Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Tlumice

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Tlumice

Příspěvekod lada » 02.08.2010 13:07

Cau,mam takovej malej problem.Kdyz jedu nizsi rychlosti pres vetsi nerovnosti tak slysim jak tlumic predni pravy dela "pss-pss" a je to slyset i se zavrenyma oknama.Myslite ze to muze byt ten tlumic a nebo bude lepsi zajet do servisu at hledaji?
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Tlumice

Příspěvekod luboss » 02.08.2010 14:51

lada píše:Cau,mam takovej malej problem.Kdyz jedu nizsi rychlosti pres vetsi nerovnosti tak slysim jak tlumic predni pravy dela "pss-pss" a je to slyset i se zavrenyma oknama.Myslite ze to muze byt ten tlumic a nebo bude lepsi zajet do servisu at hledaji?

je to uplne normalne, robi to aj prava aj lava strana...
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod lada » 02.08.2010 16:07

no ja nevim snad mas pravdu,ale nikdy jsem to nepozoroval az ted tak mesic a je to zvuk jak kdyz pichnes kolo a slysim to vazne jen z jedne strany.
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 02.08.2010 16:36

když jedu pomalu, přejíždím třeba příčný práh a mám stažené okýnko, tak to slyším taky....prostě si odfukuje :) je to tlumič a tak tlumí :) Dělá to úplně od začátku co mám auto....slyším to i na našem starším Ceratu...považuju to za normální projev.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod fastrace » 03.10.2010 11:12

No tiez si myslim to iste, robi to aj mne na ceede, ocovi na octavii a aj skoro vecsine aut, jak mame prijazdovu cestu do garazi tak je tam taka nerovna vozovka a ked nieco najstrujem a prichadzaju tam auta tak to pocut na 3/4 aut co su tam... :)
fastrace Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
30000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod Pujo » 27.04.2011 13:10

Caute ceedaci, neviem ci sa to uz niekde riesilo, ale dost mi vadi ten tuhy podvozok resp. pruzenie, kde citit kazdu nerovnost. Nevyznam sa do toho, ale mal byh som zaujem o konfortnejsie pruzenie aby som necitil kazdu aj mensiu nerovnost. Je mozne docielit makksie pruzenie u ceeda? Staci len vymenit tlmice resp. pruziny? Alebo je problem niekde uplne inde? Mam Ceed hatchback po FL 2010.

Dakujem
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 28.04.2011 09:36

Už ten Ceed po FL je měkčí než před FL. Jaké máš pneu? Jestli máš 16ky s profilem 55, tak bych jako první navrhoval výměnu za 15ky s profilem 65. Mně se taky Ceed zdál tvrdý (mám kola 16ky) ale už jsem si zvykl a spíš si libuji v tom, že pěkně sedí v zatáčkách a nenaklání se. S výměnou tlumičů si myslím, že to nebude tak jednoduché, spíš sis měl koupit třeba Citroena ;)
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Pujo » 28.04.2011 18:23

kolesa su original 15" ja to porovnavam s novou astrou co maju rodicia, kde astra v podstate na tom istom useku cesty zvlada omnoho omnoho pokojnejsie, tak by som povedal konfortnejsie, kdezto pri ceede je to tvrdsie.... Mam pocit,ze aj na zaklade toho je u ceeeda vacsi hluk pri prejazde nerovnosti..... akoby tie pruziny boli velmi tuhe, kdezto pri astra vedeli tlmice resp. pruziny nerovnost lepsie okopirovat. Len neviem ci staci vymenit len pruziny, alebo aj tlmice....
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod zulyk » 28.04.2011 20:10

jedine rozumne riesenie ako uz kolega vyssie spominal, predaj cednik a kup citrona a mas po starostiach :thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod kubistar » 06.12.2012 22:27

Ktory tlmic by som mal kupit: Boge alebo Kayabi (po novom KYB)?! Tie tlmice by som vedel zochnat za dobru cenu. Diky
kubistar Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
113500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 06.12.2012 23:29

KYB je dobra volba, s Boge nemam zkusenost, takze nemuzu hodnotit. Ale patri to do koncernu ZF, stejne jako Sachs, takze by to melo byt dobry...
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod kubistar » 07.12.2012 08:59

o KYB som nasiel aj ja vela udajov + davaju aj do niektorych aut uz od vyroby, a napokon by bol so zarokou!!!, ale o Boge neni nikde pocut a ten by bol bez zaruky (ten pan hovori, ze je seriozny a hocikedy mi vrati penieaze alebo mi to vymeni :D = mozem verit ale nemusim).
kubistar Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
113500 km @ 6.5 l/100km

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy