Mlhová světla

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Mlhová světla

Příspěvekod belize » 15.09.2010 20:13

Dneska jsem na parkovišti viděl novou fabii, která měla mlhovky kde v jedné lampě byly dvě žárovky. Jedna velká a druhá menší. Zajímalo by mě jestli nevéte někdo zda se jedná o společnou lampu mlhovky a denního svícení??? Děkuji. :help:
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Mlhová světla ???

Příspěvekod titanus » 15.09.2010 20:15

ano :yes: tak isto to maju aj nove oktavie

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 15.09.2010 20:15

ano jedná....tak jako u oktavie
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod centralnifido » 15.09.2010 20:20

Ahojky , jj je to tak , pokud se podíváš i na novou škodu octavia , tak ta to má taky . Škodovka dává do společných lamp pro mlhové světlomety i světla pro denní svícení .
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod slava » 29.05.2011 11:52

Tak jsem se domluvil s technikem v servise v Hustopečích, že mi do Pro_cee´da Emila namontují funkční pravé zadní mlhové světlo. Objednal ho v evropském skladu :kia: v Německu na pravostranné řízení. Skladník rozhodl, že v ČR se jezdí vpravo, tak je tu levostranné řízení, tzn. že je potřeba levá mlhovka a hotovo. Jak rozhodl, tak udělal. Pravá a levá mlhovka má samozřejmě jiné katalogové číslo, ale to je mu zřejmě jedno. Technik nestratil hlavu a objednal v klidu znovu pravou mlhovku. No a tak mají ve skladu v Hustopečích dvě levé mlhovky, které jim nejsou na nic a já mám opět o něco vyšší krevní tlak. Moc by mně zajímalo, jak toho skladníka vyřeší Angličani, pokud teda tak jak my, nemají mlhovky vlevo. Zkusím pohledat na internetu, ale moc nadějí si teda nedělám. Kdyby jste věděli někdo poradit, byl bych moc rád.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod maria40 » 29.05.2011 18:00

Neviem, či to pomôže, ale na krátky Ceed rok výroby 2007 je zadné pravé hmlové svetlo: katalógové číslo 924021H110. Cena 50€ včetne DPH.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod slava » 30.05.2011 18:55

Díky za snahu, ale Cee´d a Pro_cee´d mají úplně jiné zadní světla. Nejen združené, ale i dolní mlhové. Stejné mají jen přední a s těma s černým podbarvením jsem spokojený.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

ako správne použiť hmlovky

Příspěvekod ohen10 » 16.11.2011 10:54

nedá mi to nenapísať. určite veľa z vás to pozná. Idete autom a borec pred vami má zapnuté hmlové svetla, lebo je hmla. To že viditeľnosť je cca na 100 metrov nikomu nevadí. On vidí hmlu a musí si teda zapnúť hmlovky :!: a to že stojí v kolóne je tiež jedno, šak nech ten za mnou má vypálené oči od mojich hmloviek...mám hmlovky, tak ich zapnem aby každý videl... :!: :!: :!:
V tomto smere by asi bolo najlepšie aby už v autoškolách poriadne učili kedy a ako správne používať hmlovky. Ako predné, tak aj zadné.
Ak to robí aj niekto z vás, pokúste sa objektívne zhodnotiť, či je viditeľnosť natoľko zlá, že je potreba tia hmlovky zapnúť. v prípade že je za vami auto, vypnutím hmloviek veľmi pomôžete šoférovi ktorý je hneď za vami a nemusí pozerať no to silné červené svetlo. Najhoršie to je v noci a cez deň to tiež neni úplne príjemné.

A jeden dotaz, možno ma niekto opraví, ale keď som robil autoškolu, dostal som na teórii otázku svetlá. Tu ma policajt opravil a povedal mi, že predné hmlové svetlá ak teda automobil má, sa používajú len s parkovacími/obrysovými svetlami a nie stretávacími svetlami. Nikoho som ešte nevidel takto ísť. Ja som to raz skúsil v ozaj hustej hmle a potvrdilo sa mi že je to lepšie...ale musí to byť hmla ako mlieko. V ostatných prípadoch sú predné hmlovky v podstate zbytočné.

Tak páni, ruku na srdce koľkí z vás už vypalovali zadnou hmlovkou oči vodičovi čo šiel za vami :?: :idea: samozrejme občas človek zabudne, ako stať sa to môže, ale niektorí to proste ignorujú... aj keď im človek zabliká, nevypnú to.

Záverom by som povedal, snažme sa byť ohľaduplní voči ostatným účastníkom cestnej premávky a toto je jedna z vecí, ktorá je jednoduchá a veľa pomôže. :thu:

edit blackdeath.p: .... sloučeno s existujícím tématem

edit ohen10: nechcel som to zlučovať, lebo je to niečo iné. Ja píšem o používaní hmloviek, ale budiš... nech to je teda spojené aj keď s apodľa mňa jedná o inú vec 8-)

edit blackdeathp: toto je všeobecná diskuze na téma mlhovky takže i tvůj přéspěvek jsem určitě patří ;), jinak pokud tě mohu poprosit používej tlačítko editovat-upravit tvůj (pokud budeš psát do tématu kde poslední příspěvek je tvůj) - upravil jsem to.
Naposledy upravil ohen10 dne 16.11.2011 10:40, celkově upraveno 1
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Re: Mlhová světla

Příspěvekod snike » 16.11.2011 11:35

Rozhodně jsem pro aby lidé za volantem trochu více mysleli a byli ohleduplní k ostatním :yes: ... v těchto mlhavých dnech se ukazuje, jak kdo na tom je :yes: Já osobně zapínám zadní mlhovky jen když je opravdu hustá mlha a jedu po dálnici nebo okresce ... přesně jak píšeš v koloně a při popojíždění v ulicích města zadní vypínám. Taky mi vadí, když přede mnou zbytečně oslňují puštěnými zadními mlhovkami :thd: Někdy stačí na toho vpředu bliknout a pochopí, občas pomohou až déle puštěná dálková světla ... a někdy ... je to marné, je to marné, je to marné :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 16.11.2011 11:45

Suohlas, takovych, co v kolone nevypnou mlohovky, nebo kdyz vyjedou z mlhy, potkavam denne az dost. Vsimam si ale i opacny extrem a sice u aut s automatickymi svetly, jako ma Sportage. Denne potkam nekolik ridicu, prevazne Audi a Passatu po faceliftu, kteri sviti jenom dennimi svetly - takze vzadu maji zhasnuto uplne!
Ja vzdy v teto mlze prepnu svetla natvrdo na potkavacky, abych mel jistotu, ze mi cidlo nevyhodnoti uroven okolniho svetla jako dosatecnou pro puze denni sviceni.

Chce to ale za volantem myslet a to mnoha ridicum evidentne dela problemy.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 16.11.2011 11:47

snike píše: Já osobně zapínám zadní mlhovky jen když je opravdu hustá mlha a jedu po dálnici nebo okresce ... přesně jak píšeš v koloně a při popojíždění v ulicích města zadní vypínám. Taky mi vadí, když přede mnou zbytečně oslňují puštěnými zadními mlhovkami

Radku problém je ale i v tom že údajně dle vyhlášky můžeš mít přední mlhovky zaplý pouze se zadníma. Vím to z vlastní zkušenosti loni když jsem se vracel z Klínovce tak byla mlha jak pra** rozsvítil jsem mlhovky ale jen před ní a v jedné vesnici mi stavěli policajti s tím že svítím pouze předníma mlhovkama a to že nesmím bla bla bla a nakonec se z toho vyklubala 500kč pokuta. :cry: :( :shock:
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 16.11.2011 12:00

§ 32 zák. č. 361/2000 Sb. o silničním provozu

(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení.

(2) Vozidlo musí mít za jízdy při snížené viditelnosti rozsvícena obrysová a potkávací nebo dálková světla, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2).

(3) Řidič nesmí užít dálková světla, je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena nebo mohl-li by být oslněn řidič protijedoucího vozidla, řidič vozidla jedoucího před ním nebo jiný účastník provozu na pozemních komunikacích, strojvedoucí vlaku, řidič jiného drážního vozidla nebo řidič plavidla. Při zastavení vozidla před železničním přejezdem nesmí řidič užít ani potkávací světla, pokud by jimi mohl oslnit řidiče vozidla v protisměru.

(4) Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.

(5) Činná plocha světel nesmí být zakryta nebo nadměrně znečištěna.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 16.11.2011 12:09

Blackdeath.p píše:Radku problém je ale i v tom že údajně dle vyhlášky můžeš mít přední mlhovky zaplý pouze se zadníma ...

Já přední mlhovky v podstatě nepoužívám, za mlhy je zapínám jen vyjímečně a to už mám zadní mlhovky samozřejmě zapnuté :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 16.11.2011 12:13

Tak a babo raď, co teď ? :?
Pokud dobře rozumím bodu 4 , přední použít smím a zadní musím. Takže pokud budu za mírné mlhy ohleduplný, vlastně porušuji předpisy.
Ale zrovna včera večer jsem byl šťastný, že ten přede mnou je měl zapnuté. Tady byla ve městě mlha jako prase.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 16.11.2011 12:14

@Sbormistr
Přesně tak. U Ceeda se přední a zadní mlhovky zapínaly zvlášť, u Sportage mohu zapnout zadní jen když jsou zaplý přední, alespoň u mě je to tak.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion