Recenzia - Jazdené autá: Kia cee'd

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Recenzia - Jazdené autá: Kia cee'd

Příspěvekod ferino » 16.05.2011 12:46

Časté poruchy:
Poruchy originálnych autorádií, korózia piatych dverí a rámov bočných dverí, voda v konektoroch elektrickej siete, vôle v tiahlach stabilizátorov, slabý účinok ručnej brzdy, nedostatočná pneumatická regulácia variabilných turbodúchadiel motorv CRDi VGT, vŕzganie palubnej dosky, vôle v úchytoch tlmičov.

Naše odporúčanie:
Žiadny cee'd nie je vyslovene problémový. Ak však chcete minimalizovať budúce servisné náklady, voľte niektorú z benzínový verzií 1.4 a 1.6 CVVT.
Z naftových motorov je jednoznačným favoritom 1.6 CRDi VGT. Pozor len na stav jeho turbodúchadla.

Čítajte viac: http://auto.pravda.sk/jazdene-auta-kia- ... z1MVkd0xKD
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Recenzia - Jazdené autá: Kia cee'd

Příspěvekod Misssssko » 16.05.2011 12:53

kto ma kiu to vsetko uz vie (: nic som sa nedocital co som nevedel :D kia forever :D je to pekne auto ja som spokojny. aks u len tieto jej najvecie ndostatky tak dobre ...
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 17.05.2011 11:46

Ja som mal vybitú batériu v dialkovom ovládači na klúči. No strááááášná porucha. :shock:
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Misssssko » 17.05.2011 17:47

imro-magi píše:Ja som mal vybitú batériu v dialkovom ovládači na klúči. No strááááášná porucha. :shock:

ja mam pokazeny zamok na aute tak by som auto s klucom neotvaril
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod solimx » 11.01.2022 23:12

vlastnim kie ceed sw 11r rokov presne. Slaby ucinok rucnej brzdy je trivialna vec, lanka sa proste unavia, na to staci 10tka kluc a pod stredovou priehradkou je spanovak. Privazte ho ale na snurku, ked zapadne dnu uz ho nevylovite.

Korozi na dverach som nikdy nemal kia rv 2009 a 2012

Pozor na retez 1.4 CVVT1 generace tzn generace. Retez sa da ale skontrlovat prstem pri sundani vicka na olej a nahmatani retezu nalevo.
solimx Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tazipes » 12.01.2022 13:32

Ruční brzda se také seřizuje otvorem v zadním brzdovém kotouči. Je v něm takový gumový špunt, který se vydloubne, otvor se natočí směrem dolů a skrz něj se šroubovákem pootáčí takové zubaté kolečko. Tím se nejspíš roztáhnou pakny ruční brzdy do odpovídající polohy. Rozebrané jsem to neměl. Zatím jen šteluju.
Tazipes Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2011)
182000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod solimx » 12.01.2022 15:44

to ani ale len pri prvych generaciach kde je dnu schovana bubnova rucna, od 2012 je uz kombinova brzda kotucova. Ale ked parkujeme so zatiahnutou rucnou lanka sa natiahnu a unavia a rucna zabera az hore.
solimx Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na ceed SW