Závady u nové KIe SPORTAGE

Trápí Vás něco na voze?

Re: Závady u nové KIe SPORTAGE

Příspěvekod elem » 01.07.2011 08:13

Mne se zda, ze je trosku volnejsi rucni brzda nez na zacatku.
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mir.jar » 01.07.2011 08:54

ako presne myslis "volnejsia"? Ze ide lahsie, alebo viac ju treba zatiahnut?
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 01.07.2011 11:11

@elem Tak si ji nech pri servisni prohlidce nastavit. Rucni brzda je mechanicka a lanko sa casem vytaha, takze potrebuje dostelovat. To neni zavada, to je vlastnost dana konstrukci. U kazdeho auta ktere jsem doted mel bylo potreba pri prvni prohlidce rucku dotahnout, pak uz to bylo v pohode.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod elem » 01.07.2011 13:16

mir.jar píše:ako presne myslis "volnejsia"? Ze ide lahsie, alebo viac ju treba zatiahnut?

Je delsi, nez byla pred mesicem. Sla na tri cvaky jak ma jit, ted je delsi.
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod elem » 01.07.2011 13:17

Katikakus píše:@elem Tak si ji nech pri servisni prohlidce nastavit. Rucni brzda je mechanicka a lanko sa casem vytaha, takze potrebuje dostelovat. To neni zavada, to je vlastnost dana konstrukci. U kazdeho auta ktere jsem doted mel bylo potreba pri prvni prohlidce rucku dotahnout, pak uz to bylo v pohode.

To je mi jasny jak to funguje, akorat do prvni :kia: garancky mam jeste zhruba 26000 km a driv tam zbytecne nepojedu :-)
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mirdas1 » 03.07.2011 17:45

Zdravím,

tak se mi stalo už podruhý následující : po nastartování motoru se ozve plechově rachtavý zvuk , který zmizí cca za 1 až 2 vteřiny , pak již motor přede jak diesel má. Dělá to jen studený motor , např. po stání přes noc ,ale ne vždy. Oleje mám dost. Poraďte, máte někdo podobnou zkušenost ???

díky

Mirdas1, 1.7 CRDI
Mirdas1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod M@jkl » 03.07.2011 22:51

Mirdas1 píše:Zdravím,

tak se mi stalo už podruhý následující : po nastartování motoru se ozve plechově rachtavý zvuk , který zmizí cca za 1 až 2 vteřiny , pak již motor přede jak diesel má. Dělá to jen studený motor , např. po stání přes noc ,ale ne vždy. Oleje mám dost. Poraďte, máte někdo podobnou zkušenost ???

díky

Mirdas1, 1.7 CRDI

Tak tohle se dříve stávalo když byl na olejovém filtru špatný zpětný ventilek defakto olej stekl až k čerpadlu a potom trvalo než se natlačil olej znova do filtru. Ten samý ventilek má i olejové čerpadlo. Rozhodně bych s tímto okamžitě zajel do servisu. Může to být i špatný hydrostav na ventilu že nedrží tlak oleje. Neváhej a honem do servisu s co nejmenšíma startama po dlouhé době. ale taky to muže být cokoliv jiného jen můj názor budu rád když napíšeš co s tím opravdu bylo.

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Mirdas1 » 04.07.2011 07:52

Díky za informace ohledně nestandardního zvuku po startu, dnes ráno vše OK. Jak to udělá ještě jednou, tak volám do servisu .
O výsledku budu samozřejmě informovat.

Mirdas1, 1.7 CRDI
Mirdas1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Patrik1974 » 07.07.2011 21:07

Patrik1974 píše:Ahojte takze mam nabehanych 2000km a postrehol som nejake tie mensie zavady takze opierka spolujazdca mi pri prejazde nerovnosti drnci akokeby mala volu v pravom uchyte (da sa to reklamovat?) mne to trosku osobne vadi pretoze je auto tiche a semtam po bratislavskych nekvalitnych cestach to je pocut a dalsia taka zavada mi zacala vrzgat vratna pruzina spojky (da sa reklamovat?) pri stlacani robi to aj pri vypnutom motore si myslim ze je to ta vratna pruzina. Inac zatial ziadne zavady som nepostrehol. A este sa chcem spytat ako ma presne fungovat rozbeh do kopca (pribrzdenie auta na cca 3sec) netreba pritom pouzit rucnu brzdu , lebo raz mi to zafungovalo v prievidzi pred jednym kruhakom zaradil dom jednotku stlacil spojku a auto sa automaticky pribrzdilo. Skusal som to aj potom pri vyjazde z apodzemnej garaze a nic. Ako to presne funguje?Dik. Patrik.Inac spotreba s tazkou nohou cca 9litrov.

TAKZE NA TO DRNCANIE OPIERKY U SPOLUJAZDCA SOM OBJEDNANY DO SERVISU POZRU TO A TA SPOJKA SOM ZISTIL ZE TO BOLO VRZGANIE KOZENEHO SEDADLA POD MOJIM LAVYM STEHNOM PRI STLACANI SPOJKY SA TO SUCHALO O PLASTOVY KRYT SEDADLA - SOM TU KOZU NATREL PRIPRAVKOM NA KOZU A JE TO OK VSAK AJ KOZENE CALUNENIE TREBA ZABEHAT ASI...
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Tomasfuk » 15.07.2011 00:25

Tak dnes jsem zažil pěkný šok. :-( Začalo to cestou do práce najednou zhasla palubka, ale fungovala. Za chvilku se zase rozsvítila a vše vypadalo OK. Po dojetí do práce sklopím zrcadla a šel jsem makat. Večer jdu dát zrcadla zpět a ono nic ani ťuk. K tomu mi přestala komplet svítit pravá polovina auta. Kontrola pojistek nic neodhalila :-( Ráno musím do servisu, večer mám odjíždět do Chorvat, tedy doufám že tímto autem.
Sportage 2,0CRDi, 4x4, COMF+,stříbrná Pheonix - Objednáno 14.02.11 - Dodáno 8.7.2011 Prodáno : 18.3.2016
Sportage IV 2,0CRDi, 4x4,
Tomasfuk Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
5200 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod spido11 » 15.07.2011 07:07

tak to Ti teda držím palce aby tú príčinu rýchlo odhalili a bola to len nejaká prkotina :thu:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 15.07.2011 07:36

no, zacinam mat strach. Jednemu ukradnu auto pred cestou do Chorvatska, dalsiemu sa zacne kazit, kdosi tu kedysi spominal ako susedovi ukradli uz nabalene auto, no .... ja idem buduci stvrtok a dost ma tu strasite :shock: .
Dnes som kontroloval olej, bolo tam asi 2/3 v tom rozsahu ako ma byt, cize sa zda, ze to nezere olej.
Dufam, ze auto bude posluchat ako doteraz.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 15.07.2011 11:52

U všech značek se vyskytují závady i se kradou...Myslím,že není třeba zase tolik bát..Držím palce ať se to vyřeší co nejrychleji a Tomasfuk může v klidu odjet na dovolenou..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tomasfuk » 15.07.2011 12:03

Zdravím na dovolenou odjíždím, bohužel ve firemním autě.
Jak jsem psal večer přijdu k autu a zrcátka se nehejbou, park. asistent nefunguje a nesvítí hlavní světla na pravé straně. Dojel jsem domů, zkontroloval pojistky a nic, vše stejné. ráno se proberu, zrcátka na svém místě (nechal jsem spínač v poloze otevřeno) a auto svítí. Ráno jsem odjel do servisu a těsně před servisem slyším zacvakání v části pojistek a opět pravá strana + zrcátka mrtvo. Čekám na otvíračku servisu a v mezičase zase vše OK. V servisu na diagnostice nic nebylo vidět. Sedl jsem s technikem do auta a najel asi 30 km a opět závada zpět. Diagnostika v momentě závady nic. Dojedeme do servisu a běhen 10- 15 minut vše zase OK. Čili závada na 2 věci. Řešení pokus, omyl. Takže auto nechávám v servisu a po dovolené uvidím :-(. Na druhou stranu musím pochválit servis v Čestlicích za přístup.
Sportage 2,0CRDi, 4x4, COMF+,stříbrná Pheonix - Objednáno 14.02.11 - Dodáno 8.7.2011 Prodáno : 18.3.2016
Sportage IV 2,0CRDi, 4x4,
Tomasfuk Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
5200 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 15.07.2011 19:44

to mi je luto, je to velka skoda, ze neprevetras auto. Ja sa prave na tu cestu hrozne tesim.
mir.jar Muž
KIA Family

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady