Zdravím všechny majitele aut KIA. Asi týden mám i já nové vozítko KIA CEED SW 1,6 CVVT TOP SPIN. Zatím se s autem seznamujeme, ale panuje spíš spokojenost. Po předchozích autech Mondeo MKIII a MKII je to sice krok zpět co se kategorie týče, nicméně nové auto je nové auto a na nové mondeo nemám.
Pár postřehů:
-ocenil bych větší rozsah nastavení volantu v podélném směru (při sedačce řidiče úplně vzadu je volant moc daleko). Bohužel mám téměř 2 metry a nohy dlouhé až po zem
-motor je pěkně živý, i díky krátkým rychlostem 6-ti stupňové převodovky. Na 6ku tedy točím stejné otáčky jako v mondeu na 5ku (dálnice).
-pocitově se mě vžy zdá že jedu rychleji než ve skutečnosti jedu. V mondeu to bylo naopak a občas jsem zapoměl nohu na plynu. Upozornil mě až omezovač (manželka)
-oceňuji USB k rádiu. CD nepoužívám a nahrání nové muziky zvládne každý za chvilku. Ozvučení taky chválím.
-podvozek a sedačky jsou trošku tvrdší, ale já to mám takto rád. Mnohem lepší než plout po silnici a naklánět se v každé zatáčce.
Používám jěště firemní auto Octavia Tour, 1,6 benzin kombík, to je tedy tragedie jak motoricky, tak i pohodlím a výbavou. Auto pouze na krátké trasy, do města a i to bez náznaku radosti u jízdy.
Inu, jízda v nové

je holt radost a docela si to užívám. Jen kdyby to tolik na dálnici nepapalo. Snad to po zajetí klesne.
Ať vám to tedy jezdí spolehlivě a bez nehod.
KIA Ceed SW 1,6 CVVT, Top Spin, Blue Byte + ESC - uz ma noveho majitele, i kdyz zustala v rodine