Tak se také musí pochlubit, pořídil jsem před třemi měsíci LG P500 Optimus One. Zatím spokojenost a teď k oblíbeným apps:
1. Oskárek - prostě jednička už na starém Samsungu s javou. - program pro posílání sms přes internet.
2. Opera - internetový prohlížeč - na něco dobrá na něco ne, Některé stránky nenačte korektně, ale na ně používám vestavěný prohlížeč který zatím zobrazil snad vše co je v možnostech telefonu.
3. Meteoservis - už zmíněná předpověď s možností stáhnout snímky ze satelitu a meteoradaru až za 8 hodin zpětně.
4. Skype a ICQ - oblíbení klienti pro spojení s kamarády. Umí co umí ani víc ani míň.
5. Appkik - program na ukončení běžících aplikací na pozadí, vyzkoušel jsem takových prográmků několik ale tento toho umí hodně a má přívětivé ovládání.
6. Pubtran - jízdní řády do mobilu, už se tu zmínily tak jen okrajově - Vlaky, Autobusy, MHD v jednom včetně nalezení nejbližších zastávek podle GPS. V cizím městě se prostě už neztratíte.
7. Aura - poměrně slušně spracovaná navigace, zkoušel jsem i iGo ale řekl bych že aura se ovládá lépe. Co mi u navigací v Androidu chybí je pokročílé plánování trasy. Více vlastních průjezdových bodů nebo možnost volby vyhnutí se určitému místu v okruhu x kilomentrů by bylo super.
8. TV Program - nesmí chybět, dost zabodujete když na mobilu vytáhnete program dřív než náruživý telemaniak
9. Překladač - překladač od google pro online vyhledávání textu a překladu sms - pro někoho potřebnější než se zdá
10. Smart Tool - software pro měření, kompas, úhloměr atd - dokáže i změřit výšku což jsem ověřil a skutečně to funguje, jen se musí dodržet postup a orientační měření třeba rozhledny nebo skříňky doma jsem běžně dělal s odchylkou do 2% což je poměrně slušné. Umí i měřit magnetické pole.
Tak to bylo jen na začátek pár aplikací které se mi v mobilu tak nějak zakously a jsou takovými stálicemi mezi ostatními které zkouším a porovnávám s ostatními.

co mi vadí? Nestabilita některých aplikací, například aktivních tapet. Třeba taková Seeds of life - mrňouskové občas zamrznou a nejde je rozběhat. Nebo Blue Skies - vypíná nabíjení baterie a to opakovaně.
Ale jinak jsem spokojený, na to,že aplikace píší i úplní amatéři je jich dost výborných a použitelných.