Čidlo Airbagu SPORTAGE 2005

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Čidlo Airbagu SPORTAGE 2005

Příspěvekod RomanGB » 12.05.2010 10:27

Zdravím, mohl by mi někdo poradit s problémem ohledně čidla airbagu?
Mám KIA Sportage 2005 diesel 4WD, na přístrojové desce se mi rosvítila kontrolka AIR BAG. Byl jsem v KIA servise a chybu vymazali, po 80 km se mi kontrolka rosvítila znova. Tak jsem tam jel znova , vyhodnotilo to " vadné přední čidlo uloženépod baterkou na šavli" nechal jsem to znovu vymazat a kontrolka se rosvítila znova....myslím si , že by to mohl být jenom nějaký kontakt....nechce se mi do nálkladné opravy...to znamená koupit čidlo a po namontování zjistit , že se jednalo třeba o banální záležitost.
Jsem z usteckého kraje, třeba bych zajel i k šikovnému autoelektrikáři
Díky
RomanGB Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Čidlo Airbagu SPORTAGE 2005

Příspěvekod titanus » 12.05.2010 11:09

tak ze by som zrovna na cidle airbagu chcel setrit :shock: aj keby to bola banalita za tu bezpecnost to stoji nie?? mne tiez svietila kontrolka airbagu na ceedovi a v servise sa ani neopovazili nieco mazat ale rovno cele cidlo aj s kabelazou vymenili bez reptania! niekedy ma trochu udivuje kde su ludia ochotny setrit :help:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Re: Čidlo Airbagu SPORTAGE 2005

Příspěvekod JanRypal » 06.07.2011 08:53

Muze to byt klisne jen uvolneny nebo zaoxidovany konektor. Prosrikat poradne Kontaktolem, nekolikrat spojit a rozpojit, znovu radne prostrikat a pripojit. POZOR - predtim odpojit baterku, vytahnout pojistku, chvili pockat... Ten bily prasek ktery vznikne vystrelenim pytle, z tech potahu moc dobre vycistit nejde. O cene novych airbagu radsi ani nahlas nemluvit.
Ano, jedna se tu sice o airbag, ale bezna praxe servisu je heslo Neopravovat, nybrz hned cele vymenit... A praktikuji to temer vzdy a vsude. Za nektere mechaniky totiz premysli zasadne jen a pouze diagnosticka jednotka...
Kia Sportage II (2005) 4x4, 2.0 CVVT 16V DOHC, Active Ex
JanRypal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage II (2005)
99999 km @ 10 l/100km

Zpět na Elektronika