Nová Sportage-ovládání telefonu přes Bluethoot.

Re: Nová Sportage-ovládání telefonu přes Bluethoot.

Příspěvekod vladislav » 29.07.2011 09:51

Po zakoupeni nového telefonu mi jde připojování na bluethoot úplně super..Dříve na starém telefonu jsem musel navazovat spojení víckrát atd.atd..S Galaxy 2 to jde naprosto supr. :thu:
Jinak k tomu hlasovému ovládání..Já myslím je to naprosto jednoduché...V němčině to zvládne i úplný začátečník...Po stisknutí zeleného tlačitka..Se paní zeptá jestli chci vytáčet kontakty podle čísel nebo podle jmen..Já odpovím... Nach name..Pak se mě zeptá na jméno v kontaktu..Řeknu ho bez háčků a čárek..Například..Babička(babicka)...Žádný problém s výslovností..A pak se zeptá jestli ho chci vytočit hned .Odpovím....Ja..
Takže vlastně během toho připojování řeknu německy ......Nach name ....Ja....O to je všechno.. :lol:
Naposledy upravil vladislav dne 29.07.2011 10:15, celkově upraveno 1
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Rrado » 29.07.2011 10:10

Ja som si to prepol na poľštinu, ako tu radil martinez, a funguje to úplne super. Nemčina mi nie je blízka. :)

V angličtine som nemal problém ísť cez "by number" a nadiktovať číslo, ale bolo to zdĺhavé a všetky čísla si nepamätám. Kontakty s krátkymi menami ako Anna to cez "by name" porozumelo, ale pri mene "Oco" som skúsil asi 6 rôznych kombinácií výslovnosti a bez šance. Po poľsky mi pekne fungujú aj dlhé mená (kombinácia priezvisko a meno) a ešte sa aj spolucestujúci pobavia: "Przez kontakt, (meno kontaktu), Telefon komórkowy (ak mám pri kontakte 2-3 čísla), Tak!"
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lubor » 29.07.2011 10:16

vladislav píše:Po zakoupeni nového telefonu mi jde připojování na bluethoot úplně super..Dříve na starém telefonu jsem musel navazovat spojení víckrát atd.atd..S Galaxy 2 to jde naprosto supr. :thu:
Jinak k tomu hlasovému ovládání..Já myslím je to naprosto jednoduché...V němčině to zvládne i úplný začátečník...Po stisknutí zeleného tlačitka..Se paní zeptá jestli chi vytáčet kontakty podle čísel nebo podle jmen..Já odpovím... Nach name..Pak se mě zeptá na jméno v kontaktu..Řeknu ho bez háčků a čárek..Například..Babička(babicka)...Žádný problém s výslovností..A pak se zeptá jestli ho chci vytočit hned .Odpovím....Ja..
Takže vlastně během toho připojování řeknu německy ......Nach name ....Ja....O to je všechno.. :lol:

OK takze Galaxy 2 funguje, cool. Bude ma potom zaujimat aj dlhodobejsia spolahlivost. Ja napriklad mam s Galaxy S stale zapnute BT, je to uzitocne pokial idem len na kratke vzdialenosti, resp. viem ze budem robit max. 1 hovor. Vtedy je uspesnost takmer 100%. Akonahle idem na dlhsiu cestu, BT v aute radsej vypinam a zapinam si externe sluchadlo, lebo uspesnost spojenia pri dalsich hovoroch pada pod 50% (downloading phonebook story...).

Takze ak je ta 2-ka spolahliva, mozno apgrejdujem ;)

btw, ja som tak trochu aj Francuz a s hlasovym ovladanim vo francuzstine som tiez nemal problem, teda az na niektore mena
lubor Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
50000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod bartik » 29.07.2011 10:17

vladislav píše:S Galaxy 2 to jde naprosto supr. :thu:

To rád slyším, mám také SGS2 :thu: Teď bych potřeboval k telefonu ještě to auto :-)
Kia Sorento 2,2 CRDi 145kW, Comfort
bartik Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sorento II (2011)
20500 km @ 10.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.07.2011 10:22

Funguje to s ním zatím super..Bez chybičky..Jsem s autem i s telefonem zatím naprosto spokojený..Moc dobrá kombinace.. :D :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod martinez » 06.08.2011 22:46

Rrado píše:Ja som si to prepol na poľštinu, ako tu radil martinez, a funguje to úplne super. Nemčina mi nie je blízka. :)

V angličtine som nemal problém ísť cez "by number" a nadiktovať číslo, ale bolo to zdĺhavé a všetky čísla si nepamätám. Kontakty s krátkymi menami ako Anna to cez "by name" porozumelo, ale pri mene "Oco" som skúsil asi 6 rôznych kombinácií výslovnosti a bez šance. Po poľsky mi pekne fungujú aj dlhé mená (kombinácia priezvisko a meno) a ešte sa aj spolucestujúci pobavia: "Przez kontakt, (meno kontaktu), Telefon komórkowy (ak mám pri kontakte 2-3 čísla), Tak!"

Som rád, že aspoň niekomu som s tou poľštinou urobil radosť :D
Kia Sportage 2.0 CRDI, AWD, EX
martinez Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
8000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 07.08.2011 20:57

http://www.kia.cz/Content/Poprodejni-sl ... informace/

V tom odkazu je kontabilita BT s telefony,navigaci atd....Je tam v dalšich modelech i Sportage..Stači si stáhnout PDF soubor.. ;)

Tak už jsem ho pro vas stáhnul.. ;)

BT_compatible_Phone_Mobis 160311.pdf
Výstřižek radio....PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod mir.jar » 08.08.2011 11:13

Toto tu uz niekto daval. Ja tam telefon nemam vobec. Mam nexus one, cize od googlu, resp. vyrobene v HTC. Len dalsi bol robeny v Samsungu, tak neviem kde presne Nexus zaradit. U HTC ani Samsungu Nexus nedali.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lubor » 16.08.2011 22:41

Ja uz som uplne zufaly...
Po problemoch so stabilitou spojenia s Galaxy S som predvcerom urobil upgrade Androidu z 2.2 na 2.3.4 - potom som sa 2 dni tesil z toho, ze vsetko funguje ako ma, ziadne problemy ako predtym som za tie 2 dni nemal.

No a teraz vecer asi zacalo pre zmenu svihat radiu v aute - po nastartovani sa mi telefon nepripojil, ale na displeji radia uz nie je ani ikona BT !!
Pri pokuse o manualne spojenie s telefonom radio po chvili povie "Connection failed".
Skusal som BT v aute vypnut a zase zapnut, ikona sa stale neobjavuje !! (pri zapnutom BT by mala na radiu svietit ikonka BT, pri spojeni s telefonom by sa mala doplnit zrkadlovym obrazom zlava, tak to fungovalo doteraz).

Skusil som telefon vymazat z pamate radia a nasledne zase sparovat - to prebehlo OK !! (ikona stale nikde)
Ale spojenie uz nefunguje. Resp. hned po sparovani sa telefon tvaril, ze je pripojeny, pri pokuse o hovor sa ale do auta nepreniesol (preco by aj mal, ked ikona BT nesvieti, ze?)

Tentoraz mi pripada evidentne, ze je v tom mobil nevinne, nemyslite? Ako je mozne ze pri zapnutom BT nie je na displeji radia ikona BT ??Poradi niekto?
Naposledy upravil lubor dne 22.08.2011 17:53, celkově upraveno 1
lubor Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
50000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod laban » 16.08.2011 23:17

Nejspíš bych to taky viděl na nějaký sw problém v rádiu, ale nejlepší bude, než s tím půjdeš do servisu - bych to ještě testnul s nějakým jiným tel. ( výrobce, nebo aspoň model ). Za to nic nedáš a máš aspoň argumenty... ;)
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod elem » 17.08.2011 06:13

mam samsung galaxy tab a peru se s tim podobne, nekdy je to ok, nekdy se to po hovoru odpoji, spoluprace techto dvou modelu HW neni idealni :-)
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 17.08.2011 07:26

@lubor
Dcera má taky Galaxy S, zkusím jestli bude po upgradu na 2.3.3 fungovat. Na froyo jel bez problémů, tedy jen při zkoušení, ne při stálém používání, to nevím, mám Desire HD. Možná, že po upgrade SW je to pro rádio nový telefon, ale píšeš, že jsi pároval znova, tak nevím. Vyzkouším a dám vědět.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod lubor » 17.08.2011 10:21

Sbormistr píše:@lubor
Dcera má taky Galaxy S, zkusím jestli bude po upgradu na 2.3.3 fungovat. Na froyo jel bez problémů, tedy jen při zkoušení, ne při stálém používání, to nevím, mám Desire HD.

Tak ja som mal uspesnost prveho hovoru vzdy 100%, az pri stalom pouzivani sa zvykol "stratit"

Sbormistr píše:Možná, že po upgrade SW je to pro rádio nový telefon, ale píšeš, že jsi pároval znova, tak nevím. Vyzkouším a dám vědět.

Po upgrade SW na 2.3.4 som ho neparoval, vsetko fungovalo perfektne 2 dni. Az potom zmizla z radia ikona BT a odvtedy je to dead. Az potom som skusal telefon zmazat z radia a znovu sparovat, co aj fungovalo, ale nespojili sa.
Povedal by som ze to uz nema s telefonom nic spolocne ked sa uz ani BT na radiu nezapne, nie?
Naposledy upravil lubor dne 22.08.2011 17:54, celkově upraveno 1
lubor Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
50000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 17.08.2011 10:36

Až tak se v tom nevyznám. Neměl jsem s párováním problém, tak jsem v ničem dál nehrabal. Ale pokud sednu do auta a zapnu na telefonu BT, tak podle mě, radio pozná, že je v dosahu spárované zařízení, spojí se a pak se objeví ikona na displeji. Pokud je problém s párováním, tak se podle mě logicky ikona neukazuje. Nebo to funguje jinak?
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod Tomasfuk » 17.08.2011 10:48

Zdravím. Ikona by se měla objevit až po spárování, tedy jak říká Sbormistr .
Sportage 2,0CRDi, 4x4, COMF+,stříbrná Pheonix - Objednáno 14.02.11 - Dodáno 8.7.2011 Prodáno : 18.3.2016
Sportage IV 2,0CRDi, 4x4,
Tomasfuk Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
5200 km @ 8.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage