Pazvuk po vypnutí motoru

Trápí Vás něco na voze?

Re: Pazvuk po vypnutí motoru

Příspěvekod funtomas » 15.06.2010 22:59

Robí to aj mne, a nie len pri zastavení a vypnutí motora. Aj vtedy, keď zastavím na červenú a čakám s naštartovaným motorom.
funtomas Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
42000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod radek1910 » 05.06.2011 12:07

Ja som si dnes všimol , že keď som vypol auto tak pod kapotou som počul zvuk ako keby nejaký malí motorček sa ešte krútil asi cca 2-3 sekundy... :? :? :? buď je to alternátor alebo štartér??? nič iné má nenapadá čo by sa mohlo točiť po vypnutí motora...( ten štartér je blud to keď iba pri našt.motora sa točí,ale spomenul som ho kvôli tomu že sa môže točiť...)to isté som spozoroval aj na otcovej Fabii ,ale on mal také písknutie... píííííííííííííííííííííííííííííííííp asi cca 3 sekundy čo to je :?: :? :? :? :?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Misssssko » 05.06.2011 17:42

radek1910 píše:Ja som si dnes všimol , že keď som vypol auto tak pod kapotou som počul zvuk ako keby nejaký malí motorček sa ešte krútil asi cca 2-3 sekundy... :? :? :? buď je to alternátor alebo štartér??? nič iné má nenapadá čo by sa mohlo točiť po vypnutí motora...( ten štartér je blud to keď iba pri našt.motora sa točí,ale spomenul som ho kvôli tomu že sa môže točiť...)to isté som spozoroval aj na otcovej Fabii ,ale on mal také písknutie... píííííííííííííííííííííííííííííííííp asi cca 3 sekundy čo to je :?: :? :? :? :?

dochladovanie turba,alebo klima ...
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod kasin » 05.06.2011 19:17

To vrčení je čerpadlo posilovače řízení. Podle servisu by mělo čerpadlo po vypnutí zapalování jet ještě max. nějakých 5 vteřin, pak cvakne relé a volant ztuhne.
Tohle jsem řešil tento týden na 3. garančce, protože se mě někdy stane, že posilovač nevypne tak jak má. Někdy vypne okamžitě, jindy to trvá půl minuty. Dokonce se mě stalo, že jsem doposlouchal celou písničku, než posilovač vypnul. Asi 3 minuty. V servisu, když jsem auto předával tak to fungovalo tak jak má. Jak to při takových závadách bývá.
kasin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mike73 » 05.06.2011 19:51

jen pro upresneni, posilovac rizeni je elektricky, tak ze cerpadlo asi nebude ten spravny vyraz - je to motorek v posilovaci rizeni
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod radek1910 » 05.06.2011 21:47

ďakujem hneď som kludnejši..... :D :D :D
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady