uvěr

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

uvěr

Příspěvekod pavelaruth » 30.05.2011 11:22

ahoj, mám ceedaa a vzal jsem si uvěr přes prodejce u sp.Essox chtějí ted po mě do 40 dnů velký techničák je to normální? a dnes mi přišla od nich smlouva o výpůjčce?? nemáte s tím náhodou někdo zkušenost? dik RaP
pavelaruth Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: uvěr

Příspěvekod iNG pADRe » 30.05.2011 11:43

pises o uvere, ale je to rovnake ako leasing-kedze pozaduju od Teba velky TP... je to pre nich zaruka, ze ich neodzubkas, kedze vozidlo je ich jedina zaruka pre poskytnutie toho autouveru...
Naposledy upravil iNG pADRe dne 30.05.2011 13:46, celkově upraveno 1
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod pavelaruth » 30.05.2011 11:56

leasing je mi jasný tak jsem měl koupené 1auto, ale ted jsem si pravě proto vzal ůvěr aby bylo hned moje
pavelaruth Muž
Nováček

Příspěvekod ombreluk » 30.05.2011 12:43

Cauves mam taky uver na auto velky technicak jsem jim musel poslat do Prahy spolecnosti essox protoze po celou dobu splaceni rucim svym autem, mas to ve smlouve cim rucis. Ale auto je tvoje a jsi vlasttnikem auta.
Kia rio, orange , koupil 14.12.2008, teď najeto cca 17 000km =)
ombreluk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Rio II (2008)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod marhalu » 30.05.2011 13:00

máme to obdobně akorát u jiný společnosti.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 30.05.2011 13:18

V dnešní době je pro mnohé zákazníky výhodnější úvěr než leasing, proto se tato forma financování vozidel docela rozmáhá. Je jasné, že se úvěrující společnosti musí nějak jistit, protože český člověk přijde na všechno. Leasování vozidel omezil od letošního roku zákon, který umožňuje spotřebiteli vrátit jakékoliv zboží( třeba i auto) do 14ti dnů bez uvedení důvodu. Mohla by z toho být prima krátkodobá půjčovna vozidel zdarma. Jenže auto i po 14ti dnes ztrácí hodně na ceně a leasingovky by prodělaly kalhoty. U leasingu byla majitelem vozidla leasingová společnost, tak nehrozil prodej, u úvěru je majitel shodný s provozovatelem, a proto se asi musí TP odevdat.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod Mexican » 30.05.2011 13:35

TP sa odovzdava aj u uveru. V podstate su uvery robene tak, ze su presnou kopiou leasingu

** musis mat auto havarijne positene (niekedy ti daju vybra, inokedy mas fleet poitsku)
** odkupna cena na konci je u uveru 0kc
** na rozdiel od leasingu si majitelom vozidla a mozes ho predat. Uver pochopitelne musis doplatit predcasne (s pokutou)
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirdas1 » 30.05.2011 15:44

Zdravím všechny,

řešil jsem nedávno toto dilema také a nakonec raději peníze schrastil v rámci rodiny.

-Píšete , že jste majitelem vozidla, pak nerozumím smlouvě o výpůjčce od úvěrové firmy.
-Pokud si berete úvěr jen na část ceny, pak je minimálně zvláštní ručit celým autem .
-Zajímavé by bylo, pokud by se úvěroví spol. dostala do insolvence ?

Chápu , že úvěrová spol. zajišťuje, ale ručit při úvěru např. 100 tis. celým autem za půl mega....???

Doporučuji přečíst velmi pozorně smlouvu ,mj. i podmínky zápůjčky ( např. jak se musím o vůz starat .... )

Mirdas1, 1.7 CRDI
Mirdas1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Mexican » 30.05.2011 16:44

je to tak ako v pripade hypoteky na byt, dom... si vlastnik, ale ked sa dostanes do insolvencie - vec sa odpreda a podla vkladu sa uspokoja veritelia - ty a banka (uverova spolocnost).

Ja som mal uver u CSOB (v CR) a tam nic takeho ako sa mam o vozidlo starat nebolo. Akontacia bola 60%. Poitsku som dostal cez fleet program u Uniqa, vyslo ma to cca 3500kc menej akoby som siel na vlastnu past. Ked to tak scitam aj s urokom, nevyslo to to vobec zle (RPSN bolo 7,5%)

TP som potreboval 2x - raz pri registracii vozidla a druhy krat ked som fotil pre zamestnavatela (sluzobne cesty). Do leasingu by som nikdy nesiel, tam by som prave prisiel o moznost pouzivat to na sluzobne cesty (hafo penazi navyse)
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mirdas1 » 30.05.2011 16:57

Mexican píše:je to tak ako v pripade hypoteky na byt, dom... si vlastnik, ale ked sa dostanes do insolvencie - vec sa odpreda a podla vkladu sa uspokoja veritelia - ty a banka (uverova spolocnost).

Ja som mal uver u CSOB (v CR) a tam nic takeho ako sa mam o vozidlo starat nebolo. Akontacia bola 60%. Poitsku som dostal cez fleet program u Uniqa, vyslo ma to cca 3500kc menej akoby som siel na vlastnu past. Ked to tak scitam aj s urokom, nevyslo to to vobec zle (RPSN bolo 7,5%)

TP som potreboval 2x - raz pri registracii vozidla a druhy krat ked som fotil pre zamestnavatela (sluzobne cesty). Do leasingu by som nikdy nesiel, tam by som prave prisiel o moznost pouzivat to na sluzobne cesty (hafo penazi navyse)

pokud jsi měl měl úvěr od ČSOB, tak ti banka také dala smlouvu o výpůjčce ???
Podle mě se to liší podle typu úvěru u bank, zda je tzv. účelový nebo bezúčelový, u úvěrových firem Essox, Cetelem atd. je tam vždy ručení celým vozidlem.

mirdas1, 1.7CRDI
Mirdas1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod PetrLa » 30.05.2011 17:28

leasing - v techničáku je leasingová společnost
úvěr - v techničáku jsi přímo ty
U obého si banka bere velký TP jako zástavu, abys to třeba někam nestřelil.
Po určité době ti ho vrátí. U úvěru máš tu jistotu, že dlužíš peníze a auto je tvoje. Takže zkrachuje-li banka, furt dlužíš peníze.
Zkrachuje-li banka a ty máš leasing, tak si auto jen půjčuješ a auto je jejich a jde prodat jako splacení pohledávek. V podstatě jsi si za úplatu auto půjčoval a peníze jsi vyhodil. Na auto nemáš žádný nárok.
V tomto asi ten největší rozdíl.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Mirdas1 » 01.06.2011 09:10

Hezký den,

rozdíl majitele při leasingu a úvěru - tomu rozumím.
Ale proč tedy dává úvěrová společnost smlouvu o výpůjčce , když auto není její ,ale moje - tomu fakt nerozumím.
Co mi půjčuje ???

Mirdas1, 1.7CRDI
Mirdas1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod JanRypal » 23.06.2011 22:39

Já mám úvěr od S-autoleasing (Česká spořitelna) a taky jsem musel odevzdat velký techničák. Takže asi je to běžná praxe. Na druhou stranu, je to jediná ze 7 společností, které jsme zkoušeli, která mi ten úver dala. Jinak nikdo. Holt mám špatného zaměstnavatele a 3 roky na dobu určitou není co se týče úvěrů kdoví jaké terno...
Kia Sportage II (2005) 4x4, 2.0 CVVT 16V DOHC, Active Ex
JanRypal Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage II (2005)
99999 km @ 10 l/100km

Příspěvekod berunda » 09.01.2012 21:37

Když máte auto na úvěr, tak musíte vždycky vrátit TP. Pak je buď úvěr ,ve kterém jste majitelem napsaný Vy, a nebo, kde je napsaná jako majitel leas. spol.
Když si kupujete auto na leasing, nebo úvěr, tak doporučuju, nebrat si tento produkt přímo od prodejce, je dražší, protože prodejce z toho má provizi, ale požádat o nabídku přímo leas. spol. nejlépe několik a vybrat si tu nejlepší. Dá se tak ušetřit docela dost peněz. Nikde neni napsáno, že si musíte vzít ten drahej úvěr přímo v autosalonu, musí vám umožnit, aby jste si úvěr vyřídili sami.
To samé je, když si auto vyberete, tak si nechte udělat cenovou nabídku od více prodejců a vyberte si tu nejlepší. Já jsem to tak udělal a nejlepší nabídku na cee´da mi udělali v Mostě a v Praze NH CAR. Tak jsem si ho místo v Č.Budějovicích koupil v Praze a ušetřil jsem 20 000,-Kč a stálo mě to akorát jednu cestu do Prahy. Dneska se někteří prodejci dokonce předhánějí, kdo dá větší slevu, aby auto prodali, protože musí plnit plány prodejů.
berunda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion