Dodatečná montáž koženého čalounění

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Dodatečná montáž koženého čalounění

Příspěvekod Balrok » 02.05.2011 18:50

Nevím jestli tady toto téma už někdo načal, ale nemá někdo skušenosti s dodatečným novým čalouněním interiéru do kůže či koženky? Jaké jsou výhody, nevýhody a stav čalounění vůdči zubu času? Máte čalounění již z výroby? Nebo máte nějaké předsudky proti kůži? A co potah volantu a řadicí páky? Dík za příspěvky.... :thu: :kia:
Balrok Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
55000 km @ 5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Dodatečná montáž koženého čalounění

Příspěvekod sykino » 02.05.2011 18:55

http://www.autobazar.eu/sk/kia-seed-koz ... 66800.html

pekne novucke sedacky za super cenu :)
sykino Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Balrok » 02.05.2011 18:58

Hezký, ale pasovali by do pro ceeda? A co světlá béžová barva? Jak se stavíte k ní? :?:
Balrok Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
55000 km @ 5 l/100km

Příspěvekod Skrew » 02.05.2011 21:23

Přímo v tom inzerátu se píše že jsou z Ceeda a že pasují jak do verze před, tak i po faceliftu, hatchback i SW. Líbí se mi moc a ta cena je super (na polskem "aukru" jsem je videl kolem 30t czk), ale je to až z Prešovska a co si budeme povídat, zbytek auta by k nim vypadal dost chudě :| Uvažoval jsem i nad potažením palubky kůží, ale to by chtělo zase nějak pořešit airbag spolujezdce a pak by to chtělo předělat celé dveře. Neverending story :no:

Béžová vypadá luxusně, ale co si budeme povídat, strašně se to špiní. Pokud v tom budeš jezdit sám v kvádru, jen s kufříkem do kanclu a domů, proč ne. Pokud s dětma, nebo třeba do přírody, tak radši tmavý interiér.

Doplnění: Ta cena je tak moc super, že bych si možná pohlídal, jestli nemají vystřelené airbagy a nejsou jen tak pospravovane. Viděl jsem i "kožené" potahy na sedadla, ale tam je třeba si zase ohlídat aby nenarušily funkci airbagů, případně aktivních hlavových opěrek.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Balrok » 02.05.2011 21:27

jj, taky jsem si říkal že kluka dovnitř dozadu na béžovou kůži, je hřích posadit... :D drobečky z oplatek a čokoláda by mi způsobili infarkt. Kolega z práce mi říkal že našel na Netu firmu, co oblékne auto komplet do koženky (barva dle výběru) cca za 15tis. i s palubkou, bočnicemi, sedačky a volant s řadičkou... moc se mi to nechce věřit, ale vydudlám z něj adresu. Airbagy prý není problém, nařezávají koženku z druhé řady a při vystřelení se roztrhne... no uvidíme...
Dám sem odkaz, hned jak budu vědět stránky :thu:
Balrok Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
55000 km @ 5 l/100km

Příspěvekod Skrew » 02.05.2011 23:32

Sežeň adresu a ideálně otestuj ;)
Zajímalo by mě jak to bude vypadat třeba po roce, jestli třeba v létě povolí lepidlo a bude se to posouvat/krabatit, co ty sedačky, tam to bude asi nejvíce mechanicky namáhané a tak.
Kdo ví jak se na to budou tvářit ty originál plasty. Představa že se mi po 2 letech ta levná koženka rozpadne a já budu v autě měnit celý interiér provrtaný a zapatlaný lepidlem...
Hlavou se mi honí spousta věcí, kromě kůže třeba kryt motoru/podvozku ala eco ceed: http://www.kia-world.net/index.php/2007/09/13/eco_ceed-indicating-green-kia-future/
Ale upřímně, budu rád když to do roka trochu odhlučním (aspoň ten zadek) + takové základní drobnosti jako bt handsfree, nebo regulace podsviceni palubky :)
Žena + bakalářka + práce = auto tak jak sjelo z pásu (seřazeno dle priority)
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Balrok » 02.05.2011 23:42

Tak mi to nedalo a hezky jsem kolegu vytáhl z postele (telefonicky, aby zde nevznikly fámy :lol: ) a zítra tu bude ta adresa. Pokud vím, lepení je minimum a šití je docela přesné, nechal si u nich dělat volant a řadičku. Zkouknuto a docela je to i pěkné na to, že je to koženka, nebo ekokůže(bohužel v tomhle se vůbec nevyznám)...Jenže to je něco jiného než denně namáhané sedačky, kór pod takovou vahou jakou mám :D ...
Uvidíme zítra...
Balrok Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
55000 km @ 5 l/100km

Příspěvekod Skrew » 03.05.2011 08:17

Volant už se tady řešil a ten se nelepí (http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f=20&t=1592). Manžeta kolem řadící páky předpokládám taky ne. Se sedadly by teoreticky neměl být problém, je to v podstatě jen nasazení jiného potahu. Ale u těch dveří a palubky bych si tak jistý nebyl...
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Pujo » 03.05.2011 08:54

Neviem ako s palubkov, ale dvere ak to ma byt dobre spravene asi bude potrebne oddelit tu cast ktora ma na sebe makceny plast od tej spodnej tvrdsej, tieto casti maju po celej dlzke spoja plastove nity, takze predpokladam,ze na oddelenie tychto casti to bude potrebne odstranit, co pre mna ako lajika by bolo celkom zaujimave vidiet ako sa to robi.potom by uz problem nemal byt.
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 03.05.2011 09:37

urcite si to nedaj potiahnut kozenkou
svagor ma z sedacku z ekokoze (ekokoza je asi to iste ako kozenka len to lepsie znie) a prespat na tom cez noc je utrpenie, neodvadza to vobec pot
nehovoriac o tom ze predajcovia sami vravia ze sa to po case rozpadne - rozdroli

bravcova koza ma tiez tendenciu sa casom rozpadnut - nam sa takto rozodrali kresla v obyvacke po cca 10 rokoch
nasledne som ich dal potiahnut h o v a d z o u kozou ktora by podla calunnika mala vydrzat.
Dve kresla za 10000Sk bez papierov pred piatimi rokmi a to potahoval len sedaky a opierky ruk bez operadla

tych 15 moze byt tak za tu kozenku - ale sediet na tom by som nechcel, podla mna to je ako dat si igelit pod rit

p.s.
riadna cenzula na *** kozu
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 03.05.2011 18:05

Taky si myslím, že sedadla z kůže nebo koženky jsou jenom pro parádu a spocenou prdel. Řadící páka nebo volant to je něco jiného.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Balrok » 03.05.2011 20:47

Tak tady je ta stránka, co jsem slíbil... :thu:

http://www.woo-doo.eu/cz/info/5-info-bl ... uneni.html

tak se mrkněte a pište, která barevná kombinace se vám nejvíc líbí... mě se zalíbila tahle
http://www.woo-doo.eu/cz/galerie/483-su ... nce--.html
Balrok Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
55000 km @ 5 l/100km

Příspěvekod PeterZM » 05.08.2011 22:06

Skrew píše:Přímo v tom inzerátu se píše že jsou z Ceeda a že pasují jak do verze před, tak i po faceliftu, hatchback i SW. Líbí se mi moc a ta cena je super (na polskem "aukru" jsem je videl kolem 30t czk), ale je to až z Prešovska a co si budeme povídat, zbytek auta by k nim vypadal dost chudě :| Uvažoval jsem i nad potažením palubky kůží, ale to by chtělo zase nějak pořešit airbag spolujezdce a pak by to chtělo předělat celé dveře. Neverending story :no:

Béžová vypadá luxusně, ale co si budeme povídat, strašně se to špiní. Pokud v tom budeš jezdit sám v kvádru, jen s kufříkem do kanclu a domů, proč ne. Pokud s dětma, nebo třeba do přírody, tak radši tmavý interiér.

Doplnění: Ta cena je tak moc super, že bych si možná pohlídal, jestli nemají vystřelené airbagy a nejsou jen tak pospravovane. Viděl jsem i "kožené" potahy na sedadla, ale tam je třeba si zase ohlídat aby nenarušily funkci airbagů, případně aktivních hlavových opěrek.

Tak ja som nakoniec tie sedačky kupil fotky su v mojej garažy...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod thunder » 06.08.2011 07:37

terba dat jedine alcantaru :thu: :thu:
thunder Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Zpět na Interiér