke zvysovanie hlasitosti v zavislosti na rychlosti auta má v menu radia označení SDVC a rozsah 0 - 5 tedy u ceeda před FL
Naposledy upravil lebka75 dne 04.08.2011 19:20, celkově upraveno 1
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 05.08.2011 12:33

Děkuju za odpovědi, vyzkouším :thu:
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Cifo » 11.04.2016 16:02

Trošku oživím diskusiu. Po servisnej prehliadke (asi náhoda) mi začalo nepravidelne blbnúť ovládanie rádia (mám to prenesené iba na ľavú stranu) asi takto: pridám zvuk a on sa stišuje, uberiem zvuk a začne vytáčať posledné volané číslo, chcem prehodiť stanicu hore alebo dolu ale pridáva zvuk, chcem prehodiť zdroj hudby ale uberie zvuk, chcem vypnúť alebo dať "mutte" ale uberá zvuk. Niekedy to ide ako má, ale v poslednom čase to blbne čoraz častejšie. V KIA servise sa vyjadrili že asi je problém v tlačítku (plošný spoj) a vymenia na záruku. Ale keď to má byť chyba plošného spoja prečo to telefonuje, keď ovládanie telefónu mám na spodnej časti volantu? Má to s tým voľačo spoločné? Nemá niekto s týmto skúsenosť alebo podobne? Pravá strana, kde mám ovládanie tempomatu ide všetko ako má, tak som nespozoroval problém. Ovládanie rádia priamo na rádií bez problémov. Našiel som aj topic kde mal problém aj "kyleah" ale nepíše či to vyriešili v servise viewtopic.php?f=22&t=5366&p=107720&hilit=ovladanie+na+volante#p107720
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT 92kW 8/2011 M6
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod elkan » 11.04.2016 16:21

Koukni sem, viewtopic.php?f=19&t=2940&start=90
tady se myslim řešilo něco kolem nefunkčních tlačítek, a poměrně jednoduchá oprava, myslim něco kolem přepájení kontaktů u konektoru......
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Cifo » 11.04.2016 16:25

Hej hej to som už čítal ale tam majú problém z ovládaním priamo na rádií a ja mám problém z ovládaním na volante.
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT 92kW 8/2011 M6
Cifo Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Další

Zpět na ceed SW